Lagbanner
Karim Benzema och Vinicius Jr – Real Madrids livsfarliga superduo
Karim Benzema och Vinicius Jr har varit magiska denna säsong.

Karim Benzema och Vinicius Jr – Real Madrids livsfarliga superduo

Sedan BBC splittrades har Real Madrid i princip bara haft Karim Benzema framåt, fram till den här säsongen. I år har Vinicius Jr exploderat bredvid Benzema och Real Madrid är livsfarliga framåt igen.

Det har gått några år sedan Real Madrid hade sin framgångsrika BBC-trio framåt med Gareth Bale, Karim Benzema och Cristiano Ronaldo. En trio som bland annat svarade för 100 (!) mål tillsammans säsongen 2014/15. De var också med och plockade hem fyra CL-titlar på fem år men som vi alla vet splittrades de sommaren 2018 när Cristiano Ronaldo lämnade och Gareth Bale i princip bara har varit skadad. 

Sedan dess har väldigt mycket av Real Madrids anfallsspel handlat om Karim Benzema, fram till den här säsongen. Under våren i fjol, framförallt i första mötet mot Liverpool, fick vi se en Vinicius Jr som helt plötsligt såg sådär livsfarlig och vass ut som man hade hoppats på att ha skulle bli. I år har brasilianaren fullständigt exploderat och äntligen har Karim Benzema fått en lekkamrat igen. 

Real Madrids nya superduo når ju såklart inte upp till 100 mål men har nu skjutit hem ligatiteln till rätt sida av Madrid och laget spelar ikväll avgörande semifinal i Champions League. Med 42 mål på 42 matcher toppar Benzema skytteligan i både La Liga (26) och Champions League (14). Han har också flest assist i ligan och toppar givetvis poängligan (37) överlägset, med Vinicius Jr som tvåa (23). I CL har han skickat in ett hattrick mot både PSG och Chelsea och står just nu på nio mål på fem slutspelsmatcher efter den senaste dubbeln mot City. Fransmannen gör sin bästa säsong i karriären och 34-åringen är en stor favorit till att plocka hem Ballon d’Or i år. Han själv har dock fokus på annat.

– Ballon d'Or? Jag vill vinna La Liga och Champions League, berättade han tidigare.


Benzema och Vinicius Jr har bjudit på underhållning i år.

Undertecknad har varit hård mot Carlo Ancelotti under säsongen men han har haft en stor del i att Vinicius Jr har fått sitt stora genombrott. Brasilianaren har medgett hur viktig italienaren har varit och Ancelotti var tydlig med vad han ville utveckla hos sin unge adept.

– Jag tycker att han har massor av kvaliteter i en-mot-en. Jag har sagt åt honom att han måste ta en eller två touch för att kunna göra mål, inte hålla på med fyra, fem för då blir det svårt. Han är en ung spelare och kommer att utvecklas, sa Ancelotti i början av säsongen.

"ENASTÅENDE SPELARE"

Utvecklingen har minst sagt gått snabbt. Vinicius Jr har smällt in 18 mål men har även 19 assist och ordnat sex straffar i år. På sina tre tidigare säsonger i Madrid hade han gjort 14 mål totalt. Vinicus Jr är också tredje bäst i ligan på att skapa chanser för sitt lag. 21-åringen har varit fenomenal och målet mot Manchester City tidigare i första mötet visar bara på hur vass han är individuellt. Det kan hända saker från ingenstans, en lyx att ha i ett lag. 

– Det är inte lätt att kontrollera Vincius. Han är en enastående spelare och Fernandinho gjorde allt han kunde, berömde Pep Guardiola brasilianaren efter solomålet för en vecka sedan.

Det har dock inte alltid varit en dans på rosor för den nya superduon. Under fjolåret fångade kameror upp när Benzema pratade med lagets vänsterback, Ferland Mendy, om att inte passa Vinicius Jr bara för att han spelade för sig själv och inte för laget. Vinicius Jr ska dock inte ha tagit det särskilt illa utan tyckte att de är professionella spelare och har en fantastisk relation. Benzema talade senare om att han kunde vara hård mot ynglingen, men bara för hans eget bästa.

– Vini är en väldigt ung spelare. Jag tror på honom för att han har allt man behöver för att lyckas här. Därför pratar jag mycket med honom, både på och utanför planen. Ibland kan jag vara tuff emot honom, men det är för hans bästa. För jag vet att han kan ge mer och att han kan vara helt fenomenal när han vill. 

En video som tydligt visar hur duon samarbetar mot Chelsea när man avgjorde i förlängningen.

Och just fenomenala har både Vinicius Jr och Benzema varit. De båda behöver knappt en målchans för att sätta dit bollen och straffa motståndarna. Vinicius Jr med sin briljnata teknik och enorma fart kombinerat med Benzemas enorma fotbollshjärna och avslutsförmåga. Duon har alltså svarat för 60 mål och 32 assist denna säsong. Benzema har gjort åtta matchavgörande mål i ligan, flest av alla, och Vinicius Jr är inte mycket sämre med sina sex. Den enda i Real Madrid som har nått tvåsiffrigt i mål utöver duon är Marco Asensio som står på tolv, med bara en assist på kontot. Det säger rätt mycket om hur viktiga de är och att de trivs med varandra. Vincius Jr är tydlig med vad han tycker.

– Det finns inte ord för att beskriva hur Benzema spelar. Han är som en bror för mig och jag hoppas att han vinner La Liga, Champions League och Ballon d’Or, sa han efter matchen mot City senast. 

Duon vilades från start mot Espanyol senast men kom givetvis in och satte spiken i kistan när Vinicius Jr serverade Benzema till 4-0. Ikväll väntar returmötet mot City hemma på Bernabéu. Om det blir en ny magisk kväll återstår att se. Karim Benzema vet i alla fall vad laget behöver för att lyckas.

– Vi är taggade och det viktigaste är att aldrig ge upp. Vi kommer att behöva fansen på Bernabéu mer än någonsin och vi kommer att göra något magsikt. 

HALA MADRID!

Källa: Fotmob.com, Transfermarkt.com

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2022-04-30 09:30:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid