Lagbanner
Benito Villamarin, 2023-03-05 21:00

Real Betis - Real Madrid

Inför Real Betis – Real Madrid

Den sena söndagskvällen bjuder på en tuff uppgift då Real Madrid ställs mot Champions League-jagande Real Betis på bortaplan. De grönvita lär inte bjuda på något och Los Blancos måste vara på topp för att kunna ta poäng.

Trots det oavgjorda resultatet mot Atletico Madrid i förra ligaomgången lyckades Real Madrid ta in ett poäng på Barcelona då Barca överraskande förlorade mot bottenlaget Almeria. Ska Real Madrid kunna fortsätta ta in poäng på ligaledaren krävs det också att man själva tar poäng – och helst vinner. Men Real Betis på bortaplan är ingen enkel uppgift. Pellegrini har sedan han tog över laget gjort klubben till ett stabilt topplag som de senaste säsongerna hamnat precis utanför topp 4. Den här säsongen försöker man dock gå ett steg längre och knipa en av de exklusiva Champions League-platserna så räkna med ett supertaggat Real Betis inför en fullsatt Estadio Benito Villamarín.

Real Madrid hade det förtvivlat svårt att komma till riktigt heta lägen i senaste El Clásico mot ett oväntat defensivt Barcelona. Real Betis har inte samma defensiva tyngd men både Benzema och Junior måste ha en av sina bättre dagar om Madrid ska kunna lämna Sevilla med alla tre poäng.

Ancelotti är också på det klara med att det är en tuff uppgift som väntar. ”Vi har en tuff match mot Betis som är ett välorganiserat lag och spelar bra och attraktiv fotboll. Det finns inte utrymme för misstag och vi kommer göra allt för att vinna”.

Följande 22 män har plockats ut inför matchen; Courtois, Luis Lopez, Canizares, Carvajal, Militao, Vallejo, Nacho, Odriozola, Lucas Vazquez, Rüdiger, Kroos, Camavinga, Valverde, Tchouameni, Ceballos, Hazard, Benzema, Asensio, Vini Junior, Rodrygo, Mariano och Alvaro.

Mendy och Alaba är fortsatt skadade, Modric är avstängd.

När? Söndag klockan 21
Var? Estadio Benito Villamarín i Sevilla
Sänds? Cmore
Tips? 0-2

¡VAMOS MI MADRID!

Anton Dahlén2023-03-04 20:22:52
Author

Fler artiklar om Real Madrid