Lagbanner
Santiago Bernabéu, 2022-05-04 21:00

Real Madrid - Manchester C

Inför Real Madrid - Manchester City

Återigen är det dags för semifinal på Bernabeu i vad som är klubblagsfotbollens mest ärofyllda turnering, Champions League. Ett Bernabeu som i tidigare skede och även tidigare upplagor av turneringen lyft fram laget till historiska ”remontadas” frågan är om fallet blir så även ikväll?

Ett Real Madrid som förra veckan blev klara mästare i La Ligas upplaga 21/22 efter en komfortabel seger mot Espanyol kunde under en kort tid fira på bussen och på vanligt Madrid-vis styra dubbeldäckaren mot Cibeles men var tankarna verkligen där och då firandet? Svaret nej utan alla var tydliga att fokuset ligger på dagens match mot Machester City. Ett första möte som slutade med 4-3 till Citys favör på Etihad förra veckan vilket ger engelsmännen greppet om stafettpinnen inför returmötet.

Status i truppen är att från första mötet så återfinns Casemiro återigen i laget efter att ha tjänat straffet för sin avstängning men dessvärre faller Alaba bort från skada vilket öppnar för Nacho i mittlåset tillsammans med Militao som har en del att bevisa efter förra veckans möte då brassen stod för en av sina sämre insatser. Övrigt saknas skadade Gareth Bale och Eden Hazard.
City som enligt uppgifter saknar John Stones och Kyle Walker så kan det betyda att Fernadinho får vikariera som högerback vilket lär betyda en svettig afton för den rutinerade brassen då han återigen stöter på Vinicius Jr.

Förväntad startelva Madrid:
                Courtois
Carvajal Nacho Militao Mendy
      Kroos      Casemiro     Modric
Valverde
                 Benzema      Vini Jr

Förväntad Startelva City: 
                 Ederson
Fernadinho Dias Laporte Cancelo
                   Rodri
         De Bruyne Bernardo Silva
    Mahrez                   Foden
                    Jesus

Jag tror att Ancelotti formerar denna elva med en löpstark Valverde som utöver den högerkanten där Foden brukar smyga sig ut kommer få stort ansvar att hantera De Bruyne och i med Valverdes aggressivitet så nyper han nog platsen före en för stunden het Rodrygo. En Rodrygo som säkerligen kommer få speltid ikväll tillsammans med Camavinga.

Ett Madrid som aldrig gått vidare till final efter att ha förlorat den första semifinalen hoppas att bryta den trenden ikväll. En match som kan sluta hur som helst, hemmalaget Real Madrid behöver främst få tag i Kevin De Bruyne och Phil Foden. Om denna kväll ska sluta med avancemang till Paris så måste Real Madrid få träff på sitt mittfält som under en bra dag dominerar vilket lag som helst, en Kroos som styr och ställer, Modric med underbara fötter och bolldrivande och Casemiro som täcker upp, är det bra ikväll så bär alla vägar till Paris och på tal om Frankrike, är det fransk afton på Bernabeu i form av en glödhet Karim Benzema så går Madrid vidare.

Orsato håller i visslan så luta er tillbaka och njut av en förhoppningsvis fantastisk fotbollsmatch
Vart: Santiago Bernabeu
När: 21.00
Sänds: Cmore

 

Kevin Holmberg Morenoangryblackman882022-05-04 11:06:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid