Lagbanner
Santiago Bernabéu, 2022-08-10 21:00

Real Madrid - Frankfurt

Inför supercupfinalen: ”Redo att vinna en titel direkt”
Real Madrid möter Eintracht Frankfurt i europeiska supercupfinalen.

Inför supercupfinalen: ”Redo att vinna en titel direkt”

För första gången sedan 1960 möts Real Madrid och Eintracht Frankfurt i en tävlingsmatch när man ikväll gör upp i den europeiska supercupfinalen.

Äntligen har det blivit dags att spela tävlingsmatcher igen för Real Madrid. Efter en fantastisk fjolårssäsong där man vann både La Liga och Champions League har man laddat om för en ny säsong. Spanjorerna har bland annat spenderat försäsongen i USA men ska nu få köra igång på riktigt igen. Man tar sig an Europa League-vinnaren Eintracht Frankfurt på Olympiastadion i Helsingfors. 

Med sig till Finland har Carlo Ancelotti en 25-mannatrupp som är helt skadefri. Antonio Pintus har kört hårt med truppen och nu börjar allvaret. Det har hänt en del i truppen och som nyförvärv har Antonio Rüdiger och Aurelien Tchouameni plockats in samt att Álvaro Odriozola. Det sägs att man är klara med truppen, trots att många ropar efter en vettig backup till Benzema, men det hela kan ändras om till exempel Marco Asensio eller Mariano skulle lämna - men än så länge verkar det inte bli någon flytt för någon av dem. 

En som däremot har lämnat efter 16 säsonger är Marcelo. Brasilianaren lyckades med bedriften att vinna flest titlar i klubbens historia men ska nu hitta ett nytt äventyr. Även Miguel Gutiérrez, Gareth Bale, Isco och Luka Jovic har försvunnit från fjolårets trupp. Carlo Ancelotti har dock fått sina nyförvärv, har en skadefri trupp och följande spelare att tillgå.


Ancelotti har alltid varit tidig med att släppa sin startelva och redan under gårdagens presskonferens avslöjade han att det är samma startelva som han använde sig av i Champions League-finalen som får chansen ikväll. Alltså följande:

Courtois
Carvajal Militao Alaba Mendy
Casemiro
Modric Kroos
Valverde Benzema Vini Jr

Ancelotti inför matchen 

– Jag är väldigt stolt över fjolårssäsongen som var fantastisk både personligen och för Real Madrid. Vi är redo att plocka hem ytterligare en titel i första matchen för säsongen och vi har totalt sex titlar att spela om denna säsong. Självklart ska vi kämpa om alla.

– Nyckeln till våra framgångar har varit ödmjukheten och erfarenheten från veteranerna i laget, tillsammans med energin och entusiasmen från de yngre. De kommer från olika generation men med ett gemensamt mål - att spela för Real Madrid.

– Vi vet allt om dem och vi kommer att behöva kämpa stenhårt och spela bra för att vinna. Vi är i bra form och har självförtroendet för att göra just det.

– Det är en välförtjänt final ikväll. Eintracht lyckades med något extraordinärt förra säsongen. De var inte en av favoriterna men gjorde några fantastiska matcher. De besegrade Barcelona på Camp Nou med ett kontringsspel, imponerande defensiv och fart. De kommer att skapa problem för oss. 
 

Eintracht Frankfurt har till skillnad från Real Madrid redan dragit igång säsongen. Den inleddes dock på ett riktigt tungt sätt när man förlorade med 6-1 mot Bayern München. Roligare var det däremot i fjol när man alltså vann Europa League efter att ha slagit ut Real Betis, Barcelona och West Ham på vägen till finalen där Glasgow Rangers besegrades efter straffar. 

Kvällens möte med Real Madrid blir också det första mellan lagen sedan den klassiska Europacupfinalen 1960 när Madrid, ledda av Alfredo Di Stéfano (tre mål) och Ferenc Puskas (fyra mål), vann med hela 7-3 och vann sin femte titel. Det ska nog mycket till för att det ska bli lika målglatt ikväll men Oliver Glasners gäng är redo att ta sig an den spanska jätten. Tyskarna kommer dock till matchen utan sin stjärna, Filip Kostic, som är nära en övergång till Juventus.

Oliver Glasner inför matchen

– Att få möta det här Real Madrid-laget med fantastisk kvalitet och som slog ut några av de bästa lagen i Europa i fjol är belöningen efter vår fantastiska säsong i fjol. Det vi gjorde i Europa League är ett bevis på att det alltid finns en chans och det gör det nu också.

– Vi kommer att spela med självförtroende eftersom vi vet vad vi är kapabla till.  

Trolig startelva

Trapp
Touré Tuta N’Dicka
Knauff Sow Rode Lenz
Kamada Götze
Borré
 

Vad: Europeiska supercupfinalen
När: Klockan 21:00
Plats: Olympiastadion i Helsingfors, Finland
Domare: Michael Oliver, England
Kanal: TV4/C More (studio från 20:30)
Tips: 3-1 Real Madrid (Benzema x2, Militao)

"Vi kanske inte är så unga längre men det handlar inte om ålder. Min kropp känns bra och det är tack vare det hårda jobb jag lägger ner. Det här är en väldigt viktig match för oss. Vi har haft en bra försäsong och är redo". / Karim Benzema på gårdagens presskoferens tillsammans med Luka Modric.

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2022-08-10 09:15:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid