Lagbanner
Inför: RB Leipzig - Real Madrid

Inför: RB Leipzig - Real Madrid

Champions League är tillbaka!

Leipzig - Real Madrid 
Dags för slutspel och den inledande matchen ställs Real Madrid mot RB Leipzig. Senast lagen möttes slutade det 3-2 till Leipzig på Red Bull Arena, efter mål av Werner, Nkunku, och Gvardiol. Ingen av dessa är kvar i den tyska klubben inför kvällens möte. Istället är det Openda, Sesko, och Xavi Simons som ska försöka knipa en seger mot segertåget Real Madrid.

Real Madrid kommer senast från en 4-0 vinst mot denna säsongs sensation Girona. Ett fullpackat Bernabeu fick se en riktig show presenterad av Vinicius Jr och Bellingham. Den sistnämnda, som gjorde två mål senast, är inte tillgänglig för kvällens match på grund av skada. En av många skador som vi fått genomlida under säsongen. I Bellinghams frånvaro lär vi få se Brahim Diaz starta. Såklart en nedgradering i direkt jämförelse, men Brahim har verkligen visat framfötterna i dem matcherna han har fått spela och jag känner mig fullt trygg med honom i startelvan. Skadeproblemen tar som sagt inte slut med Bellingham, försvarslinjen har fått genomlida många avbräck där alla varit skadade vid något tillfälle under säsongen. I kvällens match ser det ut som att Nacho är redo att starta igen. Bredvid honom lär vi få se Tchoumeni ta plats.

Länge sen man fick se Champions League-fotboll nu och är väldigt taggad inför kvällens möte. Denna upplaga av Leipzig känns inte lika farliga som tidigare och därefter tycker jag att vi borde få se två klara segrar under dessa möten. Kontringshotet får vi se upp för, med Openda i spetsen kan det såklart bli farligt. Men känner mig trygg i att det kommer hanteras bra av backlinjen. I denna match hade jag gärna sett att Joselu fick några fler minuter, kanske från start till och med - men tror att Rodrygo och Vinicius kommer vara anfallsparet för kvällen.

Potentiell startelva:
Lunin Carvajal - Tchouameni - Nacho - Mendy
Camavinga - Kroos - Valverde
Brahim Vinicius - Rodrygo

När: 2024-02-13 
Tid: 21.00 
Arena: Red Bull Arena 
Domare: Irfan Peljto 

Hala Madrid Y Nada Mas! 
 

Simon Johansson MerreM892024-02-13 18:04:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid