Lagbanner
Santiago Bernabéu, 2020-12-23 19:45

Real Madrid - Granada

Inför Real Madrid - Granada

Inför Real Madrid - Granada

Real Madrid tar under onsdagskvällen emot Granada hemma på Alfredo Di Stefano, stärkta efter ännu en seger i ligan senast mot Eibar och nu såhär med julen stundande har de vitklädda alla möjligheterna att ge oss hängivna supportrar en tidig julklapp i form av tre nya poäng.

Real Madrid C.F
Real Madrid ångar på och har nu fem raka segrar med Champions League inräknat, spelet flyter på allt bättre och Benzema är i storform. Livet leker, eller? Nja nog för att laget tagit sig samman och börjat producera är visserligen positivt men det har trots allt inte varit helt fläckfritt, utan snarare riktigt darrigt emellanåt. I de två senaste ligamatcherna har det dröjt ända in mot matchens sista minuter innan man har lyckats säkra sina segrar och detta efter några helt avgörande sekvenser som lika gärna hade kunnat sätta oss i en helt annan sits. Men nu är verkligheten som den är och nu står Granada på menyn, tre poäng och inget annat oavsett hur det ser ut och vem som kliver fram. Luka Modric är en annan som lyst väldigt klart den senaste tiden, men imorgon saknas han pga av en överbelastning, föga oväntat men timingen är dock inte helt fel då detta ger möjligheten för andra att kliva fram och bära ansvaret. Bortsett från Modric är nu laget helt intakt och truppen är sedermera enligt nedan:

Goalkeepers: Courtois, Lunin and Altube.
Defenders: Carvajal, E. Militão, Sergio Ramos, R. Varane, Nacho, Marcelo, Odriozola and F. Mendy.
Midfielders: Kroos, Casemiro, Valverde, Ødegaard and Isco.
Forwards: Hazard, Benzema, Asensio, Lucas V., Jovic, Vini Jr., Mariano and Rodrygo.


Hur Zidane nu väljer att ställa upp imorgon återstår att se, onekligen finns alternativen nu att tillgå men hur mycket vågar han ändra nu när laget äntligen börjat vinna igen. Min känsla är att oavsett vem som spelar imorgon så bör vi alla förvänta oss en sak, Granada skall besegras och allt annat är oacceptabelt.

Zidanes presskonferens inför matchen:

” Det här är en väldigt viktig match, för som ni alla vet finns det inga enkla matcher i den här ligan och Granada är ett lag som har haft en väldigt start säsong såhär långt.  Vi vet vad som väntar oss imorgon och det är inget som förvånar mig eftersom de spelar väldigt bra.”

Efter senaste matchen mot Eibar har b.la Ronald Koeman uttalat sig om några av domsluten som han ansåg gå Real Madrids väg och inte helt oväntat fick Zidane frågan om detta.

” Det gör mig irriterad, eftersom jag aldrig lägger fokus på domarna, de är en del av sporten och tar rätt beslut precis som spelarna och alla andra. Det är ett svårt jobb med mycket utmaningar, jag säger inget om vad Koeman har sagt. Imorgon har vi en väldigt viktig match och det är det ända vi tänker på.”

” Det blir alltid mycket prat när det uppstår kontroversiella situationer i en match, det är en del av att vara Real Madrid. Men det är inget jag bryr mig om eller lägger fokus på utan vi tänker endast på morgondagens match, den är väldigt viktig och vi måste behålla vårt fokus och fortsätta vår svit och ta ytterligare tre poäng.”


Om Benzemas form och att spela mot lag med lågt sittande försvar.

” Han är i fantastisk form. Han har gjort det bra och har varit fantastisk på sistone och det som kommer kan vara ännu bättre. Det här är precis vad laget behöver och vill ha, även för hans egen del.”

” När du möter lag som kommer för att försvara så är det mycket svårare än att möta mer öppna lag som dessutom anfaller, då finns mycket mer ytor att nyttja. Du måste ha mer tålamod med lag som enbart försvarar lågt, men de vet samtidigt hur de ska spela och vi får se hur vi tar oss an detta.”


Resten av presskonferensen går att läsa på bland annat Real Madrids egna hemsida.

Granada C.F
Vad är skillnaden mot det Granada vi mötte för bara ett par månader sedan, mitt i en brinnande guldstrid? Inte mycket. Fortfarande ett svårt lag att möta och som även denna säsong har inlett riktigt starkt, förnärvarande på sjunde plats i den haltande tabellen, vilket också var placeringen förra säsongen. Hänförda av Madridbekantingen Soldado kommer man till denna matchen med två raka segrar och med siktet att göra livet surt för huvudstadslaget. Dock talar historiken klart emot någon större skräll, senast Granada lyckades bortslå Real Madrid var 1974, inte långt efter att färg-TV blev vanligt. Faktum är att det är den ända gången Granada har lyckats slå Real Madrid på bortaplan och redan nu är åtta år sedan Granada senast tog några poäng i ett möte med Real Madrid. Slutsats, inga större förväntningar på annat än hemmaseger imorgon och det är med denna motivationen som Granada hoppas slå ur underläge.

Förväntad startelva:
Silva;
Foulquier, Perez, Duarte, Neva;
Eteki, Herrera, Milla;
Puertas, Soldado, Suarez





Förväntat slutresultat 4-0 eller 4-1, baserat på de fem senaste mötena med Real Madrid som hemmalag.

När? 19:45
Var? Alfredo Di Stefano, Madrid
Vad? Ännu en ligafinal!

Hala Madrid Y Nada Mas!

 

Jones Benaouda2020-12-23 02:14:48
Author

Fler artiklar om Real Madrid