Real Madrid - Bayern München
2 - 1

Real Madrid återigen till final!
Kvällens matchhjälte.

Real Madrid tar sig återigen till final i Champions League, den andra på 20-talet och den sjätte sedan 2014. En helt otrolig statistik. Efter ytterligare en makalös vändning i slutminuterna på Bernabéu. Real Madrid, jag älskar dig!

Ett oväntat defensivt Bayern München gjorde att Real Madrid kom att dominera stora delar av den första halvleken. Spelövertaget gav dock ingen utdelning i mål, även om några farliga lägen skapades. Neuer kunde se till att det stod 0-0 efter första halvlek.

Den andra halvleken kom att se ut ungefär som den första. Bayern spelade defensivt, låg rätt i sina positioner och satsade på kontringar. Ovant i Real Madrid ögon att vara i den positionen då Los Blancos oftast i de tuffa matcherna varit laget som spelat cyniskt och defensivt. Typiskt då också att det gav utdelning för Bayern efter en kontring då Alphonso Davies snyggt kunde dundra in 0-1 för gästerna. Minuterna gick och det såg ut som att Tuchels taktik skulle fungera, då hände det som vi sett så många gånger förr. Neuer fumlar för första gången med bollen och Joselu är påpassligt framme och dunkar in 1-1 med två minuter kvar av ordinarie matchtid. Några minuter senare får samme Joselu öppet mål och kan sätta 2-1. Real Madrid har återigen vänt i matchens slutskede. Tilläggstiden blev tillslut hela femton minuter och stor nerv men tillslut blåste domaren av matchen och Real Madrid säkrar sin sjätte final sedan 2014.

Uppdatering: Avblåsningen på De Ligt
Det är fel av domaren att så tidigt blåsa offside istället för att låta spelet fortgå och sen ta hjälp av VAR. Men domaren väljer att blåsa innan De Ligt skjuter bollen i mål vilket gör att Reals backlinje släpper fokus och Lunin bara står helt stilla. Hade domaren inte valt att blåsa vet vi inte hur situationen hade utvecklats. Olyckligt att domaren blåser av för tidigt, men hade De Ligt gjort mål mot en fokuserad Real-backlinje och en 100% fokuserad Lunin? Förmodligen inte. Tuchel är en vuxen man och borde inte sitta på presskonferensen och prata konspiratoriskt om domarna utan istället fokusera på hur hans lag kan bli bättre och undvika att behöva jaga en kvittering i slutet av matchen.

Nacho – 4
Har fått mycket kritik under säsongen men idag var han en av de bättre i backlinjen

Mendy – 3
Inte en av hans bättre matcher, svagast defensivt ikväll

Tchouameni – 3
Kändes inte lika stabil som vanligt, kom bort sig flera gånger

Kroos – 4.5
Kungen på mittfältet ikväll. Sluta aldrig spela fotboll Toni!

Valverde – 3.5
Stabil och kämpar, sköt kanske lite för mycket och lite för fel

Bellingham – 3.5
Hade det svårt mot Bayerns kompakta försvar

Rodrygo – 3.5
Borde kanske gjort mål i den första halvleken, är den som tappar bollen vid Bayerns kontring till 0-1

Vini Jr – 4.5
Bäst ikväll och den som tveklöst skapar mest offensivt, hade fått en femma om han gjort mål på någon av sina chanser