Lagbanner
2020-01-26 21:00

Valladolid - Real Madrid

Inför Valladolid - Real Madrid
Lagets försvarsspel, med Courtois och Ramos i spetsen, har imponerat på sistone

Inför Valladolid - Real Madrid

Det har nu blivit dags för omgång 21 i La Liga. Real Madrid har dragit norrut för att möta Valladolid och har chans att gå upp i ligaledning.

Efter segern i Supercupen har laget spelat två matcher. Zidanes gäng plockade först tre pinnar på hemmaplan mot Sevilla (2-1) innan man besegrade Unionistas med 3-1 i veckans Copa del Rey-möte. I den matchen vilades också ett gäng nyckelspelare vilket är oerhört viktigt inför det tuffa spelschemat som väntar. Det börjar dessutom att ljusna på skadefronten.

För tillfället är det bara Marco Asensio och Eden Hazard som rehabar sina långtidsskador men båda har kommit långt i träningen. Tyvärr fick Gareth Bale kliva av i cupen och står över helgens möte. Dani Carvajal är avstängd men däremot var James tillbaka senast och nu är även Sergio Ramos tillgänglig.

Trupp



Potentiell startelva
Courtois
Militao Varane Ramos Marcelo
Casemiro
Valverde Modric Kroos
Benzema Isco

Real Madrid har verkligen fått ordning på försvarsspelet och faktum är att man bara har släppt in 13 mål hittills i ligan. Man har också lyckats hålla nollan vid tio tillfällen. Nu när försvarsspelet sitter har Zidane en utmaning med att få igång målskyttet. Ineffektiviteten har kostat en del poäng. På de sju oavgjorda matcherna har fyra slutat 0-0. Givetvis har skadorna påverkat och förhoppningsvis kan Hazards comeback inom kort lösa en del offensiva knutar.

Zidane inför matchen
– Vi är i bra form och vill fortsätta på den inslagna vägen. Vi har haft matcher var tredje dag och vi måste alltid prestera på topp. Det kommer att bli tufft då vi möter ett lag som bara har förlorat en match på hemmaplan.

– Casemiro gjorde två mål senast men jag är inte förvånad. Han är duktig på att ta sig in i boxen och han har visat hur viktig han är.

En som lämnats utanför truppen är Vinicius Jr och Zidane förklarade beslutet såhär. – Han är 19 år och vi måste ta det lugnt med honom. Vi har en trupp på 25 spelare och när inte han ingår i truppen är det någon annans chans. Han är en spelare som hade fått fler minuter i vilken annan klubb som helst. Men vi är nöjda med vad han gör här och det är min uppgift att ta besluten.

Valladolid
Sergio Gonzalez och hans Valladolid kommer från en förlust mot Tenerife i cupen. Laget har heller inte vunnit på åtta omgångar i ligan men är som sagt starka på hemmaplan. Laget placerar sig på en femtonde plats med 22 poäng inspelade.

Trupp
Masip, Samu Pérez, Antoñito, Kiko Olivas, Moyano, Nacho, Raúl Carnero, Salisu, San Emeterio, Hervías, Joaquín, Míchel, Plano, Alcaraz, Toni Villa, Ünal, Guardiola och Sandro.

Sergio inför matchen
– Vi är frustrerade eftersom vi har spelat tillräckligt bra för att vinna men inte lyckats få med oss poängen. Vi måste ha perspektiv och vi är i en position som vi förtjänar att vara i. De som tror att detta skulle bli lätt har fel.

– Att möta Real Madrid i detta läge ger extra motivation. Vi ska försöka göra det obekvämt för dem och försöka utnyttja lägena som uppstår. Varför skulle vi inte kunna vinna? Fotboll handlar om att växa och komma tillbaka från besvikelser.

* * *

Ligastats 19/20


(Valladolids hemsida)

* * *

Håll ögonen på: Fede Valverde. 21-åringen har verkligen vuxit ut till en nyckelspelare och är tillbaka efter avstängningen från Morata-tacklingen. Är oerhört viktig med sitt tvåvägsspel.

Vad: Omgång 21 i La Liga
När: Söndag 26/1, 21:00
Var: Estadio José Zorrilla
Domare: Ricardo De Burgos Bengoetxea
TV: C More Live (C More)
Tips: 0-2 (Benzema, Valverde)

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2020-01-26 08:00:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid