Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2023-01-29 21:00

Real Madrid - Sociedad

Inför Real Madrid - Real Sociedad

Inför Real Madrid - Real Sociedad

Real Madrid välkomnar La Real till ett klassiskt möte mellan 2 kungliga lag!

Efter en tuff final förlust mot ärkerivalen Barcelona, har Los Merengues vunnit sina tre senaste möten, mot topplag dessutom. En ljuv vinst hemma mot lillebror såg oss gå vidare till vår första semifinal i Spanska cupen sedan säsongen 2018-19. Men innan lottningen på måndag ställs vi hemma mot ett formstark La Real, som sedan säsongs uppstarten vunnit 7 utav 8 matcher, där den avvikelsen kom i förlusten borta mot Barcelona i cupen. 
I våra 6 senaste möten med “Txuri-urdin” har vi vunnit 3, spelat lika 2 och förlorat 1, och den kom i Cupen 2020.

Madridistas runt om i världen borde komma in i matchen med självsäkerhet och tro för laget, men med skadorna som drabbat laget de senaste veckorna efter VM, har man kanske börjat bli lite pessimistiska. Med ett klubblags vm som börjar den 8 Februari har vi inte råd med flera skador. På listan med skadedrabbade spelare ser vi 3 startspelare i form av Dani Carvajal, Ferland Mendy och Aurelien Tchouameni. 
Men på den positiva sidan kan vi konstatera att Rodrygo, hjälten från veckans derby, har klarat sig utan något större bekymmer. 

Ord och tankar inför matchen: 

Ancelotti: "Real Madrid doesn't play well? They said the same when we won the Champions League last season."

Enligt Diarioas kommer vi starta med Camavinga - Rudiger - Militao - Nacho i backlinjen. 
Camavinga imponerade ännu en gång, speciellt när han fick ersätta Mendy mitt under matchen. 

Imanol Alguacil: “What I love about Real Madrid is the competitive gene that they have. It makes them win almost always, if not always.” @marca

Vinicius kan missa mötet med Valencia nästa vecka ifall han drar på sig ett gult kort imorgon kväll. 

La Real har även de en lång lista av skadade spelare, bland annat deras mittfältare maestro Mikel Merino… Resten av listan består av Umar Sadiq, David Silva, Jon Pacheco, Mohamed Ali-Cho, Andoni Gorosabel, Ander Guevara, Alex Sola and Martin Merquelanz.

Mina förväntningar:

Jag hoppas på en fin match, en match där vi dominerar från minut 1-90… men detta är verkligheten. Vi har inte “dominerat” en match på väldigt länge, och det lär inte bli något imorgon kväll heller, men mål kan det nog bli många av. Med Rodrygo i form, och mittfältet som har fått ett litet “nyfött” ansikte i form av Ceballos, ser jag oss skapa många chanser.
Jag tycker att Valverde borde vila lite då han inte har sett ut som sig själv de senaste matcherna och ifall det går dåligt kan han göra ett inhopp i andra halvlek. Sist vi möttes vann vi 4-1 på Bernabeu, jag förutspår en 3-0 vinst imorgon kväll, Rodrygo med 2 mål och Vinicius med 1

Jag hade starta som följande: 
Courtois 
Nacho Rudiger Militao Camavinga
Ceballos Kroos Modric 
Rodrygo Benzema Vinicus

När? 29 januari 21:00
Var? Estadio Santiago Bernabeu, Madrid 
Sänds? Cmore

Hala Madrid Y Nada Mas! 

UR ARKIVET: Ancelotti får frågor – om egna karriären
 

Hajir Shakib2023-01-28 22:24:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid