Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2024-04-09 21:00

Real Madrid - Manchester C

Inför Real Madrid - Manchester City
Real Madrid tar emot Manchester City.

Inför Real Madrid - Manchester City

Vi går ikväll in i nästa slutspelsrunda av Champions League och Real Madrid gästas av Manchester City när kvartsfinalerna drar igång. 

Den bästa tiden på året är här nu. Våren har hittat hit och slutspelet i Champions League blir allt hetare. Ikväll väntar ett stjärnspäckat möte där Real Madrid börjar på hemmaplan mot Manchester City i kvartsfinal. 

Real Madrid kommer till mötet med välbehövlig vila. Laget har inte spelat match sedan 31 mars när man besegrade Athletic Bilbao i ligan och spelarna med skavanker borde vara redo att spela. Ligan toppar man förövrigt med åtta poäng ner till Barcelona och åtta omgångar kvar att spela. Real Madrid har också en 13 matcher lång svit utan förlust och man i åttondelsfinalen av Champions League slog man ut Leipzig med sammanlagt 2-1.

Ikväll är det alltså dags för kvartsfinal och Carlo Ancelotti har en del att klura på. Rapporter från Spanien säger att Eduardo Camavinga kanske kommer att ta en plats som defensivt ankare istället för Aurelien Tchouaméni. Samtidigt har Tchouaméni fått vikariera som mittback vid några tillfällen men där går kanske Nacho före, eller? Ancelotti sa att en position kanske kommer att överraska. Eder Militao gjorde comeback senast efter 262 dagars skadefårnvaro men brassen är inte redo att starta än.  Och framåt hoppas undertecknad på att Rodrygo kommer få mer tid till vänster och kan skifta med Vinicius Jr då han verkligen är sylvass på den kanten, med två mål senast. 

Några som inte finns tillgängliga är Thibaut Courtois och David Alaba. Det finns också risk att Bellingham, Tchouaméni, Camavinga och Vinicius Jr missar returmötet då de blir avstängda vid en varning ikväll. 

Kvällens match är också Carlo Ancelottis 200:e i Champions League, en siffra han är ensam om att nå. Italienaren har också vunnit flest titlar (4) och har flest vinster (114). Vi hoppas verkligen att han får fira det med en seger.

Trupp


Potentiell startelva
Lunin
Carvajal Rüdiger Nacho Mendy
Tchouaméni
Valverde Kroos
Bellingham
Rodrygo Vini Jr

Ancelotti inför matchen

– Att nå 200 Champions League-matcher betyder mycket. Det är en stor bedrift och jag minns min första match mot Sparta Prag med Parma. Att överleva inom fotbollen under så många år, framförallt i min ålder, är en stor bedrift. 

– Det är en riktigt intressant match med två lag som har olika karaktär, men två lag med fantastiska individuella kvaliteter. Vi kommer att få se en riktigt fin match rent tekniskt. 

– Det mentala spelet kommer att bli viktigt, precis som modet. Vi har haft tid att förbereda oss och har jobbat bra. Jag är säker på att vi kommer få ut det bästa av oss fysiskt, psykiskt och tekniskt. 


Real Madrid slog ut Leipzig i åttondelsfinalen.

Om Real Madrid har fått vila lite så kommer City från ett möte med Crystal Palace i lördags. En match som man vann med 4-2 och Pep Guardiola har inte gjort någon hemlighet av att hans lag inte har haft samma möjlighet till förberedelser. 

Läget i truppen ser dock ljusare ut hela tiden och spelare som Kevin De Bruyne och Jack Grealish ser fräscha ut igen efter en stökig säsong hittills med skadeavbrott. Nathan Aké kommer att missa matchen och det gör även Kyle Walker, som gick sönder under landslagsuppehållet med England. Walker har haft intressanta matcher mot Vinicius Jr tidigare och Guardiola får nu tänka om. Frågetecken finns också för Josko Gvardiol som fick kliva av senast men kroaten är i alla fall med i truppen. 

Manchester City plöjde igenom sin grupp med full pott och hade sedan inga bekymmer med att slå ut Köpenhamn i åttondelen. 

Potentiell startelva
Ederson
Lewis Stones Akanji Gvardiol
Rodri
Bernardo De Bruyne
Foden Haaland Doku

Guardiola inför matchen

– Det är sant att Walker är den bästa att stoppa Vinicius Jr men vi får tänka till och hitta en lösning på det här. 

– Vi kan inte komma till Bernabéu och bara kontrollera matchen. Vi måste straffa dem, göra mål och såra dem. 

– Att besegra Real Madrid två gånger om på samma sätt är nästa omöjligt. Det kommer att krävas fokus från vår sida och noggranhet. Jag hoppas att erfarenheten från i fjol ska hjälpa oss i det här mötet. 

Det här är tredje året i rad som lagen möts i slutspelet. 2022 gick Real Madrid segrande ur mötet och vann sedan hela turneringen. I fjol var det ombytta roller så frågan är om vi har årets vinnare i det laget som går vidare från det här dubbelmötet. Det är i alla fall ingen vågad gissning. 

Tankar inför matchen
  •  Andriy Lunin har gjort en fantastisk säsong och saknaden av Courtois har varit betydligt mindre än vad man trodde på förhand. Ikväll är det däremot ett helt annat rampljus och det ska bli intressant att se hur ukranairen hanterar det. 
 
  • Som jag var inne på tidigare så hoppas jag att Rodrygo inte blir låst till höger. Han är riktigt jäkla farlig till vänster och kanske kan han variera mer med Vinicius Jr för att ställa till med oreda i Citys backlinje. Då kan det bli åka av. 
 
  • Skydda backlinjen. Även och Pep Guardiola har lärt sig att inte alltid behöva äga boll så är Manchester City givetvis som bäst när man har den. Det gäller för Real Madrid att hålla ihop det och inte bjuda på ytor i och runt straffområdet för då kan det smälla direkt. Därför ser jag helst att Tchouaméni startar men vi får helt enkelt se vad Ancelotti väljer. Real Madrid har inte förlorat en enda match med Tchouaméni från start denna säsong. 
 
  • Hur agerar man utan en nia? Visst, det kommer gå undan med fart och kraft i omställningar med spelare som Rodrygo, Vinicius Jr, Valverde och Bellingham. Men det kommer bli viktigt att få fast bollen och få tid att andas med den. Rodrygo och Vinicius Jr kan inte alltid få bollen i djupet och Bellingham lär få en viktig roll i att få fast bollen offensivt.  Samtidigt måste man våga stå högt och störa City. Vi har tidigare sett att man kan såra dem genom hög press och ikväll kommer det krävas noggrannhet i det spelet.
 

Håll ögonen på

Rodrygo
Gjorde sin bästa match för säsongen senast mot Bilbao när han fick spela till vänster. Och hittills i karriären har han gillat Champions League lite extra.

Eduardo Camavinga
Om fransmannen startar ska det bli oerhört intressant att se hur han hanterar det. Har fått mer och mer förtroende av Ancelotti och det blir i så fall ett riktigt test i den defensiva rollen. Kan bjuda på spektakulära saker. 

Rodri
Har vuxit ut till en bjässe i City och bidrar numera även mycket offensivt. Här behöver Real Madrid ha koll. 

Phil Foden
Kanske mötets hetaste spelare? Foden har svarart för en hel del poäng på sistone och har visat upp all den skicklighet som man visste fanns i honom.

Efter uppmaning från ståplats och spelare kommer alla på Bernabéu att vara klädda i vitt och man verkar ha fått godkänt från UEFA att stänga taket för ännu bättre stämning. Ikväll ska Real Madrid ska ta ett stort kliv mot semifinal och den 15:e! 

Vad: Kvartsfinal 1/2 i Champions League
När: Tisdag 9/4 klockan 21:00
Plats: Santiago Bernabéu, Madrid
Domare: Francois Letexier, Frankrike
Kanal: TV4 Play
Tips: 2-1 (Bellingham, Rodrygo)

Till sist: Visste du att dessa spelare har representerat båda klubbarna?

Emmanuel Adebayor
Nicolas Anelka
Danilo
Brahim
Javi Garcia
Mateo Kovacic
Steve McManaman
Robinho

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2024-04-09 08:00:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid