Real Madrid - Braga
3 - 0

Real Madrid besegrade Braga – klara för slutspel
Brahim Diaz var en av målskyttarna.

Efter en 3-0-seger mot Braga är Real Madrid vidare till slutspel i Champions League.

Matchen hann knappt börja innan Lucas Vazquez fick ett hjärnsläpp och drog på sig en straff. Andriy Lunin, som fick ersätta Kepa sent, visade dock att han vill utmana om platsen mellan stolparna i Courtois frånvaro och räddade Djalos straff. Bara minuten senare skrek Real Madrid på straff när Rodrygo gick omkull men domaren friade.

Efter dryga kvarten trodde Brahim att han hade öppnat målsyttet men domaren blåste av för frispark precis innan. Däremot fick han göra det efter 26 minuter när han hittade rätt efter en fin framspelning av Rodrygo. Brahim, som är på väg att byta landslag till Marocko, fortsätter att visa upp fina kvaliteter.

Efter en svajig inledning tog Real Madrid kontroll över matchen och hade 1-0 med sig in till pausvilan.

Brahim skulle även få ett gyllene läge att utöka sin målskörd när han i början av andra halvlek blev framspelad av Vini Jr men avslutet räddades fint av Magalhaes i Bragakassen.

I den 58:e minuten skulle dock Vini Jr göra 2-0 när han vek in ett skott i bortre hörnet, otagbart för Magalhaes. Det var brasilianarens andra mål i gruppspelet.

Bara minuter senare skulle det bjudas på fotbollsgodis. En snabb omställning från Rodrygo och Vini Jr resulterade i att Rodrygo hamnade ensam med Magalhaes och med en vacker chipp fixade han 3-0 och såg till att matchen verkligen var avgjord.

Det var lekstuga under stora delar efter 3-0 och Madrid hade bud på mer men det blev inga fler mål. Närmast för Braga var Abel Ruiz som hade ett bra läge med matchens sista touch men Lunin, som i princip stod sysslolös sedan straffen, gjorde en fin parad.

Utöver tre poäng, avancemang (12/12 poäng) och viktiga mål från både Vini Jr och Rodrygo så tar vi även med oss att den spännande talangen Nico Paz fick göra debut i Champions League. Vi hoppas givetvis att få se mer av 19-åringen i fortsättningen.

Tre stjärnor

Brahim

Visar återigen, med den lilla speltid han får, att han är värd mer. Pigg, rapp, fin teknik och målskytt igen. Bäst i första halvlek

Rodrygo

Släpper det nu? Både mål och assist från Rodrygo och kanske hans bästa match för säsongen. Kommer behövas om man ska gå långt.

Vini Jr

Precis som sin landsman blev det både mål och assist. Har haft alldeles för stort fokus på motståndare, domare och publik under inledningen av säsongen men låg på rätt nivå idag. Är ständigt ett hot framåt.