Lagbanner
2020-10-31 14:00

Real Madrid - Huesca

Inför Real Madrid – Huesca: Med siktet inställt på serieledning!

Inför Real Madrid – Huesca: Med siktet inställt på serieledning!

Real Madrid möter under lördagseftermiddagen bottenlaget Huesca hemma på Estadio Alfredo Di Stéfano. Allt annat än tre poäng och serieledning skulle vara ett misslyckande.

Real Madrid
Real Madrid verkar av någon anledning ha det väldigt svårt ute i Europa men i Spanien går det bättre. Bortsett från den snöpliga förlusten mot Cadiz så har Los Blancos stundtals imponerat i La Liga och 3-1-segern mot Barcelona var bara ytterligare ett bevis på det.
 
Men matchen senast mot Mönchengladbach belyste det problem som egentligen funnits där för Zidane under flera säsonger: målskyttet. Vi gör för lite mål. Vi är för svaga i den sista tredjedelen. När vi inte längre kan leva på Ronaldos sinne för mål får vi stora problem. Vi kan dominera en match. Spela otroligt frejdigt och på ett enkelt sätt ta oss genom motståndarens planhalva men när det väl kommer till straffområdet och den avgörande passen tar det stopp. Benzema skyllde i spelartunneln inför den andra halvleken mot Mönchengladbach på Vinicius Jr. men faktum är att alla bär ett ansvar. Såväl spelare som ledning.
 
Vi behöver en djupledslöpande forward. En killer i straffområdet. Då kan vårt spelövertag också synas på resultattavlan. Men så länge värvningar uteblir får vi förlita oss på truppen vi har idag och det kan bli mycket bättre, framförallt om Hazard kan hitta tillbaka till formen han hade för två-tre år sedan. Men även spelare som Vinicius Jr. och Rodrygo måste kliva fram och göra det bättre om de vill visa att de hör hemma i Real Madrid. Personligen tycker jag att Benzema har rätt, Vinicius Jr. har inte varit bra i år. Istället tycker jag att Asensio klivit fram och gjort det bra mycket bättre. Frågan är om inte Hazard-Benzema-Asensio kommer bli vår nya anfallstrio framöver.
 
Följande 22 man är uttagna till eftermiddagens match: Courtois, Lunin, Altube, Militao, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Mendy, Santos, Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, Isco,
Hazard, Benzema, Asensio, Lucas Vazquez, Jovic, Vini Jr., Mariano och Rodrygo.
 
Huesca
Nykomligen Huesca har ännu inte vunnit en match i La Liga men däremot bara förlorat två. Vad det ska betyda i eftermiddag är givetvis svårt att säga men jag tror ändå laget kommer sälja sig oerhört dyrt, inspirerade av vad Cadiz åstadkom för två veckor sedan. Real Madrid kommer inte kunna slappna av utan vara tvungna att spela med både hjärta och hjärna om tre poäng ska hämtas!

När? Lördag 14.00
Var? Estadio Alfredo Di Stéfano
Sänds? Cmore
Tips? 2-1

¡HALA MADRID!

Anton Dahlén2020-10-31 11:04:46
Author

Fler artiklar om Real Madrid