Etihad Stadium, 2024-04-17 21:00

Manchester C - Real Madrid
4 - 5

Manchester City - Real Madrid: 1-1 (3-4)
Real Madrid avancerar vidare i Champions League efter ett straffavgörande mot Manchester City.

Real Madrid besegrar Manchester City efter en rafflande straffläggning. Hjältarna var Andriy Lunin som räddade två straffar och Antonio Rüdiger som satte den sista straffen.

Förutsättningarna inför matchen var enkla. 3-3 från första mötet innebär att segraren från det andra mötet avancerar vidare till semifinal i Champions League.

Första halvlek: 0-1
Matchens inledande fas var avvaktande från båda lagen. Den förväntade matchbilden besannades när City tog tag i bollen och rullade den mellan lagdelarna. Real var också avvaktande i sin press.

Det tog sedan 12 minuter innan dödläget spräcktes. Carvajal skickade upp en hög boll på vinst eller förlust mot Bellingham som kontrollerat sög in bollen vid fötterna och passade sedan Valverde som frispelade Vini Jr som tittade upp och spelade in bollen till Rodrygo i straffområdet som satte bollen i nät på sin egen retur.

Matchen övergick därefter till ett kraftigt övertag för Manchester City som skapade en mängd chanser. Förutom statistiken 9-0 i hörnor hade Håland en nick i ribban, De Bruyne ett skott på mål, Grealish ett skott i målgaveln och Foden ett avslut precis över mål. Real stod kompakt och kontrollerat i defensiven och kunde vid några tillfällen skifta över till omställning. Överlag en mycket mer kontrollerad första halvlek än den som spelades i Madrid det första mötet.

Andra halvlek: 1-0
Direkt när andra halvlek drar igång sätter City fart mot Reals mål. Efter en tilltrasslad situation där Nacho till slut rensar bollen till hörna märks paniken hos City. Intensiteten ökar när City trycker på och Real försvarar.

Efter ett långt och hårt tryck kvitterar City till 1-1 efter att De Bruyne skickar upp bollen i nättaket.

City fortsatte trycka på, Real fortsatte försvara utan att ens försöka gå mot mål. När den andra halvleken blåstes av var den totala ställningen 4-4 och förlängningen ett faktum.

Förlängning: 0-0
Förlängningen förblev mållös och matchen gick till straffavgörande.

Straffar: 3-4
Antonio Rüdiger avgör straffläggningen för Real efter att Lunin räddat två straffar!!

Analys:
Ancelotti har egentligen tur att Real vinner den här matchen och avancerar vidare. Matchplanen med att falla hem efter ett ledningsmål fungerade och höll i 76 minuter innan City kvitterade till 1-1. Varken vid ledning med 1-0 eller vid oavgjort med 15 minuter kvar försökte Real att avancera mot Citys mål vilket var frustrerande att bevittna.

Men, i straffläggningen skickas Rüdiger fram sist som säkert sätter dit vinstmålet.

Lunin - 5
Otroligt fin insats av ukrainaren som under matchens gång står för många vassa räddningar och ingripanden. Räddar även två straffar som gör att Real vinner.

Carvajal (ut 110´) - 4
Följsam och säker i defensiven, följer även med offensivt. Drar på sig ett gult kort och missar första semifinalmatchen. Utgår sent med kramp i båda benen vilket är förståeligt efter den makalösa insatsen.

Rüdiger - 4
Hanterar Håland under matchen, står rätt i defensiven. Placerar in straffen som ger Real vinsten och avancemang.

Nacho - 2
Har det svårt mot Håland under matchens gång. Också generellt svajig i spelet.

Mendy - 3
Stabil insats, både defensivt och offensivt.

Camavinga - 3
Blandar och ger, är brytningssäker samtidigt som mycket slarv i passningsspelet drar ner betyget.

Valverde - 3
Kämpar oerhört hårt i hela matchen. Uträttar dock inget specifikt som särskiljer,

Kroos (ut 79´) - 3
Lugn och säker i spelet, bra defensivt.

Bellingham - 3
Kämpar hårt hela matchen, märkbart trött efter 90 minuter. Gör mål på sin straff.

Rodrygo (ut 83´) - 3
Målskytt under ordinarie matchtid, löper mycket i djupled under matchen.

Vini Jr (ut 102´) - 3
Gör en okej insats, skickar in bollen till Rodrygos 1-0 men utgår i förlängningen efter vad som såg ut att vara trötthet.

Modric (in 79´) - 2
Bra inhopp, bidrar med säkerhet.

Brahim (in 84´) - 2
Bra inhopp, ger lite extra energi till laget.

Lucas (in 102´) - 3
Bidrar med säkerhet och trygghet i sitt inhopp. Sätter sin straff säkert i straffläggningen.

Militao (in 110´) - 2
Härligt att se Militao i spel igen, spelar kort tid för att uträtta något.

Ancelotti - 2
Kommer undan med blotta förskräckelsen. Usel matchplan med att göra ett mål och sedan backa hem utan att göra ett enda försök på mål. Matchen vinns trots allt men hoppas att semifinalen bjuder på något bättre.