4 - 1

Matchrapport: Real Madrid – Mallorca 4-1
Säsongens sjunde raka seger!

Det satt hårt inne men tillslut kunde Real Madrid ta alla tre poäng hemma på ett soligt Santiago Bernabéu. Tre soloprestationer från Valverde, Vinicius och Rodrygo avgjorde det hela.

Ancelotti har visat den här säsongen att han är beredd att börja rotera mycket mer än tidigare, vilket inte minst visade sig i dagens match. Trots en hel del roterande tog Real Madrid tidigt tag i taktpinnen och under långa stunder tryckte man ner Mallorca långt in i straffområdet. Men trots spelövertaget hade Los Blancos svårt att skapa några heta lägen, det blev många sidledspassningar och skott utifrån. Vinicius, Hazard och Rodrygo hade svårt att hitta varandra och ibland saknade man faktiskt Zidanes inläggsfotboll för att kunna bryta mönstret.

Mallorca kom upp vid ett fåtal tillfällen och vid just ett sådant tillfälle fick Mallorca frispark utanför straffområdet. Frisparken nådde Vedat Muriqi vid Courtiois högra stolpe som snyggt kunde nicka in 0-1 till gästerna. Oväntat och orättvist men Real Madrid fick samtidigt skylla sig själva att de inte kunde utnyttja sitt spelövertag.

0-1 såg också ut att bli resultatet i halvtidsvilan men precis innan halvlekens slut tog Valverde tag i bollen på egen planhalva, drev framåt i plan och fick på ett snyggt skott rakt upp i krysset. Ett riktigt klassmål! Välbehövligt för ett Real som inte riktigt såg ut att vara på tårna.

Andra halvlek såg långa stunder ut som den första. Mallorca låg långt ner i planen och Real tryckte på utan att skapa de där riktigt farliga chanserna. Det krävdes en fin soloprestation från Vinicius för att bryta dödläget och Real kunde för första gången ta ledningen i matchen med ca 20 minuter kvar. Ett Mallorca i underläge orkade inte resa sig och när Rodrygo snyggt dribblade bort två-tre försvarare och placerade in 3-1 var matchen avgjord.

Slutsiffrorna skrevs tillslut till 4-1 men det satt hårt inne. Real Madrid spelade inte på topp utan räddades egentligen av kvaliteten som finns i våra offensiva pjäser. Nu lägger vi den här matchen till hyllan och ser fram emot veckans Champions League-match mot Leipzig.

Spelarbetyg

Courtios – 3
Chanslös vid målet, annars stabil.

Vazquez – 2
Håller sin kant defensivt, bidrog inte så mycket offensivt.

Rüdiger – 3
Målskytt och stabil.

Alaba – 3
Som sin mittbackskollega.

Mendy – 1.5
Hade en väldigt dålig första halvlek. Slarvade vid Mallorcas 0-1. Utbytt efter en timme.

Valverde – 3.5
Gör sig nog bättre lite högre upp i planen, får ett högre betyg för sin prestation vid 1-1. Klass.

Kroos – 3
Ger som vanligt stabilitet till mittfältet, framförallt bredvid Valverde och Ceballos.

Ceballos – 2.5
Var en av de aktivaste under den första halvleken och kämpade men fick aldrig riktigt till det.

Rodrygo – 3
Kändes väldigt valpig i den första halvleken. Betyget höjs pga den snygga prestationen vid 3-1.

Hazard – 1
Var han ens på planen? Såg någon honom?

Junior – 3.5
Försökte mest av anfallarna i den första halvleken. Hans 2-1-mål är direkt avgörande. Märks att han saknar Benzema men tar ansvar när fransmannen är borta. Utsedd till matchens lirare.

Matchstatistik
Skott: 15 – 4
Skott på mål: 7 – 2
Bollinnehav: 69% – 31%
Mål: 0-1 Muriqi (35), 1-1 Valverde (45+3), 2-1 Vinicius (72), 3-1 Rodrygo (89), 4-1 Rüdiger (90+3)