Real Madrid - Valencia
5 - 1

Korken ur ketchupflaskan – Real Madrid krossade Valencia
Rodrygo, och Vinicius, ledde Real Madrid till en storseger mot Valencia.

Målskyttet har varit ett problem för Real Madrid-spelarna i ligan hittills denna säsong (Jude Bellingham undantagen). I mötet med mittenlaget Valencia skruvade Rodrygo korken av ketchupflaskan – noterades för två mål och två assist – och ledde "Los Blancos" till en komfortabel 5–1-seger.

Första halvlek:
Real Madrid fick en drömstart på hemmamötet med Valencia. Redan i den tredje matchminuten visade det gamla gardet prov på den kvalitet de fortfarande besitter. Toni Kroos hittade en framstormande Dani Carvajal med en svepande krossboll. Spanjoren tog lungt och behärskat ner bollen utanför straffområdet och drog till på halvvolley med vänsterfoten – och 1–0 var ett faktum.
Vilket även såg ut att stå sig halvleken ut, främst eftersom "Los Blancos" målvaktsvikarie Andrij Lunin i svarat för ett par riktigt fina räddningar. Men några minuter före paus blixtrade firma Rodrygo & Vinicius till. Den förstnämndas inlägg hittade Vinicius som bröstade bollen i mål, 2–0.

Andra halvlek:
Vinicius och Rodrygo inledde andra halvlek där de avslutade den första. I den 49:e minuten assisterade Rodrygo Vinicius som distinkt placerade in 3–0 från distans. Minuten senare stressade Vinicius fram ett misstag från Giorgi Mamardashvili i bortamålet. Georgiern missade ett uppspel och spelade bollen rakt i gapet på Rodrygo som enkelt rullade in fyran. Rodrygo var dock inte klar där. I den 84:e minuten gjorde han i stället sitt andra mål för kvällen, fint framspelad av inhopparen Fran Garcia, 5–0.

Skakigt försvar:
Mittlåset bestående av Nacho och David Alaba fungerade stundtals bra. Men i matcher när vare sig Edér Militao eller Antonio Rüdiger spelar väger mittförsvaret lite lätt – i synnerhet på fasta situationer och inlägg. Att matchen slutar med en komfortabel 5–1-seger beror till stor del på stabilt målvaktsspel och en för kvällen briljant offensiv snarare än bra försvarsspel.

Jagar succélaget Girona:
Girona fortsätter att gå som tåget i tabelltoppen. Under lördagen vände den katalanska klubben underläge till en 2–1-seger borta mot Rayo Vallecano. Detta efter ytterligare ett mål av den ukrainske poängmaskinen Artem Dobvnyk som nu har noterats för sju mål och fem målgivande passningar på tretton ligamatcher. I och med segern toppar Girona La Liga, två poäng före Real Madrid. som delade på poängen mot just Rayo Vallecano förra omgången. Vilket kan innebära att "Los Blancos" 3–0-seger borta mot Girona – förutsatt att såväl Reals som succélagets otroliga form håller i sig – tidigare under säsongen kan bli livsviktig.

Spelarbetyg:
Lunin – 3,5. Ytterligare en bra insats mellan stolparna. Stod för ett par riktigt fina räddningar i första halvlek. Svagt försvarsspel gör att han tvingas släppa bollen förbi sig i slutskedet av matchen.
Mendy (ut 71') – 3. Som vanligt stabil defensivt.
Alaba – 3. Såg darrig ut, speciellt på defensiva fasta och i inläggsituationer. Hamnade på mellanhand i samband med Valencias reducering.
Nacho – 3. Spelade, likt han oftast gör en solid match – varken mer eller mindre. Ledde backlinjen, och fick göra ett par viktiga brytningar. Kunde ha varit mer resolut i samband med Valencias mål.
Carvajal (ut 82') – 4,5. Stod för en fin individuell prestation när han pangade in 1–0 tidigt i matchen. Fortsatte därefter att spela frenetiskt och ledde laget genom att föregå med gott exempel i så gott som hela matchen.
Camavinga – 3. Stack inte ut på det sätt som man vant sig vid att han kan göra. Men rör sig över stora ytor och gör en stabil och bra insats.
Kroos – 4. Fin assist till matchens första mål. Styrde och ställde på mittfältet, speciellt i andra halvlek.
Valverde (ut 60') – 3,5. Sätter igång anfallet som leder till det viktiga 2–0-målet. River, kämpar och sliter på det sätt som innebär att han sällan står för dåliga insatser.
Brahim (ut 71') – 3. Relativt osynlig,
Vinicius (ut 82') – 4,5. Två fina mål, bra i alla delar av spelet i denna match. Kunde med lite mer kyla och skärpa gjort ännu fler poäng.
Rodrygo – 5. Matchens lirare. Inblandad i fyra av fem mål. Gjorde i stort sett vad han ville och var ovanligt effektiv i de avgörande lägena.

Avbytare:
Luka Modric (in 60') – Kommer in när matchen redan är avgjord (vilket gäller alla avbytare). Gör en okej insats, även om man hoppats på mer.
Lucas Vazquez (in 71') – 2.5. Rätt osynlig.
Fran Garcia (in 71') – 2,5. Fin assist, men gick bort sig när Valencia reducerade.
Nico Paz (in 82') – spelade för kort för att betygsättas.
Joselu (in 82') – spelade för kort för att betygsättas.