Lagbanner
Benito Villamarin, 2023-03-05 21:00

Real Betis - Real Madrid
0 - 0

Real Betis - Real Madrid: Matchrapport

Real Betis - Real Madrid: Matchrapport

Ligatvåan Real Madrid besöker ligafemman Real Betis och bidrar med en tröttsam, konfunderande, och frustrerande insats. Ännu en gång.

Efter 8-0 mellan Hammarby och Sundsvall och 7-0 mellan Liverpool och Manchester United så fanns hoppet att denna match skulle vara lika rafflande. Istället möts vi av en ännu en match där motståndarna har insett Ancelottis achilleshäl och väljer att ligga lågt under stora delar av matchen. Här kommer en genomgång av matchen och mina tankar efter ännu en trött prestation. 


Första halvlek: 
Matchen börjar med intensitet från båda lagen där Real Madrids anfall främst kommer genom djupledsbollar från backlinjen och Real Betis anfall kommer från de kontringsmöjligheter som uppstod. Efter elva minuter spelar Rodrygo ett fint väggspel med Benzema som leder fram till en frispark i farligt läge. Benzema kliver fram och trycker in bollen i det högra hörnet men efter VAR-check så touchar bollen Rudigers arm och målet blir bortdömt. 
Utöver det så är det en chansfattig halvlek för marängerna där Valverde är nära att träffa mål med en halvvolley men slutar med att Real Madrid inte har ett enda skott på mål efter 45 minuter samtidigt som Real Betis lyckas utmana Courtois två gånger. 


Andra halvlek inleder med målchans för Benzema direkt efter fint förarbete av Vinicius Jr men Bravo i Betismålet har inga problem att rädda den chansen. Kort därefter skapar Real Betis den bästa målchansen i matchen när Borja Iglesias hamnar fri framför mål. Spanjoren lyckas dock inte överlista den belgiska muren i Real Madridmålet. 
Rodrygo och Ceballos blir serverade varsin chans att sätta dit 0-1 men båda misslyckas och matchen slutat 0-0 på Estadio Benito Villamarin. 


Sammanfattning:
Ännu en frustrerande prestation från Real Madrid. Det finns något oförklarligt hur man kan lyckas med en 5-2 vinst borta på Anfield men vara så uddlösa och blasé så fort det är dags för La Liga-match. Problemen som existerar i dagsläget är för det första att vi är helt beroende av att Vinicius har en bra match. På högerkanten så är det så tystlåtet att man inte vet vad man ska göra längre. Sen verkar Benzema gått på semester, det är något som inte stämmer i huvudet på honom i dagsläget och vi får bara hoppas att han skärper till sig inom kort. 

I dagens match har vi väldiga problem i uppspelsfasen, speciellt i första halvlek. Om bollen inte spelas ut på Vinicius på vänsterkanten så lyckas vi inte hitta fram på vettiga sätt. Ett av problemen idag är också att Rodrygo försöker (utan lycka) att sjunka ner och ta emot bollen felvänd men tappar bollen i de flesta fall. Jag tycker dock att det mest är ett problem för att han måste ta det ansvaret som Benzema vanligtvis tar men som han inte gjorde idag. 

Vinicius är vår bästa offensiva spelare men det är för dåligt med endast 1+1 de senaste 11 matcherna i ligan. Han behöver fler lekkamrater men också jobba på att bli mer distinkt samt skärpt. 

Ytterbackar behövs NU. Vi sitter i ett jobbigt läga där vår bästa vänsterback är Camavjnga och vår bästa högerback är Nacho. Vinicius Tobias måste få chansen snart för om Vasquez och Carvajal fortsätter såhär så kommer vi fortsätta ha det svårt i offensiven. Defensivt är det inte extremt hemskt, men det räcker inte. 

Det sista jag vill nämna är att Ancelotti hamnade helt fel med bytena ikväll. Rodriguez borde kommit in mycket tidigare och spelare som Kroos, Rodrygo, och Benzema borde inte lirat så mycket som de fick göra idag. 

Spelarbetyg: 
Courtois: 8 - Avgörande räddningar och som vanligt vår trygghet.
Vasquez: 3 - Usel offensivt, ok defensiv. 
Militao: 7
Rudiger: 7  - Mittbacksparet Rudi och Mili har hittar varandra och känner mig säkrare och säkrare med dem för varje match som går.
Camvinga: 5
Valverde: 5
Tchouameni: 6 
Kroos: 4
Rodrygo: 3
Benzema: 3 - Ser helt utmattad ut mentalt och inte 100% närvarande. Hoppas det bara är något som passerar snabbt.
Vinicius: 5 - Han fortsätter göra det han kan - men han måste få vila snart annars kommer prestationerna bli sämre och sämre. 

Inbytta:
Carvajal: 4
Nacho: 5
Ceballos: 6
Rodriguez: Spelade för kort tid

Simon Johansson2023-03-06 00:41:25
Author

Fler artiklar om Real Madrid