Lagbanner
Mästarna degraderar Léganes i ligasäsongens avslutande match
Kaptenen fann denna säsongsavslutande afton nätet för 100:e gången i sin klubblagskarriär. Inte så pjåkigt för en mittback!

Mästarna degraderar Léganes i ligasäsongens avslutande match

Förutsättningarna inför matchen mellan de två Madrid-lagen var glasklara. Marängerna hade säkrat ligatiteln och tilläts nu chansen att avsluta säsongen på topp, medan Léganes var piskade att vinna för att ha chans på att undvika en nedflyttning. Med tanke på det oavgjorda slutresultatet blev glaset denna gång de facto halvtomt.

Javier Aguirres mannar kom till hemmaarenan – tabellpositionen till trots – med en stark tabellrad i bagaget efter att ha gått segrande i tre av de fyra senaste matcherna, och måhända att de som en följd av detta såg en möjlighet att snuva ligamästarna på samtliga tre poäng denna kväll. El Capitán var dock inställd på annat; innan blotta tio minuter spelats nickade Ramos in kampanjens elfte ligamål. Utöver det faktum att detta innebär att han avslutar ligasäsongen med fler mål än självaste Griezmann, gjorde detta även honom till den enda La Liga-försvararen med över tio baljor inputsade under en och samma säsong detta sekel. Vilken klippa!

Areola – som kvällen till ära fick vakta stolparna – testades hyfsat friskt efter Los Blancos ledningsmål. Kvitteringsförsöken avvärjdes väl fram tills den första halvlekens övertid, där Bryan Gil lyckades spräcka målnollan för hemmalaget. Ett lika, och halvtidsvila med taktiksnack i omklädningsrummet på agendan.

De mesta mästarna kom tillbaka på planen utan att visa tecken på pyspunka efter det snöpliga baklängesmålet; Isco hittade sin landsman Asensio med en smörpass i den 52:a minuten, och Mallorca-sonen visade inga tecken på svagheter från den skada som plågat honom under större delen av säsongen. 2–1, och Real Madrid såg ut att vara på god väg att lyckas avsluta säsongen med remarkabla tio (!) segrar i rad.

Léganes var nu ytterst pressade att jaga både ett kvitterings- och ledningsmål. Genom inhopparen Roger Assalé lyckades de med knappa kvarten kvar från slutet med det förstnämnda. Därefter kämpade de febrilt för att finna det senare, och i matchen slutskede var Luka Jovic nära på att ge dem ett guldläge till just detta. Den potentiella handssituationen bedömdes dock efter VAR-granskning inte vara tillräcklig för att rättfärdiga en straff, och Zidanes mannar klarade således av att streta emot fram till slutsignalen.

Léganes har nu för första gången i sin över 90 år långa fotbollshistoria åkt ur förstaligan – värt att nämna i sammanhanget är att de avancerade till La Liga för första gången år 2016 – och de får hoppas på bättre jaktlycka i Segundan. Marängerna å andra sidan lyckades inte med att gå segrande ur säsongens sista strid och nå tio raka vinster, men vad gör väl det om hundra år när den 34:e ligatiteln ändå var säkrad sedan innan?

Efter många om och men är den ytterst märkliga ligasäsongen 2019/2020 över, och av många guldklimpar är nog trots all den mest positiva slutsats som kan dras från denna försvarsspelet. Endast 25 mål i baken för huvudstadslaget – att hålla så defensivt tätt bakåt har Marängerna aldrig tidigare mäktat med i det nuvarande ligaformatet. Här sätts det punkt för en guldvinnande säsong; undertecknad såväl hoppas som tror på att framtiden för laget i våra vita hjärtan är och förblir ljus!

Bollinnehav: 35–65
Skott: 7–4
Skott på mål: 4–3
Frisparkar: 11–9
Hörnor: 5–2
Publiksiffra: N/A

Hala Madrid Y Nada Más!

Alfred Bornefalk2020-07-20 02:00:37
Author

Fler artiklar om Real Madrid