Lagbanner
2020-06-24 22:00

Real Madrid - Mallorca

Inför: Real Madrid-Mallorca. Ännu en måstematch

Inför: Real Madrid-Mallorca. Ännu en måstematch

Efter en tung bortaseger i helgen mot Real Sociedad tar nu Los Blancos emot Mallorca på Estadio Alfredo Di Stéfano. Tack vare Barcelonas poängtapp i Sevilla går huvudstadslaget in i omgången som serieledare, en position man hoppas kunna befästa inför kommande omgångar. Man hoppas även på revansch på laget från Palma då en av Madrids tre ligaförluster kom just mot Mallorca i höstas.

Real Madrid har efter uppehållet gått rent i ligan med tre raka vinster, detta trots att man inte imponerat på något överdrivet sätt över 90 minuter i någon av matcherna. Det har rört sig om starka första halvlekar för att sedan slappna av och vice versa. I denna match förväntar vi oss två starka halvlekar och en okomplicerad vinst, någonting annat skulle äventyra ligatiteln vi nu ser ut att ha goda möjligheter att nå. Barcelonas dyrköpta seger sent igår kväll mot Athletic Club sätter ytterligare press på en seger för att fortsatt toppa ligan vidare in i nästa omgång. 
 
Zinedine Zidane har i de tre senast spelade matcherna roterat elvan något, rimligtvis kan man tänka att man vill undvika slitage på spelare i det tajta matchandet. Marcelo och Ferland Mendy har båda fått förtroende på vänsterbacken och på platserna längst fram har de flesta fått sin chans, inklusive James Rodríguez senast på Anoeta. Bland dessa är Vinicius en av de som imponerat mest på de minuter han fått. Med sin explosivitet och rakhet har han visat sig skapa ständig oreda för motståndarförsvar. Utöver detta har Benzema återigen kommit igång med målskyttet och Eden Hazard fått igång poängproduktionen, än så länge i form av assister. 
 
Ett orosmoment är att kapten Ramos utgick med en smäll på knät efter en kollision med Real Sociedads Alexander Isak. Vi får hoppas att detta enbart rörde sig om just en smäll och ingen allvarligare skada. Vi har dessutom med oss en avstängning på Casemiro efter varningen han drog på sig sist. Detta är givetvis ett stort avbräck på mittfältet och brassens närvaro kommer definitivt saknas i defensiven. Här gäller det att de tre som spelas på mitten tar stort gemensamt ansvar för att täcka upp de hål som kommer uppstå där Case normalt gör ett jättejobb. Eden Hazard vilades sist och det har spekulerats kring mindre problem med fotleden. I måndags tränade belgaren på egen hand utanför resten av truppen för att återansluta på träningen igår (tisdag). Det återstår att se hur många minuter han kan tänkas få här. En något mer positiv nyhet är att Isco är tillbaka i truppen efter skadebekymmer och kan förhoppningsvis få några minuter speltid här. 
 
Uttagen matchtrupp:
Målvakter: Courtois, Areola, Altube
Försvarare: Carvajal, Ramos, Varane, Militao, Marcelo, Mendy, Hernandez
Mittfältare: Kroos, Modric, Valverde, James, Isco
Anfallare:Hazard, Benzema, Bale, Asensio, Brahim, Mariano, Vinicius, Rodrygo
Frånvarar: Casemiro (avstängd), Nacho (lårskada), Jovic (fotfraktur), Vazquez (muskelskada)
 
Trolig startelva: 
Courtois
Carvajal-Varane-Ramos-Mendy
Valverde-Kroos-Modric
Rodrygo-Benzema-Vinicus
 
Mallorca har inlett återuppstarten av ligan svagt och endast mäktat med en poäng på de tre matcher man spelat, man befinner sig därmed fortsatt på nedflyttningsplats i tabellen. Närmast kommer man från ett kryss mot Leganés, där man med tre minuter kvar att spela släppte in en riktigt snygg frispark av Real Madrid-lånet Óscar Rodríguez, vilket fastställde slutresultatet 1–1. När vi väl är inne på Real-lån är det också värt att nämna Takefusa Kubo. Den nyblivna 19-åringen har nämligen startat och imponerat i de tre matcher man spelat efter uppehållet, och bör vara en av spelarna Zidane har ett extra öga på i uppladdningen. 
 
Trolig startelva:
Reina
Gamez-Raillo-Valjent- Sedlar
Pozo-Baba-Febas-Lago Junior
Kubo-Hernandez
 
Sist dessa två lag möttes slutade detta som bekant i en snöplig 1–0 förlust för de helvita på Mallorca efter bl.a. en utvisning på Álvaro Odriozola. I dagens match söker vi revansch mot ett av endast tre lag som tagit alla tre poäng av Real Madrid. Det har pratats från alla möjliga håll om att de återstående matcherna alla bör räknas som finaler, denna är heller inget undantag. Även om man bör kräva en vinst här behöver jobbet fortfarande göras och Mallorca är heller inget lag som lägger sig platt. De har dessutom allt att spela för då man i dagsläget endast är tre poäng från närmaste bottenkonkurrenten Eibar. En seger i kvällens match och man har plötsligt goda chanser att säkra ett nytt kontrakt i den spanska högstaligan. 
 
För Real Madrid gäller det framförallt att hålla ett lugnt och ett fokus genom alla 90 minuter. Utöver detta behöver mittfältet gemensamt ta ett stort defensivt ansvar p.g.a. Casemiros frånvaro. Förhoppningsvis får vi se en Benzema i fortsatt målform och en Vinicius som fortsätter utmana och gå rakt mot mål. Lyckas man med detta bör man kunna plocka samtliga poäng och befästa serieledningen inför nästa omgång. 

Mitt tips:
Real Madrid 3–1 Mallorca
 
Håll ett extra öga på:
Real Madrid: Vinicius Jr
Mallorca: Takefusa Kubo
 
¡HALA MADRID!

Tom Holmström@tomholmstrom2020-06-24 12:22:03
Author

Fler artiklar om Real Madrid