Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2024-08-25 17:00

Real Madrid - Valladolid

Inför Real Madrid - Real Valladolid: Mbappes första hemmamatch!

Inför Real Madrid - Real Valladolid: Mbappes första hemmamatch!

Real Madrid tar emot Real Valladolid på Santiago Bernabeu för att försöka inkassera årets första tre poäng.

Det är dags för omgång två av årets LaLiga och säsongens första hemmamatch när Real Madrid tar emot Real Valladolid på Santiago Bernabeu. 

Real Madrid inledde säsongen med en oväntad oavgjord match borta mot Mallorca där Rodrygo gjort 0-1 efter 13 minuter, och Muriqi 1-1 tidigt i andra halvlek. Sammanfattningsvis så var det en ganska tafatt match där Real Madrid var ineffektiva i första halvlek och sedan lät Mallorca jobba sig in i matchen i andra halvlek. 

I dagens match hoppas jag att vi får se laget komma ut med ny energi, beslutsamhet, samt en vilja att inte slarva bort fler poäng. Blir spännande att se om alla tre anfallare utgår från vänsterkanten igen eller om Ancelotti väljer att skifta lite på den offensiva taktiken. Jag hoppas också att vi gör offensiva byten tidigare än minut 87, om det skulle vara så att det ser krampaktigt ut. Guler och Brahim är riktigt starka spelare som vi kan få in och som kan förändra matchen. 

Det är såklart bara början av säsongen men rivalerna Barcelona har tagit två raka segrar även om det inte varit rent hundraprocentiga insatser från katalanernas sida. 

Inför omgång 2 fick vi beskedet att Jude Bellingham dragit på sig en skada som håller honom borta från spel i en månad. Det innebär att Bellingham inte kommer få ackompanjera Kylian Mbappe i hans första hemmamatch i den marängvita tröjan. Inte heller landsmannen Ferland Mendy som drog på sig ett rött kort i slutminutrarna av premiärmatchen. 
I deras frånvaro lär det vara Luka Modric och Fran Garcia som tar plats i startelvan. 

Dagens motståndare, Real Valladolid, inledde säsongen tillbaka i högstaligan med en 1-0 vinst mot Espanyol efter mål från Raul Moro. Laget slutade tvåa i en tight toppstrid i LaLiga2 i fjol där man slarvade bort förstaplatsen i sista omgången. 
Ett nyuppflyttat lag ska inte vara några problem för Real Madrid som vill ta revansch från förra helgens misskalkylering, men likt den matchen och likt andra matcher mot svagare motstånd så får vi troligen se en matchbild där motståndarna backar hem och försvarar med 10 man på egen planhalva och det är inte alltid något Real Madrid har lätt att bekämpa. Speciellt nu utan Toni Kroos på mittfältet. Med det sagt så finns det inga ursäkter för om det inte blir en vinst idag. 

Senast lagen möttes så slutade matchen 6-0 till Real Madrid där Karim Benzema gjort hattrick efter 36 minuter - vi hoppas att vi får se liknande siffror idag och att Kylian Mbappe kan komma nära samma prestation som Benzema. 

Trolig startelva: 
Courtois
Carvajal - Rudiger - Militao - Garcia
Valverde - Tchouameni - Modric
Rodrygo - Mbappe - Vinicius

Avspark 17:00 - TV4 Fotboll/play. 

"¡Hala Madrid!...y nada más"

Simon Johansson2024-08-25 12:56:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid