Real Madrid - Mönchengladbach
2 - 0

Real Madrid bollskicklighet gjorde jobbet - “Marängerna” vidare i CL
De två bästa på planen för dagen, Karim Benzema och Luka Modric.

Med kniven mot strupen gällde det endast tre poäng mot tyska Borussia M’Gladbach. Efter 90+3 minuter slutar matchen med 2-0 och Real Madrid vinner gruppen till slut.

I Real Madrid startade en hyfsat sedvanlig elva med Ramos tillbaka i mittlåset jämte Varane. Ytterbackar var Vasquez och Mendy. På mittfältet var det rutin med vår CL-vinst trio Casemiro, Kroos och Modric. På topp centrerade Benzema flankerad av dubbelt brasilianskt av Vini Jr och Rodrygo.

Första halvek startade jämnt med det energifyllda M’Gladbach mot ett desto mer bolltrillande Madrid. Efter 9 minuter lyckas Lucas Vasquez slå in ett känsligt inlägg från höger till en för dagen inspirerad Karim Benzema. 1-0 på nick. Det gav hemmalaget tydlig bolldominans efterföljande del av halvleken. Fransmannen nickade senare in 2-0 efter assist av Rodrygo, också den från högerkanten. M’Gladbachs energi hade vid det här laget bleknat. De fick fokusera på att inte släppa in ytterligare mål efter det.

Andra halvlek startade ungefär som den var innan halvtidsvilan. Med tiden slappnade “Marängerna” av, vilket gav bortalaget chanser att skapa lite oreda utan att vara riktigt farliga. Det skapades flest chanser, farliga och halvfarliga lägen, för Madrid. Matchen var dock tidigt över kändes det som på båda lagen. Matchen slutade 2-0 efter 90+3 minuter.

Summering
Trots de dåliga prestationerna under hela gruppspelet lyckas Real Madrid vinna gruppen med en poängs marginal före kvällens motståndare. Ikväll såg det ut som två lag med klart olika kvalité på planen. Hemmalaget dominerar och gör i princip det som krävs. Det slutar ändå med en klar 2-0 seger. Bäst på planen var laget, mer sånt vill jag se.

Spelarbetyg 0-5:
Courtois - 3 (Gör det som krävs, får knappt ett skott på sig)
Vasquez - 3 (Håller koll på kanten defensivt och utmanar bra på sin kant,toppar med assist)
Varane - 3- (Gör ett gedigert jobb defensivt. Tyvärr håller inte passningsspelet)
Ramos - 3 (Att han är på planen gör mycket för laget. Ingen märkvärdig insats i övrigt)
Mendy - 2+ (Bra defensivt. Hans tillskott offensivt är väldigt litet för närvarande)
Casemiro - 2+ (Inget funkade i passningarna idag. Står på rätt plats för att stoppa kontringar)
Kroos - 4 (Suverän i att spela ur sig situationer. Värderar rätt och är mycket bra)
Modric- 4 (Bäst på plan med bollen och utan bollen. Passar, dribblar och försvarat excellent)
Rodrygo - 3 (Han slår ett assistinlägg som Beckham. Utmanar hela tiden med varierad succé)
Benzema - 4 (Gör två mål på huvudet. Jag tycker att han borde ha förvaltat fler av de nicklägena som han fick. Mycket bra match)

Inbytta:
Sergio Arribas - 2+ (kommer in i matchminut 74 och uträttar inte jättemycket. Förståeligt då matchen redan är i stå)