Real Madrid - Elche
2 - 2

Real Madrid - Elche: 2-2 - Sen kvittering efter svag insats
Militao kvitterade sent och räddade en poäng.

Real Madrid fick med sig en poäng trots en riktigt svag insats. Efter att ha legat under med två mål med en kvart kvar lyckades Real med imponerande upphämtning.

Innan matchen drog igång hyllades den nyligen bortgångne Real Madrid-legendaren Francisco "Paco" Gento. Gento var med och vann de fem första upplagorna av Europacupen (dåvarande Champions League) under 50-talet och var en av Real Madrids mest framgångsrika spelare genom historien.
Lagkapten Marcelo hann även med att visa upp den spanska Supercup-pokalen som vanns för en vecka sedan.

Första halvlek:
Under första halvlek var Real Madrid bollförande mot ett lågt stående Elche. Till skillnad mot cupmatchen tidigare i veckan då Elche var lite mer vågade och skapade många målchanser. I cupmatchen hade Elche tio avslut i första halvlek jämfört med ynka två idag. En, till dagen, annorlunda matchplan från Elches sida som verkligen lyckades störa Real Madrid.

Marängerna kontrollerade i vilket fall spelet och försökte kombinera sig fram till målchanser. Efter drygt tio minuter tog sig Vinicius igenom Elches försvar och var nära att sätta ledningsmålet men målvakten Badia stod i vägen. Efter Vinicius målchans höjde Real tempot en aning vilket ledde till ett tiotal målchanser som däremot förvaltades uselt. Avsluten var svaga och placerades ofta mitt på målvakten som inte hade några problem att rädda.

När det gått drygt en halvtimme av första halvlek skulle chansen för de helvita att ta ledningen komma. När Toni Kroos bröt bollen i närheten av Elches straffområde slingrade sig Vinicius igenom och blev neddragen, straff dömt. Benzema stegade fram och drog bollen minst en meter över mål.

En stund senare var det istället Elche som spelade sig fram längs med sin vänsterkant. Fidel, som byttes in efter att Tete Morente vrickade foten, skickade in ett inlägg som Elches interna skyttekung Lucas Boyé, helt ohotat, nickade in. 1-0 till gästerna var ett faktum och Real skapade i princip inget mer innan halvtidsvilan.

Andra halvlek:
Båda lagen inleder andra halvlek med ett ganska högt tempo och Elche ställer sig aningen högre till en början. Elche-spelarna pressade lite aggressivare och lade sig tätt runt bollhållaren.

Efter drygt 50 minuter blåste domaren återigen straff för Real men ändrade sig efter VAR-granskning. Visst var det kontakt när Hazard föll men domaren bedömde att det inte var tillräckligt. Efter en stund gjorde Ancelotti, inom loppet av fem minuter, två byten. Luka Jovic ersatte först Benzema i vad som såg ut som en skadekänning. Därefter ersattes Kroos av Rodrygo och Real gick i över i en sorts 4-4-1-1 med Hazard i en fri roll bakom Jovic.

Real Madrd höjer sedan tempot samtidigt som Elche backar hemåt och återigen ställer sig lågt. I sin tempohöjning tar sig Real fram till lägen men precis som i första halvlek saknas skärpa i avsluten. Det blev i detta läge också tydligt att Real Madrids offensiv blir sårbar när stort ansvar läggs på Vinicius och boll på boll spelas ut på vänsterkanten. Vinicius är en bolltrollare av världsklass och skapar ständigt kalabalik i motståndarnas straffområde, men idag fick han inte den utdelning han brukar få. Och då behöver Real sprida ut sina anfallsalternativ.

Nåväl, matchens sista kvart var onekligen underhållande. I matchminut 76 utnyttjar Elche Reals passiva försvarsspel. Mendy tappar markering och Pere Milla sätter distinkt in 2-0 för Elche. Ancelotti svarar genom ett dubbelbyte, ut går Lucas Vazquez och Eden Hazard, in kommer Fede Valverde och Isco. Real tryckte på framåt och fick en synnerligen billig straff efter att bollen snuddat målskytten Millas arm i straffområdet. Modric satte säkert dit reduceringen och trots en ganska svag slutforcering lyckades Militão, på tilläggstid, nå högst på ett inlägg för att nicka in kvitteringen.

Real vände 0-2 till 2-2 på tio minuter och tabelltoppen är alltjämt oförändrad efter att Sevilla spelade oavgjort under gårdagen. Nu väntar ett uppehåll på nästan två veckor innan Real Madrid ställs mot Athletic Club i kvartsfinalen av Copa Del Rey.

Spelarbetyg 1-5:

Courtois - 2:
Släpper in Elches två enda skott på mål. Kan visserligen inte göra så mycket på målen men belgaren var inte på den nivå vi är vana att se idag.

L. Vazquez (ut 79´) - 3:
Står för en okej insats både offensivt och defensivt. Ligger bra i presspelet men tappar sin högerkant vid Elches ledningsmål.

Militão - 3:
Inte samspelt med Alaba vid ledningsmålet. Bidrar dock offensivt i slutforceringen och sätter dit kvitteringen.

Alaba - 3:
Svag vid ledningsmålet. Bidrar också offensivt i slutforceringen och har en perfekt långboll till Benzema i första halvlek.

Mendy - 2:
Bra på att vinna boll, avväpna motståndare och bidra offensivt. Spelar dock onödigt riskfyllt i försvarsspelet och går bort sig när Elche gör 2-0.

Modric - 3:
I stort en ganska svag insats av kroaten. Allmänt osynlig matchen igenom men sätter dit sin straff.

Casemiro - 3:
Superb på att vinna bollar. Även delaktig i att skapa chanser.

Kroos (ut 64´) - 3:
Kontrollerar spelet och har en farlig frispark som tvingar målvakten att sträcka ut ordentligt.

Hazard (ut 79´) - 3:
Utgår från vänster men har en fri roll i offensiven. Väldigt kreativ i sitt spel och skapar en del chanser men utan att på riktigt uträtta något.

Benzema (ut 58´) - 2:
Söker sig till rätt positioner, skapar chanser för sina medspelare och sig själv. Missar dock straffen och är svag i sina avslut. Utbytt på grund av misstänkt skada, tack och lov ett långt uppehåll för fransmannen att komma tillbaka.

Vinicius - 3:
Skapar oreda, fixar en straff och levererar en assist. Absolut ingen dålig insats men en av brassens sämre matcher under säsongen.

Jovic (in 58´) - 1:
Uträttar inte mycket under sin tid på planen.

Rodrygo (in 64´) - 2:
Kommer in i kvitteringsjakten och utmanar Elches försvarare. Uträttar dock inget märkvärdigt.