Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2022-10-02 21:00

Real Madrid - Osasuna

Inför: Real Madrid - Osasuna

Inför: Real Madrid - Osasuna

Landslagsuppehållet är över och klubblagsfotbollen tillbaka. Real Madrid inleder den sista delen av den fullspäckade höstsäsongen med att ta emot Osasuna på Santiago Bernabéu.

Ett två veckor långt landslagsuppehåll är till sin ända och höstsäsongens sluttamp har precis börjat. På drygt fem veckor ska tolv matcher avverkas, däribland ett gruppspel i Champions League som ska slutföras. Dessutom ska säsongens första El Clásico mot det nya Barcelona spelas. En match som, trots att det är tidigt på säsongen, i slutändan kan tänkas bli avgörande då det är uppenbart att ligatiteln denna säsong står mellan just Real Madrid och Barcelona.

Under det nyligen avslutande landslagsuppehållet fick samtliga uttagna spelare speltid. Däremot återvände Luka Modric med en muskelskada som håller kroaten borta från spel den närmaste tiden. Positivt är dock att Karim Benzema hunnit återhämta sig från sin skada och är nu tillbaka i truppen till mötet med Osasuna.


Luka Modric gjorde ett av målen när Kroatien tog sig vidare till slutspel i Nations League

Real Madrid går in i mötet med Osasuna efter att ha vunnit alla matcher den här säsongen. Sex vinster i La Liga och två vinster i Champions League. Vid en första anblick ter sig detta aningen ofattbart men efter att ha sett Real Madrid ta dessa vinster går det konstatera att det inte skett av en slump. Det är ett sällan skådat lugnt och kontrollerat spel tillsammans med att alla lagdelar nu är sammanflätade som gör att Real Madrid har kunnat bärga full pott så här långt.

Osasuna har också stått för en imponerande start av säsongen. På de sex inledande matcherna har de rödblåa från Pamplona vunnit fyra och förlorat två vilket gett en sjunde plats i tabellen. Inför mötet med Real Madrid är dock lagets, kanske mest framträdande spelare, argentinaren Chimy Ávila, inte med i truppen på grund av avstängning. Dock är den 20-årige talangen Aimar Oroz med i truppen.

För Real Madrid är, utöver Luka Modric, även Lucas Vazquez inte med i truppen på grund av skada. Utöver det är samtliga spelare med.

Real Madrids trupp:

Målvakter: Courtois, Lunin & Cañizares
Försvarare: Carvajal, Militão, Alaba, Vallejo, Nacho, Odriozola, Rüdiger & Mendy
Mittfältare: Kroos, Camavinga, Valverde, Tchouameni & Ceballos
Anfallare: Hazard, Bensema, Asensio, Vini Jr, Rodrygo & Mariano

När? 2 oktober 21:00
Var? Santiago Bernabéu, Madrid
Sänds? Cmore och Telia

¡Hala Madrid!

Anthon Talhaugatalhaug@hotmail.com@AnthonTalhaug2022-10-02 06:00:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid