Lagbanner

Madrid vinner stort mot Valencia

"Finalserien" fortsätter mot ärkerivalen från Katalonien i toppen av serien. Med stort tålamod lyckas Real Madrid plocka tre poäng av Valencia, efter två mål av Karim Benzema och ett vackert mål av Marco Asensio.

Real Madrid ställde upp med ett något defensivare lag än senaste matchen mot Eibar med Ferland Mendy på vänsterbacken istället för favoritbrassen Marcelo och Valverde som tar Rodrygos position för att från sin högermittfältsposition kunna ge mer tyngd och kontroll till spelet, som tyvärr inte riktigt gick hem i första halvlek. 
 
Första halvlek
Hemmalaget hade svårt att hitta ett flyt i passningsspelet redan från början, väldigt mycket på grund av Valencias väl utförda press- och omställningsspel. Det visade sig tydligt i hur Madridspelarna ofta stod stilla och väntade på att få bollen på fötterna, och när den väl kom till blev det oftast ett tillbakaspel eller några touch för många på bollen. ”Los Che” var däremot målmedvetna i hur de skulle såra oss via diagonallöpningar och djupledspass som till slut var nära att straffa oss genom ett fint avslut i stolpen av Rodrigo Moreno. Densamma lyckades till slut även slå hål på Courtois nolla, men som tur var så dömdes det rättfärdigt bort för offside, hårfint dock. 
 
Andra halvlek
Skepnaden hos Madrid efter halvtidsvilan var betydligt mer aggressiv, vilket pressade Valencia tidigare i banan som resulterade i en högre position för laget vid bollinnehav på Valencias planhalva. Hazard var rörlig, Benzema höll sig närmare motståndarnas straffområde. Detta bidrog till att Valencia såg mer stressade ut med boll och därför kunde Madrid flytta upp laget och få kontroll på matchbilden. Till slut lyckades Benzema göra mål efter assist av kakmonstret Hazard. 
 
I matchminut 74 gör äntligen en personlig favorit comeback, Marco Asensio som i sin första bollkontakt slår till med sin bombastiska vänstervrist, assist av Mendy. Till slut avgörs slutresultatet av en fantastiskt snygg Zidane-liknande aktion av Karim Benzema, möjligtvis inte riktigt menat men inte mindre vackert för det. Katten verkar bli en tiger igen.
 
Spelarbetyg (0-5):
Courtois – 4
 
Carvajal – 2.5
Ramos – 3
Varane – 4
Mendy – 2.5
 
Casemiro – 4
Modric – 2
Kroos – 3
Valverde – 3
 
Benzema – 4.5
Hazard – 3.5
 
Inhoppare
Asensio – 4.5
Vinicius Jr - 3
 
 
 
 
 
?

Marcus Liedbergius 2020-06-19 11:05:55
Author

Fler artiklar om Real Madrid