Lagbanner
José Zorrilla, 2022-12-30 21:30

Valladolid - Real Madrid
0 - 2

Inte mycket har förändrats efter uppehållet!

Inte mycket har förändrats efter uppehållet!

Ett lyckat år avslutas på en lyckat sätt. Segern satt långt in ikväll men det får vi vara vana med nu. Benzema, som inte spenderat den senaste månaden i Qatar, gör en medioker match men avslutar ändå kvällen som matchvinnare och tvåmålsskytt.

Ett fullsatt Estadio José Zorilla tog emot gästerna från huvudstaden - där det lila beklädda hemmalaget hade chansen att klättra från 15:de till 10:de plats i tabllen medan de marängvita Madridlaget ville ta tag i toppen av tabellen igen. 

Första halvlek inleder med ett högt tempo från Real Madrid med många chanser att stänga matchen tidigt. Men även om Rudiger fick nicka helt fri från 8 meter, Benzema blir serverad ett öppet skott från 5 meter, och en given straff som inte blir tilldelad så slutar den första halvleken 0-0. En spelmässigt fullt godkänd halvlek från Marängerna, högt tempo och många lägen. 
Real Valladolid ska också vara helt nöjda med den första halvleken. Inte minst för att den icke-dömda straffen men också för att de faktiskt bjöd upp till spel och gjorde sitt yttersta för att utmana Real Madrid. Ikväll var det inte 11 man bakom bollen för ovanlighetens skull när vi möter lag från den undre halvan. Full respekt till spelidén hos Valladolid. 

Andra halvlek inleder inte med samma tempo som första halvleken. Känns oinspirerat och lite för svårt i vissa sekvenser. Real Vallodolid fortsätter tuffa på som i första halvlek och när Madrid tappat tempot så tvingas Courtois till några svettiga räddningar. Räddning på Leon’s nick i minut 68 är yttersta världsklass och belgaren visar ännu en gång vilken överlägsen målvakt han har utvecklats till. Tacksam för honom. 

I minut 80 tar Javi Sanchez bollen med handen ännu en gång och denna gång dömer domaren också straff som Benzema förvaltar självsäkert. I samband med straffen går Leon iväg till fjärdedomaren och gör något tecken som jag inte kan tyda (kommentera gärna om ni vet vad han försökte förmedla) men som resulterar i ett direkt rött kort. 
3 minuter efter det är det super-subsen super-sub Camavinga som rycker förbi på kanten och trycker in en pass till Benzema i straffområdet som med en magisk första-touch sedan kan smeka in den i vänstra burgaveln. 

Sammanfattningsvis så fick vi uppleva ett Real Madrid som lyckades spela på många olika nivåer ikväll. Några perioder var det riktigt dåligt, men samtidigt var en del perioder av väldigt hög kvalité som bara saknade lite kyla i slutändan. Helt enkelt har inte mycket förändrats sedan uppehållet. Real Madrid spelar inte alltid övertygande men lyckas mer ofta än sällan vinna matcher, Benz avgör, Camavinga förändrar matchen, Vini fortsätter utmana högerbackar, Mendy fortfarande svag offensivt. 

Det jag tar med mig från denna match är: 

  1. Vini är konstant farlig men behöver en lekkompis som håller samma nivå i offensiven. Vanligtvis är det Benzema men inte den Benz vi såg ikväll. 
  2. Camavinga är en stjärna och kommer inte bli en spelare som försvinner på Reals bänk. Europas kanske mest effektfulla avbytare som bara måste hitta sina fötter när han får chansen i startelvan. 
  3. Vi har många mittfältskonstellationer som fungerar men fortfarande upp till Ancelotti att lista ut vilka som ska spela när. Tycker detta är jättefint och en otrolig skillnad till våra senaste säsonger. Det kommer gynnas oss så otroligt mycket senare in i tävlingarna.
  4. Ceballos har alla kvalitéer att vara utfyllnadsspelare i Real. Jag börjar lita allt mer på Dani - men tycker inte han ska ta för mycket tid från t.ex. Camavinga. Dani är självklart också först att ryka om en ny mittfältare kommer in. 
  5. Borde Valverde fortsätta på kanten när vi möter sämre lag? Jag tror att jag tycker detta. Inte helt bestämt mig, men när vi ska vara bollförande så gillar jag andra spelare i mittfältstrion. I kontringsspelet är han världsklass på alla vis dock, både offensivt och defensivt. Tycker han ska spela alla matcher - men inte säker på vart. 
  6. GE OSS EN AVBYTARE TILL BENZ! Även om det bara är för en halv säsong så börjar det bli för risky att lägga alla ägg i Benz-korgen som redan är full av risken för skador och formsvackor. 

Spelarbetyg: 
Thibaut Courtois: 9 – Räddade matchen med några aktioner av världsklass. Såg lite överraskad när det kom hörnor och inlägg på första stolpen, men inget annat att kommentera på dagens insats. 
Dani Carvajal: 5 - Inte mycket att säga. Inte mycket fel, inte mycket att hänga i granen.
Antonio Rüdiger: 7 – Snabbheten och styrkan gav honom övertag i löpduellerna och hade generellt en stabil insats. Vi glömmer nicken i första halvlek…
David Alaba: 5
Ferland Mendy: 5 - En typisk Mendy-insats. Stabil defensivt men svag i passningsspel och offensivt. 
Toni Kroos: 6 - Fortfarande hur viktig som helst. Håller tempot uppe när det är som högst - gjorde inte mycket som stack ut annars ikväll. 
Fede Valverde: 5 – Helt ok. Ser inte lika het ut centralt som han gör som ytter. Dags att se över ett beslut kring att gå över som primärt ytter?
Dani Ceballos: 4 – Stabil i första halvlek men höll inte nivån uppe i andra. Han gör inte bort sig - men finns inte mycket att motivera en till start. Toppen för rotation dock.
Marco Asensio: 5 – Fler skott och mer involverad än många av hans senaste matcher men fortfarande något som saknas. 
Vinícius Jr.: 7 – Jag uppskattade Vinis insats ikväll. Visa mod och fart under hela kvällen även om det inte blev några poäng. Uppmärksammade att han fick en del applåder av lagkamraterna när han försökte sig på sina luriga instick och inlägg men som lagkamraterna inte var tillräckligt på tå för.
Karim Benzema: 6 – Vad ska man säga? Han gör 2 mål i slutet men förutom det så kommer man mest ihåg missen i första halvlek. Hade inte riktigt tempot uppe men fick visa på kyla och kvalité med hans sista aktioner i alla fall. Finns mycket mer att hämta hos Karim vilket är skönt att komma ihåg. 
Avbytare
Eduardo Camavinga: 7 – Ett superinhopp ännu en gång. Han kommer in med fart, tempo, vilja, och kreativitet som motståndarna har svårt att hantera efter att ha lirat i 60+ minuter. Snart hittar han samma kvalité när han får starta - det lovar jag. 
Luka Modric: 6 – Saknade honom idag. Toppen att han får vila - men det tillkommer såklart alltid en sänkning i kreativitet och ren kvalité när han inte får spela. Låt han aldrig gå i pension! 
Rodrygo: 4
Lucas Vázquez: 5
Aurélien Tchouaméni: Spelade för kort tid.

Tack för detta år! Vi ses 2023! 

 

Simon Johansson2022-12-31 00:50:20
Author

Fler artiklar om Real Madrid