Lagbanner
Real Madrid är Champions League mästare återigen!

Real Madrid är Champions League mästare återigen!

Kungarna av Europa!

Alla väntade på en fantastisk Champions League final mellan två giganter. Hela världen såg fram emot avspark 21.00 och därmed låta festen börja. Avspark i stället 21.36 och ett haveri utanför arenan var ett faktum. Tårgas användes mot barn och obehöriga kom in på arenan. De med biljetter kom inte in. UEFA/Ceferin visar återigen vilket gäng de är, detta evenemang var planerad under all kritik. Men nu till det sportsliga, Real Madrid är världens bästa klubblag 2022. Den 14:e Champions League titeln är vunnen och marängerna skriver återigen fotbollshistoria.

Första halvlek
Det var ett Liverpool som dominerade första halvlek. De skapade målchanserna och var inte långt ifrån ett ledningsmål. Men en viss belgare ville något helt annat. Courtois var en maskin, en vägg, en gigant. Det var omöjligt att göra mål på honom. Salah försökte, Mane försökte, ja hela Liverpool försökte men det ville sig inte. Marängerna hade svårt att komma i gång, speciellt i offensiv väg. De hade knappt ett skott på mål. Carlos mannar låg däremot ganska ofta rätt i sina positioner, försvararna stod för en riktig fin insats. Många inklusive mig själv hade varit tveksam till Militao, men han ryckte upp sig och visade den fina formen han hade tidigare på säsongen. I den andra änden av planen var Ibrahim Konate en jätte, Madrid fick inte till det framåt. Men det var Real Madrid som skulle nästan få det sista ordet. Liverpools press avtog en aning och Madrid spelarna började få mer tid med bollen. I matchminut 42 slog Alaba en fin passning till Benzema bakom Liverpools backlinje. Benzema fintar bort Robertson och slår bollen in mot Valverde, det blir stökigt i straffområdet där Konate och Fabinho går in en duell med Valverde. Benzema får på något sätt tillbaka bollen och trycker in vad många trodde ledningsmålet till marängerna. Men målet dömdes bort för offside och vad jag har läst till mig, var det ett felaktigt bortdömt mål. Ja ni får själva tolka reglerna osv men första halvleken slutade 0–0. Känslan var att Madrid skulle växa in i matchen i andra halvlek men det behövdes ett större lugn med bollen och framför allt bättre kombinationer i offensiv väg. Bakåt hade ju Real Madrid världens bästa målvakt. En annan spelare vi måste lyfta fram i första halvlek är Toni Kroos.  Den kritiserade tysken var många gånger anledningen till att Real Madrid inte hamnade i panikartade situationer. Han droppade ner många gånger och bildade en trebackslinje med Militao och Alaba, vilket gav laget en helt annan uppspelsbyggnad och lugn.


Andra halvlek
Känslan av att Real Madrid behövde växa in i matchen och skulle växa in i matchen stämde helt. Marängerna fick mer tid med bollen, Liverpool bjöd på lite fler ytor. Real vann fler andra bollar och kunde etablera längre anfall. Dessutom kände jag att Madrid behövde ett mål. Liverpool var absolut inte ofarliga heller. I matchminut 58 kom det efterlängtade målet. Det hela börjar med ett fint samspel mellan Modric, Carvajal och Casemiro. Casemiro hittar ångloket Valverde på högerkanten. Valverde drar upp tempot och hittar inne i straffområdet en ren Vinicius som kan enkelt sätta trycka in 1–0 till Real Madrid. Alexander Arnold tappar markeringen på brassen, det vi talade om så mycket inför matchen. Den här gången gick Vinicius vinnande ur den striden. Det som var kvar av matchen var naturligtvis en reaktion från Liverpool. Real Madrid försvarade och försvarade. Courtois hade bestämt sig, ingen skulle göra mål på honom. Klopps mannar tryckte på och försökte verkligen hitta målet. Klopp bytte in Jota och Firmino men det hjälpte inte. Ingenting hjälpte igår kväll, det här var Real Madrids Champions League buckla. Det var de vitas kväll, det stod i stjärnorna. PSG, Chelsea och City skulle inte vara förgäves, den 14:e Champions League bucklan var ett faktum.  Det här var den femte Champions League finalen på åtta år, det mina vänner är fotbollshistoria.

Tankar/Reflektioner
Ja ni, vad ska man säga? Det här är ju Real Madrids turnering, det sitter i väggarna. Real Madrid vinner Champions League välförtjänt och har haft historiens svåraste väg till finalen. Det är en enorm bedrift, det här skulle ju vara en mellansäsong? Det här skulle inte vara möjligt. Bara att kika på valfri sajt inför den här upplagan av Champions League och många hade inte Real Madrid med på sin lista över potentiella vinnare. Ska vi diskutera individer är det solklart att vi måste prata om Courtois. Ni vet han som led av ångest och depression, han som stämplades till en flopp. Samma person är nu en Champions League vinnare och borde anses som den bästa målvakten i världen. Hans säsong är helt fenomenal, otrolig. Sedan måste vi så klart nämna Vinicius, i en hel månad hävdade jag att detta Liverpool passade brassen som handen i handsken. Att han skulle göra mål var jag övertygad om, och vad skönt att just han fick göra målet. För låt oss vara ärliga, vem hade trott på den här utvecklingen den här säsongen? Topp tre i världen vågar jag hävda. Vi ska givetvis inte glömma bort flera individer här men i det stora hela är det laget som gör det. Det här gänget är ödmjuka, de lyssnar på sin tränare och skapar inte drama i omklädningsrummet. Det finns inga egon, det finns bara vinnare. Och nej Real Madrid hade inte tur, det här är bara vad Real Madrid gör. HALA MADRID Y NADA MAS!


Statistik:
Liverpool – Real Madrid
Bollinnehav: 50% - 50%
Skott på mål: 9 – 1
Hörnor: 6 – 2
Offsides: 1 – 4


Spelarbetyg 1–5:
5 - Världsklass 
4 - Väldigt bra 
3 - Bra 
2 - Godkänd  
1 - Underkänd 

Spelarbetyg:
Courtois – 5
Världens bästa målvakt, jag behöver inte säga mer.

Militao – 4
Han spelade verkligen upp sig i jämförelse med tidigare matcher. Han var en jätte i duellerna.

Alaba – 4
En fantastisk fot och för med sig ett lugn vilket sprider sig i laget. Årets värvning?

Mendy – 4
Hanterar Salah på ett utmärkt sätt och står inte för onödiga misstag. Han är en klippa i defensiven.

Carvajal – 4
Hanterar också sin motståndare på ett bra sätt. Carvajal har också verkligen spelat upp sig. När han inte är skadad och får spela under en längre period är han en av världens bästa högerbackar.

Kroos – 4.5
Han får ett litet högre betyg än övriga mittfältare. Den här matchen var han riktigt bra, han visade prov på sin skicklighet. Han gav laget välbehövliga minuter med bollen. Löser pressade situationer som ingen annan.

Casemiro – 4
Brassen var där och störde, han vann sina dueller och stod för några viktiga brytningar. Älskar hans arbetsinsats.

Modric – 4
Kungen av Champions League, var viktig med sin rutin och erfarenhet.

Valverde – 5
Ja han får faktiskt en femma. Står för assisten till målet men står även för en otrolig arbetsinsats. Dessutom var han så grym med bollen, tappade den nästan aldrig. Var överallt och byttes sedan ut för kramp, så det ska vara!

Vinicius Jr – 4.5
Han får nästan 5, men 4.5 är inte ett dåligt betyg. Vem hade trott att han skulle göra ett mål i en Champions League när säsongen drog i gång? Vi har en stjärna i klubben och han är här för att stanna.

Benzema – 4.5
Gjorde allt för att göra ett mål, hans bortdömda mål borde stått. Så viktig för spelet och hans ledarskap är viktig för det här laget. 

Ancelotti – 5
Han får en femma här. Valde rätt elva och gjorde de korrekta bytena som behövdes i matchen. Han har verkligen förstått vikten av att använda spelare 11–16, inte bara använda samma elva om och om igen. Fotbollshistoriens bästa ledarskap? Det går att hävda det. Älskar hans lugn.




HALA MADRID Y NADA MAS!
 

Mehran MahmoudiMerreM892022-05-29 11:00:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid