Lagbanner
Estadio de la Cerámica, 2020-11-21 16:15

Villarreal - Real Madrid

Inför Villarreal - Real Madrid – marängerna åker på ubåtsjakt

Inför Villarreal - Real Madrid – marängerna åker på ubåtsjakt

Ett kaotiskt års sista landslagsuppehåll är över och Reals tuffa schema fortsätter. Den här gången möter los blancos de gula ubåtarna – Villareal. Unai Emerys lag parkerar på en imponerande andraplats och är obesegrade i sina fem senaste matcher. Det kommer, som vanligt i mötena mot Villarreal, bli en tuff match.

Lättare blir det inte heller när Benzema, Jovic, Casemiro, Militao och Odriozola för att nämna några är borta. Som grädde på olycksmoset skadade sig också kapten Ramos under match med landslaget. Med Ramos borta tappar laget sin självklara ledare och den viktigaste delen i försvaret. I kommande matcher är det bara att hoppas att Varane kan lyfta sig från sin hittills skakiga säsong och kliva fram när det behövs som mest. På den positiva sidan är Hazard tillbaka, med en slankare form och en, möjligen movemberinspirerad, mustasch. Även Dani Carvajal är tillbaka och två startspelare är alltså åter tillgängliga för Zidane. Det återstår att se vilken form de är i och om de får chansen att starta.

Hittills under säsongen har anfallsspelet sett oinspirerat och stillastående ut. Försvaret har varit långt ifrån förra säsongens järnridå. I Champions League ligger marängerna på en tredjeplats när gruppen vänder och ett oerhört tufft och tight schema ligger framför dem. Skadorna staplas på hög och i senaste ligamatchen släppte Real in fyra mål mot ett kaosartat Valencia. Med Ramos, Benzema och Casemiro borta är de tre mest bärande spelarna från förra och nuvarande säsongen inte med i den här matchen. Det ser onekligen dystert ut.

Men draken lyfter i motvind sägs det och nu är det ett utmärkt läge för resten av truppen att kliva fram. Jag vill se Hazard kliva fram och visa sitt värde. Att han leder offensiven som han ska göra. Jag vill se en spelsugen magiker från Norge som vill ha revansch för uteblivet landslagsspel. Jag vill se ett försvar som stänger ner Alcácer, Gomez och Moreno. Framförallt hoppas jag att vi får se ett Real som vill vinna, som vill spela och som visar att de är med i matchen från första minuten. De kommer möta ett starkt Villarreal som har bra form och som spelar inspirerat under Unai Emery. De har förstärkt laget med flera bra spelare, bland annat Reals egen Kubo, och på något sätt lyckas alltid laget från den lilla staden Vila-Real göra det svårt för huvudstadens maränger.

Zidanes mannar står inför en riktig djupdykning och nästa uppdrag är att sänka ett par gula ubåtar i högform.

En något förhoppningsfull och offensiv elva:
Courtois
Carvajal-Varane-Nacho-Mendy
Ödegaard-Kroos-Modric
Asensio-Hazard-Vini

När? Lördag 21/11 16.15
Var? Estadio De La Cerámica
Sänds? CMore

Daniel Ramberg2020-11-20 22:38:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid