Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2023-12-17 21:00

Real Madrid - Villarreal

Inför Real Madrid - Villarreal
Real Madrid tar emot Villarreal på Bernabéu.

Inför Real Madrid - Villarreal

Real Madrid tar emot gästande Villarreal i omgång 17 av La Liga.

Trots enorma skadeproblem fortsätter Real Madrid att visa god form. Laget är för tillfället tvåa bakom den stora succén Girona i tabellen och man gasade igenom gruppspelet i Champions League med full pott. Hemma på Bernabéu har man åtta segrar och två oavgjorda på de tio senaste ligamatcherna.

I ligan är man som sagt tvåa, två poäng bakom Girona men har kväll chansen att ta över serieledningen tillfälligt. Carlo Ancelotti tvingas dock att fortsätta vänta på Vini Jr, Eder Militao, Thibaut Courtois, Eduardo Camavinga, Dani Carvajal och Arda Güler men en som nu är tillgänglig igen är Aurelien Tchouaméni. Fransmannen har missat en och en halv månad men är nu återställd och tränade med laget igår. Känslan är dock att han inleder på bänken. 

Under Tchouamenis frånvaro har Ancelotti, som får en del kritik för sina laguttagningar, i alla fall lärt sig att det inte fungerar med Toni Kroos som ensam sittande mittfältare. Ancelotti har vridit lite på formationen och där har Fede Valverde gjort ett stort jobb bredvid tysken och sett till att laget har varit betydligt stabilare. Något som lett till att man har gått fortsatt starkt trots alla skador. 

Det kommer bli ett hyfsat lyxproblem för Ancelotti när alla är tillgängliga igen. 

En som däremot inte lär behöva vara orolig för sin startplats är Jude Bellingham. Engelsmannens start på Madridkarriären har varit fantastisk och trots axelproblem fortsätter han att leverera och toppar skytteligan med sina tolv mål. Det gäller för Villarreal att kunna hantera honom om de ska ha en chans på Bernabéu. 

Hur Ancelotti ställer upp framåt är dock svårt att veta. Om Joselu startar, som gjorde två mål i veckan, återstår att se. 

Trupp


Trolig startelva

Lunin 
Vazquez Rudiger Alaba Mendy
Valverde Kroos 
Bellingham
Brahim Joselu Rodrygo 

Ancelotti inför matchen

– Vi möter ett väl förberett lag men vi är i bra form och vill avsluta det här året på bästa sätt. 

– Jag är nöjd över hur vi har hanterat den här första halvan av säsongen med tanke på alla skadeproblem vi haft.
 

Villarreal kommer till huvudstaden med en seger i bagaget mot Rennes i Europa League, där man, precis som Real Madrid, vann sin grupp. I ligaspelet har det dock inte flutit på lika bra utan man är inför mötet på en fjortondeplats med 16 poäng inspelade. 

Man har också haft problem de senaste fem matcherna i ligan då man bara har en vinst. De ser också ut att tvingas klara sig utan Juan Foyth, Matteo Gabbia, Francis Coquelin, Denis Suarez och Aïssa Mandi. Sedan tidigare är Yeremy Pino långtidsskadad. 

Marcelino inför matchen

– Vi måste vara fokuserade på detaljer och undvika att göra misstag eftersom Real Madrid ofta straffar dig då. 

– Offensivt kan vi skada dem. De kan lämna ytor och vi kan spela oss igenom. Vi har en bra nivå offensivt och ska spela ut våra kort strategiskt. 

– Det är imponerande. Bellingham är den spelaren i Europa som gjort det allra bäst. Han har mycket kvalitet runt sig också, som Rodrygo, och det gäller för oss att verkligen ha koll på honom. 

Avspark sker 21:00 på Santiago Bernabéu.

Tips: 2-0 (Rodrygo, Kroos)

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2023-12-17 08:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid