Real Betis - Real Madrid: 2-1

Vad som skulle bli ett styrkebesked efter förra veckans livsviktiga seger mot ärkerivalen Barcelona blev istället en av säsongens sämsta insatser. Noll poäng och noll positiva saker att ta med sig från Sevilla.

Moron

Den första halvleken inleddes med ett överraskande stort bollinnehav för Los Blancos och den första kvarten innehöll gott om misstag från båda lagen. Lucas slarvade bort ett farligt kontringsläge men överlag var det ganska händelsefattig för båda lagen på sista tredjedelen. Men så hände något, Real Betis tog över matchen och då bortalagets mittfält inte lyckades ta kontroll över matchen uppstod flertalet farligheter för hemmalaget. Bartra kom helt fri efter flipperspel strax innan matchens 30de minut. Må så vara att det nog var offside, den missade chansen blev likväl startskottet på ett stort övertag för Betis som dessutom fick några fina chanser. Nabil Fekir fick på en drömträff och när backen Sidnei, strax därefter, efter en tilltrasslad situation där Ramos slarvat fick på sitt livs träff var 1-0 ett faktum. Det var i minut 40 målet kom.

Precis innan halvtid fick Real Madrid en straff efter att Sidnei, som spelade 1-1 med sig själv denna halvlek, sparkat ner Marcelo. Benzema gjorde inget misstag och 1-1 var resultatet i halvtid efter fransmannens 14de ligamål för säsongen. Straffen slogs säkert i Robles högra hörn och Benzema har fortsatt aldrig bränt en straff i tävlingssammanhang för Real Madrid!

Överlag var första halvlek bland det sämsta man spelat under denna säsong, vilket inte säger lite. Real Betis dominerade i stort sett alla aspekter av matchen utan att göra en extremt bra insats, att vara stabil var bra nog. Framförallt var det på mittfältet slaget förlorades, anfallet som inte håller tillräckligt hög kvalitet gynnades inte direkt av att man fick i princip ingenting att jobba med.

Den andra halvleken inleddes ungefär så som den första slutade. Med det menas inte att Real Madrid fick en straff utan ett kraftigt spelövertag för Real Betis som på Benito Villamarin är oerhört svårspelade. Innan tio minuter gått fick hemmafavoriten tillika legendaren Joaquin ett friläge. Spanjoren tog sig förbi Courtois men försökte passa en medspelare då han eventuellt hade lite dålig balans. Passen bröts och alla madridistas kunde pusta ut, åtminstone för stunden. Flera byten gjordes och bortalaget gick över till ett rakt 4-4-2, detta fick omedelbar effekt och nyinbytte Mendy hade ett avslut i ribban efter att ha tagit en retur från ett farligt skott från Modric. Närmare än så kom inte Los Blancos. Man skapade inte chanser, hade onödiga bolltapp och det onödigaste av dem alla stod Benzema för. Karim hade droppat djupt men lyckades spela bollen rakt i Betis händer, hemmalaget gjorde inga misstag och i matchens 82a minut var 2-1 via Tello inskrivet. Den tidigare Barcelona spelaren njöt säkerligen lite extra med tanke på vad målet innebar. Real Madrid lyckades väl med något av en forcering men den enda riktigt stora chansen fick Ramos som feltajmade en nick. Det blir tyvärr ganska signifikativt för denna säsong att en mittback är lagets farligaste spelare när det måste bli mål. Det ska även nämnas att den halvdanna forceringen inte var resultatet av ett mycket bättre spel utan det var Betis som blev något passiva och rädda.

I slutändan var det en klart rättvis seger för Real Betis som nu lyfter rejält från botten. Deras prestationer har varit bättre än resultaten på sistone och här lyckades man pricka in både spelet och avsluten. Zidanes lag kan klart bättre och fransmannen antydde att denna insats var under all kritik, och det var den verkligen. Både från spelarna och Zizou.

Grattis till segern Real Betis! Och, mot bättre prestationer framöver, än lever titelracet!

Spelarbetyg:
Courtois - 2
Gör en fin räddning men släpper in två bollar varav en inte var helt omöjlig att rädda. Klart godkänd.

Militao - 2-
Fel position och det syntes. Gör inte totalt bort sig men brassen är betydligt bättre som mittback, givetvis.

Ramos - 1
Tyvärr underkänd. Gjorde misstaget som innebar 1-0 och kändes överlag inte riktigt som sig själv.

Varane - 3
Avvärjer i princip allt och känns riktigt stabil. Två Varane på plan och det hade inte blivit en förlust.

Marcelo - 2-
Bidrar inte med särskilt mycket framåt men gör inte bort sig defensivt, iallafall.

Modric - 2+
Är bäst av mittfältarna utan att vara briljant. Borde inte blivit utbytt.

Casemiro - 2-
Slarvar mer än vanligt och bidrar därmed inte till defensiven lika mycket som vanligt. Blandade
och gav en del.

Kroos - 1+
RIktigt svag insats, vilket man inte är van vid från tysken. Märkliga felpass trots ganska litet
risktagande i passningsspelet.

Lucas - 2+
Är en av de bättre utan att vara sådär jättebra. Jobbar på bra och har några bra aktioner.

Benzema - 1+
Slarvar mer än vanligt och var tyvärr ansvarig för 2-1 målet. Slog åtminstone en väldigt fin
straff.

Vinicius - 2+
Farlig i andra halvlek då han får mer boll rättvänd. Fortsatt svag i de avslutande momenten men
formen på brassen känns helt okej, ändå.