Lagbanner
Inför: Real Madrid - Chelsea
Returmöte på Bernabéu väntar ikväll.

Inför: Real Madrid - Chelsea

Efter Real Madrids 3-1-seger på bortaplan mot Chelsea väntar nu returmötet på Santiago Bernabéu i kampen om en semifinalplats.

Det blev en riktigt fin seger för Real Madrid förra veckan. Karim Benzema hade stor show och svarade för ett hattrick i 3-1-segern. I och med målen står nu fransmannen på elva mål efter åtta matcher i Champions League och 34-åringen har totalt gjort 37 mål på 36 matcher denna säsong.

– Det här är magiska kvällar, precis som den på Bernabéu mot Paris för ett tag sedan. Idag kom vi ut för att visa att vi är Real Madrid och saker och ting gick väldigt bra för oss, sa en glad Benzema efter första mötet. 

Segern var också Madrids första mot Chelsea i Europasammanhang. Nu ska laget se till att ta sig vidare till semifinal.

Till kvällens möte kommer Carlo Ancelottis gäng i fin form. Visserligen förlorade man mot Barcelona innan uppehållet, men det var inte direkt oväntat. Den matchen var som en final för katalanerna och Real Madrid var inte på tårna efter att ha gått all in mot PSG lite tidigare, samtidigt som man är ligaledare med en fin marginal. Efter uppehållet har däremot laget vunnit alla sina tre matcher och mot Chelsea förra veckan visade man återigen att man höjer sig några snäpp när CL-hymnen spelas. 

Ancelotti tvingas dock till en förändring i backlinjen. Eder Militao drog på sig en gult kort och är avstängd. Det gör att Nacho kommer att kliva in bredvid David Alaba och bilda mittlås. Utöver Militao saknas Eden Hazard, Jesus Vallejo och Isco. 

Trupp


Potentiell startelva

               Courtois
Carvajal Nacho Alaba Mendy
              Casemiro
            Modric Kroos
Valverde Benzema Vinicius Jr

Ancelotti inför matchen

– Vi hade bra kontroll på första mötet och var farliga med våra omställningar, men det är bara halvtid. Vi har en fördel men det kommer bli en helt annan match ikväll och de är regerande mästare. 

– Vi är beroende av Benzema, och jag förnekar inte det. Det är så det är och jag är glad över det. Det är en bra sak. Karim är en modern forward och gör allt som man kan kräva. Allt, även i det defensiva. Han är det perfekta exemplet på vad en anfallare ska vara i dagens fotboll.

– Vi kommer behöva lida, kämpa och förväntar oss en motståndare som kommer att göra allt för att ta sig vidare. När det gäller startelvan får vi se. Vi behöver vara förberedda på allt och Chelseas sätt att spela. För det de försökte med i London fungerande inte för dem.

* * *

Det är faktiskt dags för Chelsea första besök på Santiago Bernabéu. Efter förlusten mot Real Madrid studsade Chelsea tillbaka direkt och krossade Southampton med 6-0 den gångna helgen. Nu behöver engelsmännen vara på tårna direkt och räkna med att Thomas Tuchel kommer skicka ut ett laddat gäng, då han hade svårt att smälta förra veckans förlust.

– Att vara arg även dagen efter hör inte till vanligheten. Jag såg om matchen mitt i natten och blev arg. Jag såg matchen en gång till dagen efter och blev återigen arg. Jag fick äta enormt mycket choklad för att orka ta mig igenom det, berättade tysken efteråt

En som har haft det tufft under säsongen är Romelu Lukaku. Och om Tuchel hade planer på att spela belgaren så får han nu tänka om, då Lukaku missar mötet på grund av skada. Även Callum Hodson-Odoi, Ross Barkley och Ben Chilwell saknas ikväll. 

Trupp
Potentiell startelva

                           Mendy
           Azpilicueta T. Silva Rüdiger
  R. James   Kanté Jorginho   Alonso
                            Mount
                     Havertz Pulišic

Det återstår att se hur Tuchel väljer att formera laget. Kommer han att fortsätta med Azpilicueta till vänster och kommer Romelu Lukaku och Timo Werner fortästta att sitta på bänken? Det finns en del att klura kring och det är tydligt hur besviken han var på laget efter första mötet. Självklart försöker Tuchel nu lägga över all press på Real Madrid. 

Tuchel inför matchen

– På den här nivån kan du inte spela som vi gjorde i första mötet. Finns det möjlighet med en sådan prestation? Nej. Om saker och ting ändras så kanske, men vi behöver tre mål och hur ofta händer det?

– Vi kommer att försöka vara bättre på allt och vi behöver en riktigt bra insats för att ta oss vidare. Det är en enorm utmaning med tanke på omständigheterna och på grund av vilka vi möter. Att möta Real Madrid på bortaplan är en av de största utmaningarna som finns. 

* * *

En intressant detalj från det första mötet var att Real Madrid hade 41 bolltouch i den offensiva tredjedelen, och gjorde tre mål. Chelsea hade däremot hela 188, men fick som bekant bara nöja sig med ett mål. Vad som händer ikväll återstår att se. 

Vad: Kvartsfinal 2/2 i Champions League
När: Tisdag 12/4 klockan 21:00
Kanal: C More/Telia
Tips: 2-2 (Vinicius Jr, Benzema, Mount, Werner)
 

Till sist: En kombinerad elva med spelare som representerat båda klubbarna

                 Courtois
Geremi Panucci Carvalho Alonso
Robben Makelélé Essien Hazard
              Eto’o Anelka

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2022-04-12 11:20:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid