En fantastisk fin första halvlek bäddade för seger!

Courtois
Carvajal Varane Ramos Mendy
Valverde Modric Casemiro Kroos Isco
Benzema

Zidane slutar aldrig att förvåna med sina startelvor, det kändes väldigt märkligt på förhand med att starta matchen med 5 innermittfältare i en 4-5-1 uppställning, särskilt Isco då som inte direkt briljerat på senaste tiden, att varken Hazard, formstarke Rodrygo eller hala Vinicius starta denna kväll fick mig att tro att spelet skulle bli statiskt och mycket sidledspassningar.
Som man hade fel, gasen i botten från första sekund, Los Blancos tog tag i taktpinnen direkt, visade en tydlig pondus och bestämdhet att här ska tre poäng hämtas in

Minut 10` 0-1 Vilken prestation, vilket mål av ångloket Mendy! Utväxlingen, powern han har i sitt löpsteg är löjlig, vad är det för avslut han får till!? Stenhårt vid första stolpen och upp i nättaket!
Hela spelsekvensen fram till 0-1 målet var väldigt fin, då vi 15 sekunder innan har bollen vid egen målvakt, hittar Valverde som gör en otroligt fin vändning med press i ryggen, passar till Luka Modric som sätter sin klassiska yttersida passning till Casemiro som smugit in bakom Grandas mittfältare, som sedan passar Mendy. Genidrag från Zizou att starta med ett 5-manna mittfält för att kunna spela sig ur Granadas press centralt i banan med genomskärare.
Oj så viktigt mentalt för Real att få in ett tidigt ledningsmål, kunna spela avslappnat och med självförtroende.

Minut 16´ 0-2. Väldigt fin omställning av Los Merengues, Modric får bollen utanför eget straffområde, hittar Isco på mittplan som blir omringad av 3 Granada spelare, klackar(!) tillbaka bollen till en fri Modric, som spelar ut bollen till Benzemas älskade position ute till vänster, El Gato utmanar sedan backen, viker in i banan och placerar bollen kyligt i bortre hörnet.

Första 25 minuterna från de vita var de bästa jag sett på väldigt länge, bollen gick som på ett snöre, en-två touch, hårda distinkta passningar, djupledshot och fantastiska genomskärare ett flertalet gånger genom hela Granadas mittfält. Modric agerade som 10a, var en grym uppspel punkt och lekkamrat med Benzema.
Resten av halvleken var kontrollerad från Los Blancos sida, med bollinnehav och några halvchanser.

Sämsta tänkbara start på andra halvlek, Casemiro tappar boll på mittplan och Granada kontrar fint in en reducering till 1-2 redan i minut 50´, mål av vindsnabbe Machis.
Granada fick luft under vingarna efter målet och började störa Real allt mer, samtidigt som Real blev obekväma och resultatfixerade.

Zidane försökte i minut 64` att förändra matchbilden genom ett dubbelbyte, ut gick Isco och Valverde in kom yttrarna Rodrygo och Asensio.
Tyvärr ingen märkbar effekt på spelet av bytena, utan Granada fortsatte pressa på och skapa oreda i Madrid försvaret.
Om man kände sig trygg och nöjd med spelet i första halvlek, var det totala motsatsen i andra, svaga i spelet med boll, knappt några skapade målchanser samt ett insläppt mål med bud på flera av Granada, bland annat en livsviktig räddning av Ramos på mållinjen.
Tre poäng blev det tillslut och det är det viktigaste i slutändan, skönlir har vi inte tid med just nu.

Courtois 3 - Räddar det han ska rädda , stabil och lugn med boll

Carvajal 2,5 - Bra offensivt, följer med upp i anfallen dock lite problem med kvicke Machis

Varane 3 - Solid insats

Ramos 3 - Sjukt viktig räddning på mållinjen, Capitano fortsätter leda laget mot guldet

Mendy 4 - Vad är det för mål han gör?!? Väldigt kul att se att han börjar leverera offensivt också, för defensivt är han en mur, fin match.

Valverde 3 (ut 64) - Är med i uppbyggnaden till 0-1 målet, springer, passar och sliter bra genom hela matchen

Casemiro 2,5 - Gör en assist, men samtidigt kan man inte tappa bollen som han gör vid 1-2 målet..

Modric 5 - Man of the match, otroligt fin form på kroaten. Passade väldigt bra som 10a, hittade fina ytor bakom Granadas mittfält och låg bakom 0-2 målet med en assist.

Kroos 4 - Tysken fortsätter att leverera på hög nivå match efter match, klass!

Isco 3 - Såg spelsugen ut, ville ha mycket boll, testade några avslut och hade en extremt fin klack till Modric som sedan ledde till 0-2 målet, mer sånt Isco!

Benzema 4 - Fint mål, delaktig i spel uppbyggnaden, drog även iväg i djupet några gånger. Även Big Benz fortsätter på sin fina form

Rodrygo 2 (in 64) - Visade bra inställning och intentioner med boll.