Lagbanner
2020-10-27 21:00

Mönchengladbach - Real Madrid

Måstematch mot Mönchengladbach – dags för spelarna att visa karaktär
Dags för Real Madrid att visa var skåpet ska stå.

Måstematch mot Mönchengladbach – dags för spelarna att visa karaktär

Efter magplasket mot Shaktar förra veckan är det dags för de mesta mästarna att ta sig i kragen. På grund av 1-3 segern i El Clásico och med Eden Hazard tillbaka i matchtruppen borde laget gå till match med en bra känsla i gruppen. Även om Borussia Mönchengladbach borta inte är en lätt match kan tre poäng ikväll visa sig livsviktigt.


Omgång ett av årets Champions League innehöll en skrällseger för Shaktar och ett kryss mellan Inter och Borussia Mönchengladbach. Resultaten innebär att Real Madrid hittas på en sista plats i grupp B. Real måste nu visa mental styrka och vara kliniska framför mål. Real Madrid möter ett hemmastarkt tyskt lag som kommer till spel med fyra raka matcher utan förlust i Bundesliga. I senaste macthen vann Mönchengladback mot Mainz efter att ha vänt ett underläge till seger under den sista kvarten. 
Real däremot kommer från en vecka som inleddes på värsta tänkbara vis, genom förlust på hemmaplan mot Shaktar Donetsk, men avslutades med klang och jubel efter en fin andra halvlek och 1-3 vinst mot rivalen Barcelona. Fina inhopp, en Ramos i fint slag trots lite skadebekymmer och en stabil insats från Thibaut Courtois blev tungan på vågen i den matchen. Därför gäller det nu för Marängerna att spinna vidare på triumfen i El Clásico. Efter första gruppspelsomgången är tre poäng väldigt viktigt för att uppnå avancemang från gruppen i år igen. Ytterligare en seger för Shaktar, denna gång mot Inter, hade även varit att föredra för Reals del. 

Även om Reals startelva i mötet med Shaktar knappast kan beskrivas som ordinare eller optimal står det klart att rätt inställnin och vilja saknades. Förändringen och de två målen som gjordes i den matchen  kom båda efter att Zidane börjat göra byten. Därför är det viktigt att spelarna är vakna och på tårna från minut ett. Ytterligare ett poängtapp kan bli ödesdigert.
Som motståndare ikväll står ett lag som hittills denna säsong gjort och släppt in lika många mål. Att tro att Mönchengladbach frivilligt kommer backa hem och stå lågt på hemmaplan känns naivt. Förvänat mig en böljande matchbild där Real håller mycket boll men får akta sig för snabba kontringar, främst genom den franska anfallaren Marcus Thuram. Lite kul är förresten att Marcus Thuram är Lilian Thurams son. Spelet i djupled blir viktigt för Los Blancos trots att Asensios styrka inte ligger i just den delen av spelet. Hoppas istället på att Modric, Vinicius eller Fede Valverde står för den typen av hot.
Ramos firar sitt mål mot Barcelona.

På högerbacken kvarstår frågetecknen på grund av Carvajals och Odriozolas skador. Saknas gör även Martin Ödegaard. Med tanke på Nachos brister i offensiven och Lucas Vazquez fina inhopp mot Barcelona, där han knappt satte en fot fel varken offesivt eller defensivt, hoppas jag att han får förtroende som högerback. Även Modric fina innhopp ox chvaliteter som spelfördelare på sista tredjedelen kan han vara matchavgörande. Att få se en Isco göra en fin insats, som i första matchen av La Liga, är också en sak som inte varit fel. Även om det kan vara önsketänkande med tanke på den lilla magikerns förmåga att vara lika ojämn som en grusväg. 
Att Eden Hazard åter finns med i matchtruppen, för första gången (!) denna säsong är självklart glädjande. Hoppas dock att Zidane matchar in honom försikigt på grund av skadehistoriken. Ett inhopp med en kvart kvar känns rimligt. 


Real Madrid matchtrupp:
Målvakter:
 Courtois, Lunin och Altube
Försvarare: Militao, Ramos, Mendy, Varane, Marcelo och Santos
Mittfältare: Kroos, Modric, Isco, Valverde och Casemiro
Anfallare: Hazard, Vinicius, Benzema, Jovic, Asensio, Rodrygo, och Lucas Vazquez

Min elva: 4-3-3
Courtois
Lucas Vazquez - Varane - Ramos - Mendy
Casemiro - Kroos - Modric
Asensio - Benzema - Vinicius
Ser gärna ett övertygande inhopp av Isco. Efter att Valverde linkade av mot Barcelona kan det vara bra att vila honom, åtminstone från start, speciellt med tanke på att en spelare som Luka Modric kan ersätta honom.  

Håll ögonen på i Real: Dags för Asensio att ta ansvar, löpte väldigt mycket på Camp Nou men behöver stå för poäng. 
Håll ögonen på i Mönchengladbach: Mittbacken Ginter är stabil och bra med boll, gör även en del mål. Yttern eller anfallaren Thuram är explosiv och irrationell. Ställer ofta till besvär för motståndarförsvar. 

TId: Ikväll 21.00. 
Plats: Borussia-Park, München. 

Rico Liljedahl liljedahlrico@gmail.com2020-10-27 17:38:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid