2020-12-01 18:55

Shakhtar Donetsk - Real Madrid
2 - 0

Pinsam andra halvlek av Real Madrid borta mot Shakhtar Donetsk

Det är f*n inte okej att Real Madrid agerar på detta sätt ute på planen. INGEN sliter, ingen kämpar för klubbmärket och för fansen! Bara massa divor som lunkar runt. Pinsamt beteende av spelarna efter 1-0 målet, ni spelar i Real Madrid, världens största klubblag, mesta mästarna, inte i någon trött mitten klubb. Stå upp för laget, staden och färgerna. Det minsta man kan begära är 100% jobb, visa lite COJONES!

I ett kylslaget och snöande Kiev, entrade Los Blancos planen i hopp om tre poäng och avancemang till Champions League slutspelet.
Ett par funderingar man hade inför matchen var: Huruvida Real Madrid skulle svara på förlusten senast mot Alaves?
Revanschsugna efter premiär förlusten hemma mot Shakhtar?
Status på Benzema?

Real Madrid starting XI: Courtois, Vazquez, Nacho, Varane, Mendy, Kroos, Modric, Odegaard, Asensio, Rodrygo, Benzema.

Matchen inleddes med högt tempo, bägge lagen ville ta tag i taktpinnen och föra matchen. Real Madrid valde en aggressiv hög press när de inte hade boll, men Shakhtar försökte spela sig ur varenda situation och rulla bollen tålmodigt. Spelarna kändes påkopplade och beslutsamma, detta var en match de skulle vinna. Den höga pressen funkade relativt väl och ett par chanser skapades första 25 minuterna, främst genom Marco Asensio.
I mitten på första halvleken började Los Blancos få mer kontroll på matchbilden, Shakhtar föll ner till egen planhalva och låg kompakt medan de vita försökte spela igenom motståndarnas lagdelar utan framgång.
Med en helt okej första halvlek i ryggen, kände man att Marängerna skulle växla upp i andra halvlek och plocka hem en vinst.

Ack så fel man kan ha..

Fullständigt bedrövlig andra halvlek av Real Madrid som blev sönder kontrade av Ukrainarna. Minut 54´Efter en hörna från Real Madrid, fick Donetsk ett fint kontringsläge, som de förvaltade väl efter en bedrövlig rensning från Mendy i eget straffområde, 1-0 Shakhtar, Dentinho. Efter målet spelade hemmalaget mer självsäkert, samtidigt som Madrid tappade all sin energi och såg likbleka ut. Liten injektion i spelet fick Los Blancos i minut 77´,  när de gjorde ett trippelbyte, särskilt Vini Jr som började röra om lite och skapa situationer.
Minut 82´ Liksom vid 1-0 målet, ställde Shakhtar fint om från egen planhalva och tryckte in 2-0 genom inbyte Solomon, spiken i kistan!

Real Madrid fortsätter ha extremt svårt att penetrera lågt stående lag, i början på första halvleken försökte Marängerna med en del djupledsbollar, men de avtog väldigt fort. Det blir för enkelt att försvara sig mot Real när motståndaren vet att de nästan aldrig har spelare som tar osjälviska löpningar i djupled, eftersom då kan de vara väldigt kompakta mellan sina lagdelar och jobba framåt.

Avsaknaden av rörliga yttrar som kan göra sin gubbe är enorm. Hazard var ett praktexempel förra veckan på hur en ideal ytter i detta spelsystem ska flyta runt på planen och länka ihop mittfält med anfall. Vini Jr må vara högst begränsad i sitt beslutsfattande och slutprodukt, men det händer någonting i princip varje gång han har bollen till skillnad från Rodrygo och Asensio (som dock var pigg i första halvlek, men är tyvärr för dålig för Real Madrid).

Spelarbetyg 1-5
Courtois 2: Gjorde en viktig räddning vid 0-0, kunde inte agerat annorlunda på något av målen

Vazquez 2: Fyller på som vikarierande högerback på sin kant och gör det godkänt.

Varane 1: Svag insats

Nacho 2: Godkänd

Mendy 1: Hans fel vid 1-0 målet, laget hade samlat sig hyfsat bra efter omställningen, bedrövlig rensning. Svag offensivt

Kroos 2: Droppar ner mellan mittbackarna i spel uppbyggnaden, ger Madrid ett mer lugn med boll än Casemiro

Modric 2: Fick tyvärr inte ut så mycket av sitt spel idag, men är kroaten är i väldigt fin form för tillfället. Visar hög klass i många aktioner!

Ödegaard 2: Okej första halvlek, försöker hitta ytor men extremt trångt, blek andra halvlek.

Rodrygo 1: Blek

Benzema 2: Märks att han har varit borta, en del bra aktioner

Asensio 2: Bland de bättre halvlekarna i första jag sett av Marco på ett tag, svag andra halvlek som resten av laget.