Estadi de Son Moix, 2024-08-18 21:30

Mallorca - Real Madrid
1 - 1

Kryss i premiären

Real Madrid gästade en fullsatt Estadi Mallorca Son Moix i den första omgången av spanska Premiera Divisíon. Rodrygo gjorde Reals ledningsmål och Vedad Muriqi nickade in kvitteringen. Matchen slutade 1-1 i en rättvis tillställning.

Första halvlek:
Hemmalaget med publikstödet i ryggen fick en bra start inledningsvis men firma Vinicius Jr, Mbappé och Rodrygo ville annat. I den 13:e matchminuten länkade trion i Mallorcas straffområde, Vinicius Jr klackade bollen till Rodrygo som med insidan av foten skruvade in ett otagbart skott i målvaktens bortrehörn. Real Madrid hade möjligheter att punktera matchen i första halvlek under en period då Mallorca var skakade men tog inte vara på sina chanser.

Mallorca inledde bäst efter halvtidspausen och fick utdelning genom en perfekt hörna från Dani Rodriguez och en stenhård nick från Vedad Muriqis panna. Efter Mallorcas kvitteringsmål var det Real Madrid som jagade ett segermål. Kylian Mbappé hade ett par vassa avslut som räddades av Dominik Greif i Mallorca-målet men längre än så kom inte Real Madrid, faktum är att Mallorca var närmast segern i slutskedet av matchen. Ett rättvist 1-1 resultat på Son Moix i ligapremiären trots en hel del frustration från Real Madrid.

Thibaut Courtois 3
Fick göra ett par räddningar och kan inte göra något mer vid Mallorcas kvitteringsmål.

Dani Carvajal 2
Carva ångade inte på som han brukar göra på sin högerkant och det märktes av.
Utbytt mot Lucas Vazquez.

Eder Militao 3
Tillsammans med Rüdiger kunde Militao stänga ner många Mallorca anfall men det syns att han inte är helt hundra än.

Antonio Rüdiger 3
Han vann alla dueller i luften mot Vedad Muriqi förtom en duell, då Muriqi kvitterade. Samarbetet med Militao var stundtals bra men behöver slipas på.

Ferland Mendy 2
Var stabil i defensiven på sin kant men fick hjärnsläpp när han idiotiskt kapade Muriqi med 20 sekunder kvar och fick ett direkt röttkort.

Aurélien Tchouameni 2
Toni Kroos är inte där för att hålla honom i handen. Han var därför väldigt viktig för det obalanserade mittfältet som Real befogade. Men i den här matchen slarvade han med passningar och var dålig tajmad. Utbytt efter 63 minuter.

Federico Valverde 2
Han må ha Kroos tröjnummer men Fede spelade precis som Fede alltid har gjort. För lite kyla, för dålig passningsfot och dålig positionerad, tillskilland från Toni Kroos förstås. Kunde inte styra tempot och diktera när Real behövde stabilitet.

Jude Bellingham 2
Osynlig under hela matchen, hade behövt vila.

Rodrygo 3
Den spelaren som får ett godkänt betyg i kvällens Real Madrid, målskytt och ständigt påhittig.

Mbappé 2
Efter en blek första halvlek, lyckades han skrapa ihop ett par vassa lägen i andra men har en bit kvar tillbaka till den högsta toppen.

Vinicius Jr 2
Utbuad varje gång han fick bollen och det var energikrävande för Vinicius som ofta inte fick med sig bollen som han ville. Delaktig i första målet men en annars dålig debutmatch i LaLiga.

Luca Modric
Borde ha startat den här matchen för att ge en bättre balans till laget men också rutin i dessa sammanhang.