Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2023-04-08 21:00

Real Madrid - Villarreal
2 - 3

Real Madrid 2-3 Villarreal - Tillbaka till vardagen...

Real Madrid 2-3 Villarreal - Tillbaka till vardagen...

Efter en magnifik och ljuv vinst borta mot Barcelona stod vi inför ännu ett tufft motstånd, denna gång i form av ”Den gula ubåten”, nämligen Villarreal.  

Första Halvlek:
Inför matchen ändrade Carlo Ancelotti hela mittfältet, samt att Lucas Vazquez och Nacho ersatte Carvajal, respektive Camavinga i försvaret. Matchens setup var en 4-2-3-1 där Asensio hade rollen som 10a bakom Benzema, något som Carlo testat nu i några matcher, och utan tvekan visat sig vara effektivt. Förra veckan mot Valladolid var Asensio en av de bästa spelarna på plan, och idag var det inget annorlunda. Inledningsvis var Villarreal det bättre laget med bollen och det har de länge varit nu i ligan, ett bra lag med fin bollinnehavs fotboll.

Asensio ledde laget framåt när man tidigt i första halvlek tog ledningen, när han driver fram med bollen, hittar Vini som släpper tillbaka till Asensio för att han sedan ska styra in bollen i mål med hjälp av Pau Torres, 1–0 Real Madrid efter 16 spelade, självmål Torres; och man hade trott att det skulle bli red dominans från hemmalaget.

Villarreal fortsatte att dominera bollen och till slut hittar man in till Chukwueze som med en snabb kroppsfint skickar upp Nacho på läktaren, för att sedan göra 1–1, oförtjänt eller ej, ett vackert kvitteringsmål.

En chansmässig snål första halvlek, men Villarreal avslutar definitivt de sista 15 som det bättre laget.

Andra Halvlek:
Andra halvlek börjar på bästa möjliga sätt när Vini och Ceballos länkar upp magiskt, Vinicius går igenom 2 försvarare för att sedan enkelt placera bollen förbi Pepe Reina och tysta sina kritiker!

Vi fortsatte att storma framåt och skapade ett flertal chanser där Vinicius enkelt kunde och borde haft ett hattrick! Villarreal fick ett bortdömt mål för offside, men det var fortfarande farligt.

Det saknades alltid något i mittfältet och det visade sig, speciellt efter halvtids bytet där Militao ersatte Alaba. Militao håller inte linjen försvarsmässigt, och Villarreal bryter sig enkelt igenom mittfältet, när de sedan kvittera för andra gången i matchen!

De sista 20 var det endast Villarreal som såg farliga ut, och det lönade sig till slut efter att Chukwueze för andra gången i matchen, och med ett vackert solomål stoppar bollen i det bortre krysset… inte ens Tibo kunde nå den.

Med Benzema utbytt sen 59e minuten har vi inte haft någon outlet för att sätta bollen på i boxen, Rodrygo var väldigt ofarlig idag och Vinicius kan inte göra allt själv (och bära Foyth på sin rygg).

Till slut lyckas Villarreal vinna matchen, Real förlorar sin första hemmamatch i ligan, och en trotsallt nästan omöjlig, men magisk comeback är nog med störst sannolikhet över, då en vinst på måndag kan ge Barca 15 poängs försprång, något otänkbart vid säsongstart.

Övriga tankar: 
Ligan är nu definitivt över. Det fanns en liten del, djupt inom mig som hoppades att vi KANSKE skulle kunna göra ett mirakel, vinna resterande liga matcher och hoppas på att vår 0-4 vinst mot ärkerivalerna skulle rubba deras form i ligan, men icke sa nicke, åtminstone för den första delen. Hur vi kan gå så snabbt från att demolera Barcelona på borta plan, till att implodera hemma mot Villarreal, ja det är omöjligt för mig att förklara.

Vi får hoppas på att detta inte påverkar får CL match till veckan, och det tror jag inte heller att det kommer göra då vi är rätt så bra på att glömma bort förluster. Viktigt med att Modric vilade, samt Kroos, även fast den förstnämnda spelade en 25-30 i slutet. Jag har fortsatta tvek gentemot vårt försvar. Jag tycker att Rudiger och Alaba kompletterar varann perfekt, men Militao måste spela, dock vet jag inte varför Militao spelar ner sig så dåligt ibland. Hursomhelst, det viktigaste på vår agenda till sommar är att 1. ersätta båda ytterbackar, 2. hitta någon som kan hjälpa till i anfallet när Benzema eller Vinicius inte kan, och 3. hitta en j*vla tränare som inte krånglar till det så j*vla ofta. 

Hala Madrid Y Nada Mas

Spelarbetyg 1–5:
5 - Världsklass 
4 - Väldigt bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd  
1 - Underkänd


Spelarbetyg:

Courtois – 2
Kunde inte göra mycket vid målen, räddade ett flertal gånger.

Vazquez – 2
Visade en bra anfallstillvaro, och försvarsmässigt solid, Yeremy var tyst hela matchen!

Alaba (Ut i 46e) – 1
Instabil i försvaret och blev sedan utbytt efter 45, känns som att Carlo sparar honom till veckans europamatch. Första målet är ett tydligt Alaba misstag då han lämnar sin position vilket sedan lämnar Nacho ensam mot Chukwueze.

Rüdiger – 1
Var överallt, och inte på ett bra sätt. Var slarvig i försvaret 

Nacho  – 1
En vanligt stabil rotationspelare, var idag katastrofal, tyvärr på grund av Chukwuezes briljans.

Tchouameni (ut i 72e) – 2,5
Tillbaka i startelvan efter ett par tveksamma månader, och idag skötte han sig rätt så bra, en stabil insats som man önskar att se igen mot Chelsea. Farlig tackling dock som kunde sett honom bli utvisad.

Ceballos (Ut i 75e) – 3
En fröjd att se på när han spelar fotboll, och idag var han magisk i flertals stunder, men ofta omringad av Villarreals höga press.

Asensio – 3
Deltog i första målet och var aktiv i första halvlek, kunde inte hitta magin med sina långskott, men överlag godkänd

Rodrygo – 1,5
Rodrygo är en konstig spelare, en match är han gudalik, en annan är Mariano nog bättre. Han måste bli mer konsekvent, annars blir det svårt för både oss och honom.

Benzema (ut i 59e) – 2
Godkänt från Ballon d’Or mannen, men endast 59 minuters speltid, svårt att göra mycket när han var ofta utan boll då Villarreal enkelt behöll bollen mellan lagdelarna och Benzema var oftast isolerad.

Vinicius – 4
Än en gång vår bästa spelare, med 1 mål och praktiskt taget vårt enda hot framåt, borde han nog haft ett hattrick. Svårt när man måste spela mot Foyth som endast tacklar en.

Inbytta: 

Militao (in i 46) – 1,5
Kom aldrig riktigt in i matchen och bidrog till 2-2 målet när han slarvigt upphävde offsiden.

Valverde (in i 59e) - 1,5
Ofarlig, tyvärr. Inte haft samma produktion sen VM uppehållet, och man undrar ifall det endast är en svacka, för han har kvalitén.  

Modric (in i 72e)
Spelade för lite 

Camavinga (in i 75e)
Spelade för lite
 

Hajir Shakib2023-04-08 23:32:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid