Matchrapport: Real Madrid - Getafe: En match man vinner titlar på

Det fanns bara ett mål för matchen, tre poäng. Det är det enda som betyder något i det här delen av säsongen. Att gneta sig till en oförtjänt 1-0-seger på en straff sista kvarten, sådana utfall vinner titlar.

Real Madrid gjorde tre förändringar från senaste matchen mot Espanyol. In kom Mendy, Vinicius och Modric. Isco fick återigen spela, något som många Real Madrid-supportrar ställer sig väldigt frågande till då han bidragit med.....? Nog om det.

Det märktes redan i inledningen av matchen att det skull bli tufft för Marängerna. Getafe tog kommandot tidigt i första halvlek och styrde faktiskt hela första halvlek. Courtois fick två gånger om göra svettiga räddningar för att behålla nollan intakt, ett från Etxeita och ett från Jaime Mata. Det kändes inte alls bra, det var heller ingen som tog tag i spelet. Getafe var helt enkelt bättre, de pressade Real Madrid i precis rätt lägen och för dagen hade huvudstadslaget inget motmedel mot det. Svagt kan man tycka när en ligatitel står på spel.

Varane fick utgå på grund av en huvudskada efter dryga halvtimman och det kändes ju synnerligen inte bättre då. Någon halvchans skapades från Vinicius men inte mycket mer än så. Uddlöst och intetsägande är orden man kan ringa in den första halvleken med.

Kroos slog bort bollar som aldrig förr. En Isco som springer runt och yrar och bidrar med noll och ingenting och en skada på en nyckelspelare. Ändå fick jag en känsla i hela kroppen under halvtidsvilan. Den löd: “Vi löser det här”. Det är något i mig som bara viskar att det är vår tur i år. Det är liksom när allt ser ut som skit som mästarlag på något obegripligt sätt nästan alltid lyckas kravla sig upp från sinkmarken och ta en trea.

Det var precis det som hände.

Real Madrid kom ut något starkare i andra halvlek, och tur var väl det. Men den stora förändringen kom efter dryga timman då ett trippelbyte gjordes. Ut med trötta Isco, ut med den för dagen intetsägande Modric och ut med Vinicius som blev hårt markerad och inte riktigt kom till sin rätt. In med maestro Valverde, Rodrygo och Asensio.

Jag ska inte säga att laget blev otroligt mycket bättre, men något hände och en viss energiinjektion kom med bytena. Det hölls sig förhållandevis chansfattigt även efter men det fanns en liten dos av glöd i varje fall. I synnerhet från Valverde som tog tag i det.

Men så, i den 78 minuten skickar grande Benz ner en ytterst vacker passning till Carvajal och efter ett invik från honom och ett bedrövligt försvarsspel från Getafespelaren Olivera, tilldömdes Real Madrid en straff. Ramos klev fram till straffpunkten, och ska jag vara ärlig var jag faktiskt inte ens lite nervös. Det är ju trots allt min kapten vi pratar om här. Jag hade fog för mina känslor och Ramos rullande in 1-0. Så oerhört skönt.

Efter 15 minuter avspelning av matchen så blåste domaren av. Tre poäng var i hamn. Det såg snudd på förjävligt ut i delar av första halvlek, det såg ganska dåligt ut matchen igenom. Men i sluttampen av serien, i en serieledningen spelar det ingen som helst roll. När lag i titelstrid vinner den här typen av matcher, då inget stämmer, då vinner de titeln. Nu är det bara att kriga sista matcherna här så att även säsongens Real Madrid får göra just det, vinna titeln.

Courtois - 3
Stod för två fina och viktiga räddningar I första halvlek, en från Etxeita och en från Mata. Gorde två misstag med fötterna men Courtois fortsätter att rädda laget när det allt som oftast fina försvarsspelet sviker.

Carvajal - 3
Gör en fin match. Springer och kämpar matchen igenom. Drar på sig en varning men är huvudrollsinnehavare till straffen som avgör matchen.

Ramos - 3

Hur bra är han nu? Världens just nu bästa mittback? Ja, jag tror det. Sätter också straffen kyligt i det kritiska läget. Varnad men höll sig kall.

Varane (Militao 33´) - 2
Varane som är så viktig för försvarsspelet fick utgå efter dryga halvtimman. Militao kom in och gjorde ett okej jobb. Drog på sig en varning.

Mendy - 2
Får Mendy till fötterna och tekniken är han topp 3 i världen. Uddlös framåt och man kan bli en aning frustrerad på tekniken och den trubbiga touchen ibland. Men han har lungor som en maratonlöpare och gör en hästjobb i defensiven.

Modric - 1,5
Inte Modric bästa match i Real Madrid-tröjan. Försökte ständigt hitta ytor mellan lagdelarna men lyckades knappt en enda gång. Blev utbytt efter dryga timman.

Casemiro - 3
Gör som vanligt ett arbete som du knappt ser ute i fotbollsvärlden. Så oerhört lätt att tycka om, om han spelar i ditt lag. Gör återigen en stabil och viktig insats.

Kroos - 2
Tysken gick inte att känna igen. Slog bort fler passningar under en match än vad han gjort under hela säsongen kändes det som. Standarden man vant sig vid att Kroos håller gör en än mer besviken såklart. Gör det inte bedrövligt annars, förhoppningsvis bara en mellanmatch för den så viktiga Kroos.

Isco - 1
Nu får det vara nog va?

Benzema - 2
Inte lika aktiv i spelet som vanligt, vilket säkert har att göra med Reals dåliga spel I stort under matchen. Gör ett okej arbete men en väldigt fin passning till Carvajal som det sedermera blev straff och vinst på.

Vinicius Jr. - 2
Han drar på sig fler och fler ögon nu brassen. Det märks då han blev markerad betydligt hårdare än mot tidigare motstånd. Försöker och försöker men har det tufft, skapar mindre än vanligt.

Avbytare med speltid:

Rodrygo - 2
Fick hoppa in efter dryga timman. Gjorde ett piggt inhopp och bidrog med fart och ett antal halvfarliga inlägg.

Valverde - 3
Kom in istället för Modric efter dryga timman. Förde med sig pondus, vilja och energi på planen. Gjorde skillnad med sin närvaro för hela laget.

Asensio - 2
Fick komma in för Vinicius i andra halvlek. Ganska osynlig utan att göra bort sig.