Lagbanner
Real Madrid är ligamästare!

Real Madrid är ligamästare!

En mycket tuff match väntade marängerna, Villarreal är absolut inget enkelt motstånd. Nerverna var maxade och det sista Real Madrid ville vara att avgöra i sista omgången. Ryggraden i det här laget växlade upp och Real Madrid är officiellt La Liga mästare.


Statistik: 
Real Madrid - Villarreal 
Bollinnehav: 58% - 42% 
Skott: 10 - 6 
Hörnor: 4 - 2 
Frisparkar: 14 -15 

Första halvlek 
Real Madrid hade inför matchen gått som tåget och förväntningarna världen över från alla Madridistas var att Villarreal skulle besegras. Titeln skulle hem till Madrid och inget fick stoppa festen. Det var precis det som hände, Real Madrid kom, vi såg spelarna taggade, och de segrade. Matchen började lite fram och tillbaka men det kändes hela tiden som att Real Madrid ägde matchen. Det fanns ett lugn över laget och den gick inte att ta miste på. I den 29:e matchminuten kom det ack så viktiga målet, Villarreal schabblar med bollen och Modric ställer Benzema i en mycket bra position för att göra mål. Benzema tar emot bollen från Modric och trycker in 1-0 till marängerna. Ryggraden i det här laget visar vart skåpet ska stå. Benzema har den här säsongen axlat ett stort ansvar och som han har levererat. Modric efter uppehållet har visat igen varför han är ett geni. Villarreal lyckas inte skapa mycket och första halvlek slutar 1-0 till Real Madrid. Guldet är nära nu....

Andra halvlek
Real Madrid fortsätter att hålla i bollen, de fortsätter att hitta ett sätt för att vinna matchen. Det är ju exakt det Zidane gör, vinna matcher. Villarreal är återigen inte helt ofarliga men det är aldrig panik i Real Madrid.  Real Madrid efter uppehållet har visat upp ett försvarsspel i världsklass. Klockar tickar mot sitt slut och i den 77:e matchminuten dömer Hernandez straff för marängerna. Ramos ska precis som vanligt slå straffen men väljer att kaxigt passa till Benzema, Benzema gör mål och vi alla sitter där med ett stort leende. Sen visade det sig att spelarna hade sprungit in på planen för tidigt och straffen får slås om. Benzema får ta den och sätter kyligt in 2-0 till Real Madrid, fin gest av Ramos. Benzema jagar i skytteligan och han förtjänar verkligen att vinna Pichichi. Hoppas att han får många bollar att jobba med mot Leganes i den sista omgången av La Liga. Men här skulle inte dramatiken ta slut, Courtouis står för en otrolig svettig räddning och den förtjänar att nämnas här. Vilken säsong belgaren har gjort, en total vändning i sitt spel. Som att detta inte vore nog reducerade Villarreal genom Iborra men det räckte inte till för ubåtarna. Domaren lägger till 6 minuter men det betydde inte så mycket. Barcelona förlorade mot Osasuna och Real Madrid kunde krönas till La Liga mästare. 

Tankar/Känslor: Det blev aldrig för spännande, Zidane inger ett lugn och sprider harmoni i laget. Real Madrid kan inte förlora efter uppehållet och den här matchen var inte annorlunda. Marängerna har visat ett klockrent försvarsspel och en stor briljans från ryggraden. Med ryggraden pratar jag om Ramos, Benzema, Modric och Courtois. Trots att Courtois fick en ordenlig smäll mot huvudet så fortsatte han spela, han har på en halvsäsong lyckats vända fansen. Ramos har visat vägen med sitt ledarskap och funnits för laget när de behöver honom som mest. Modric har stortspelat efter uppehållet och visat återigen varför han är en av de bästa mittfältarna i världen. Naturligtvis ska hela laget ha en stor eloge och Zidane har verkligen lyckats involvera nästan alla i laget. Alla förtjänar en stor hyllning och Real Madrid är återigen La Liga mästare. 

Spelarbetyg: 
Alla får en femma, en dag som denna förtjänar alla en femma. Matchens lirare? Den får Karim Benzema och förhoppningvis vinner han även Pichichi. 





CAMPEONES CAMPEONES CAMPEONES OLE OLE OLE! 
 

Mehran MahmoudiMerreM892020-07-17 00:41:09
Author

Fler artiklar om Real Madrid