Lagbanner
Estadio de Vallecas, 2024-02-18 14:00

Rayo Vallecano - Real Madrid
1 - 1

Poängtapp och utvisning i derbyt – krislag tar poäng mot Real Madrid
Jude Bellingham var en i raden av de som saknades när Real Madrid tappade poäng i derbyt mot Rayo Vallecano.

Poängtapp och utvisning i derbyt – krislag tar poäng mot Real Madrid

Först tappad ledning, sedan blev Dani Carvajal utvisad och till sist tappades två poäng. Real Madrid levererade en av säsongens hittills sämsta insatser i bortaderbyt mot Rayo Vallecano (1–1). Det öppnar upp för de jagande lagen i kampen om La Liga-titeln.

Fem raka ligamatcher utan seger, totalt fem ligasegrar den här säsongen och en 14:e-plats i ligan. Det fick Rayo Vallecano att sparka sin tränare tidigare i veckan. Under söndagseftermiddagen ställdes de mot serieledande Real Madrid hemma på Estadio de Vallecas – och tog två välförtjänta poäng. Detta efter att “Los Blancos” svarat för en av säsongens svagaste insatser.

Första halvlek: 
Efter den senaste tidens rykten om att Luka Modric är missnöjd med sin speltid återfanns kroaten i startelvan. Däremot saknades fortsättningsvis en mängd spelare, däribland Jude Bellingham, Antonio Rudiger och Ferland Mendy. Då rivstartade Real Madrid derbyt. Federico Valverde hittade Joselu med en fin djupledsboll. Spanjoren gjorde inget misstag och glidtacklade enkelt in 1–0 redan efter ett par minuters spel. Men därefter slog serieledarna av på takten, och lät hemmalaget komma in i matchen. 

Såldes blev Reals ledning kortvarig. Efter en knapp halvtimme blockerade Eduardo Camavinga ett skott med handen – solklar straff. Fram klev Raúl de Tomás. Real-prodkuten var bombsäker från straffpunkten och placerade distinkt bollen i mål för “Los Franjirrojas” räkning. Då svararde “Los Blancos” och var nära att återta ledningen direkt genom Valverde. Men den uruguayanska mittfältarens volley träffade stolpen och 1–1 stod sig fram till pausvilan och därefter skulle inget bli bättre – åtminstone inte resultatmässigt.

Andra halvlek:
Direkt i andra halvlek höll Real på att bjuda Rayo på ett ledningsmål. Aurélien Tchouaméni drällde med bollen som sista man och tappade den till Álvaro García. Fransmannen hann dock tillbaka i sista stund och lyckades täcka avslutet till hörna. Därefter bjöd de båda Madrid-lagen på ett riktigt sömnpiller till match – dåliga passningar, kommunikationsmissar och annat slarv avlöste varandra.

Med 20 minuter kvar att spela agerade Carlo Ancelotti. Toni Kroos och Rodrygo in, Camavinga och Brahim ut. Kort senare kastades även Dani Carvajal in. Men även om spelet blev en aning bättre efter bytena fick de på det stora hela ingen effekt. Få chanser skapades fortsättningsvis i båda riktningarna. På tilläggstid blev det därtill än värre för “Los Blancos”. Inom loppet av två minuter lyckades Carvajal bli utvisad genom att dra på sig två onödiga gula kort och två poäng tappades på Estadio de Vallecas.

Tabelläget:
Trots krysset mot Rayo innehar Real fortsättningsvis serieledningen i La Liga efter 25 omgångar. Däremot har man återigen bjudit in de jagande lagen i titelkampen. Huvudstadsklubben toppar i nuläget ligan på 62 poäng – sex poäng fler än tvåan Girona, som dock har spelat en match färre. Således kan huvudstadsklubbens ledning vara nere på tre poäng när omgången är färdigspelad.

För ett skadeskjutet “Los Blancos” väntar härnäst ett hemmamöte med Sevilla nästa söndag och lördagen efter det ställs man mot Valencia på bortaplan, innan Champions League-retur hemma mot Leipzig väntar. Girona å sin sida möter Athletic Club på bortaplan under måndagskvällen innan det katalanska överraskningslaget tar emot Rayo Vallecano i den efterföljande omgången. Därefter väntar ett bortamöte med RCD Mallorca för den nuvarande serietvåan.

Spelarbetyg: 

Lunin – 3. Inger förtroende längst bak. Kan heller inte lastas för 1–1-målet. 

Lucas Vazquez (75’) – 1,5. Ovanligt skakig. Slarvade både i upprinnelsen till situationen som ledde till straff i första halvlek och i offensiven. Bidrog inte med mycket konkret.

Nacho – 3. Bättre än han har varit den senaste tiden. En av få godkända.

Tchouaméni – 1,5. Spelar visserligen inte på sin ordinarie position. Men borde klara att spela med mer pondus och med större marginaler. Slarvig i passningsspelet, tveksam i defensiven.

Fran Garcia – 2. Hade relativt bra koll defensivt, men svag i offensiven.

Camavinga (70’) – 2. Orutinerat agerande när han förorsakade straffen som ledde till 1–1-målet. Tog ett onödigt gult för protest.

Modric (87’) – 2. Blek. Tappade boll och slarvade i passningsspelet för ovanlighetens skull. Såg ut att sakna matchtempo. 

Valverde – 3. Fin assist till 1–0. Otur när han träffade stolpen med ett volleyskott. Viker inte ner sig i duellspelet..

Brahim (70’) – 2. Fick inte alls till det. Tappade dessutom mycket boll.

Joselu – 3. Fint mål. Fick inte många bollar att jobba med. Men rev och slet så gott han kunde.

Vinicius Junior – 2. Osynlig stora delar av matchen. Skapade nästan noll.  

Inhoppare: 

Kroos (70’) – Spelet blev en aning bättre när han byttes in, men skapade inte tillräckligt mycket konkret.

Rodrygo (70’) – Läs Kroos.

Carvajal (75’) – 0. Spelade okej. Men drar på sig en helt onödig utvisning, och avstängning, på tilläggstid.

Arda Guler (87’) – Spelade för kort för att betygsättas.

Rico Liljedahl liljedahlrico@gmail.com2024-02-18 16:57:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid