Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2024-05-25 21:00

Real Madrid - Real Betis

Inför Real Madrid – Real Betis: Kroos avsked till Bernabéu
Kvällens huvudperson.

Inför Real Madrid – Real Betis: Kroos avsked till Bernabéu

Säsongens sista match står inför dörren och då ligaguldet redan är klart och firandet avstökat är kvällens hemmamatch av liten betydelse, om det inte vore Toni Kroos sista hemmamatch på Bernabéu. Det ryktas vara slutsålt och allt handlar egentligen bara om en enda sak – att tacka av en av Real Madrids största legender i modern tid.

Varken Real Madrid eller Real Betis har egentligen något att spela för. Real Madrid har redan säkrat ligaguldet och Real Betis kommer sluta på en 7:e plats i tabellen oavsett resultatet ikväll vilket innebär att de grönvita redan kvalificerat sig för kvalspel till Conference League.

Istället handlar allt om Real Madrids nummer 8 som efter 10 år i Los Blancos valt att efter sommarens EM-spel lägga skorna på hyllan. En av Real Madrids största mittfältslegender gör sin sista match någonsin hemma på Bernabéu så räkna med rejäla hyllningar. Personligen hoppas jag på, och nästan kräver, att hela laget jobbar för att Kroos ska få göra ett sista mål inför hemmapubliken.

Ancelottis tankar inför matchen

”Imorgon säger vi hej då till en legend. Det finns så mycket vi kan njuta av. Det är en viktig dag och fansen kommer som stå bakom oss precis som man gjort hela säsongen. Legendarer måste själva få bestämma när de ska sluta. Kroos har fattat sitt beslut och vi måste respektera det. Vi ska säga hej då på bästa sätt. Det är ett beslut från en modig man. Vi har pratat om detta. Han var övertygad och ville säga hej då när han är som bäst. Jag förstår honom fullständigt. Att säga hej då så här vore idealiskt. Alla vill det men du måste ha modet att ta beslutet”

”Matchen är en uppvärmning inför CL-finalen. Vi har arbetat väldigt bra denna vecka och det är ligans sista match. Vi vill avsluta en fantastisk säsong, en ligasäsong som varit briljant från början till slut. Vi är glada över vad vi har åstadkommit den här ligasäsongen, det är välförtjänt. Spelarna har varit fantastiska.”

¡HALA MADRID Y GRACIAS KROOS!

Anton Dahlén2024-05-25 12:01:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid