Real Madrid - Chelsea: 2 - 0

Real Madrid besegerade Chelsea med 2-0 på Santiago Bernbeu.

Chelsea skapade den första heta chansen i matchen efter bara två minuter. Det var tur att Militao hann i kapp Felix och blockerade portugisens skott. Frank Lampards mannar började matchen på ett väldigt bra sätt, de låg rätt i sina positioner i försvarsspelet och kunde även skapa framåt. Däremot fick marängerna lite bättre kontroll över matchen efter cirka 15 minuter. Presspelet såg bättre ut och spelarna började att synka bättre mellan lagdelarna. Spelarna växlade helt enkelt upp tempot. Att marängerna bara några minuter senare kunde ta ledningsmålet kändes inte helt fel med tanke på att de växte in i matchen mer och mer. Carvajal hittade Vinicius i djupled och Vinzema är en duo som verkligen trivs tillsammans. De bevisade återigen hur bra de är ihop och att samarbetet är numera ”jag svär på min mamma han spelar med oss”. Marängerna fortsatte att dominera halvleken och saknade mest skärpa i avsluten eller sista passen. En fin första halvlek av Real Madrid som kanske borde gjort lite fler mål.

Real Madrid fortsatte andra halvlek som första, genom att dominera matchen. Marängerna styrde tempot och spelet, Chelsea hade inget svar på Madrids sätt att spela. The Blues kändes inte påslagna. I matchminut 60 fick Chelsea ett rött kort när Rodrygo var siste man, Chilwell hängde inte med i svängarna när brassen sprang i djupled. Men spelet saktade ner lite efter röda kortet och det behövdes ny energi i laget. Ancelotti tog in Asensio och Rudiger, Rodrygo och Camavinga fick tacka för sig. Det visade sig vara ett mycket fint drag när Asensio kunde skjuta in 2–0 till marängerna, Asensio har verkligen ett av världens bästa skott. Förarbetet kom från en kort hörna och Vinicius hittade Asensio i en central position där Asensio trivs väldigt bra. Real Madrid hade bud på ett till mål men slutresultatet skrevs till 2–0 till marängerna.

Carvajal – 3.5
Snygg boll till Vinicius på första målet. Gjorde en fin match överlag.

Militao – 3
En stabil insats från brassen.

Alaba - 3
Även Alaba står för en bra insats.

Camavinga – 3
Drog på sitt ett gult kort tidigt men skötte sin uppgift på ett bra sätt.

Kroos – 3.5
Styr tempot, hittar sina medspelare och spelar sig ur press som få kan, klasspelare.

Modric -3.5
Även Modric är så fin att titta på och kombinerar med sina medspelare på ett skickligt sätt, klass.

Valverde – 3.5
Kan ibland ha sämre aktioner men han gör en fin match. Viktig för omställningarna med sin arbetskapacitet och löpningar.

Rodrygo 3.5
Bra match av brassen. Fixar röda kortet och är nyttig för laget. med sitt rörelsemönster.

Benzema 3.5
Karim fortsätter att göra mål och är viktig för laget.

Vinicius 4
Två framspelningar till mål och är konstant ett hot. En av världens bästa spelare.

Inhopp:
Asensio – 3.5
Mycket fint inhopp av spanjoren, som den här killen kan skjuta skott. Gör det viktiga 2–0 målet.