Real Madrid gick segrande ur El Clasico

På förhand en mycket tuff match väntade Real Madrid. Förlust mot Cadiz och Shakhtar skapade en osäkerhet kring laget men i slutändan blev det marängerna som drog det längsta strået mot Barcelona.

Real Madrid fick en drömstart mot Barcelona, redan i den 5:e minuten tog marängerna ledningen. Sergio Ramos började anfallet med en spelvändning, Nacho tar emot bollen och slår den till Karim Benzema. Benzema driver med bollen på högerkanten och hittar Valverde centralt bakom Pique och Lenglet. Valverde kommer fri med Barcelonas målvakt och trycker in 0–1 kyligt i det bortre hörnet. En fin aktion av samtliga involverade i målet. Till skillnad från föregående matcher fanns det ett snabbare bolltempo vilket resulterade i ett oorganiserat Barcelona. Däremot varade inte lyckan länge, Barcelona svarade tre minuter senare genom Ansu Fati. Messi hittar Alba på vänsterkanten, som så många gånger förr. Alba blir fri på sin vänsterkant och spelar bollen in centralt där Fati får trycka in 1–1.  Barcelona låg kompakta och hade inte alltför stor press på bollhållare. Men de skapade sina chanser och i den 23:e minuten fintade Messi upp Ramos på läktarna och var nära att göra 2–1 för hemmalaget. Messi som annars var blek i den här matchen. Real Madrid ville inte vara sämre och skapade en het målchans. Vinicius hittade Kroos bakom Barcelonas backlinje och tysken hittade Benzema i straffområdet som inte kunde förvalta målchansen. I det här skedet av matchen var det inget lag som dominerade. Första halvlek slutade 1–1, där Valverde och Fati fick näta för respektive lag.

I andra halvlek tog Barca över taktpinnen tills att en viss fransman blev lite för kär i en viss tröja, å andra sidan är det inte svårt att förstå. Men innan dess hade Coutinho en superchans att göra 2–1 till hemmalaget, men nicken skickades tätt utanför. I den 58:e matchminuten kom det som inte alls var en diskussion, trots att VAR fick blandas in. Lenglet tog tag i Ramos tröja och det kunde inte vara en klarare straff. Ramos som bekant steppar upp för att ta straffen och kunde inte sätta dit den kyligare. 2–1 till marängerna var ett faktum och nu slog pendeln över till marängerna. Real fick slå om på kontringar och Barce försökte trycka på. Men det blev aldrig en forcering från Barca, det kändes som att de inte var påslagna och Real var betydligt hungrigare. I den 85:e matchminuten var Kroos nära att göra mål, han fick två chanser på sig att göra 1–3 men det ville sig inte för tysken. Real Madrid gick för 1–3, det fanns inte ett uns av feghet här.  Nästa målchans fick Sergio Ramos och där skulle Real Madrid avgjort matchen. Men chansen skulle komma, och som den kom. Häng med här nu mina vänner. Modric har bollen centralt i sista tredjedelen av planen, och passar Vinicius bakom Barcas backlinje. Barcelonas målvakt kommer ut för att ta bollen från brassen men lyckas inte. Bollen studsar till Rodrygo som iskallt passar Modric. Modric börjar med att dra Neto en gång, två gånger, för att sedan med yttersidan sätta bollen i mål. Ett konstverk från Modric, glöm att den mannen är 35 år gammal. Euforin är total, Real Madrid har besegrat Barcelona med 1–3 på Camp Nou.

Courtois - 3.5

Belgaren står återigen för en stabil insats. Inte mycket han kan göra på Fatis mål .

Nacho - 1
Inte en bra första halvlek av spanjoren. Byts ut mot Vazquez på grund av en skada i den 43:e matchminuten.

Ramos - 4.5
Kaptenen i laget, ledaren för det här Real Madrid. Real Madrid är inte samma sak utan Ramos. Hitta mig en mittback som slår bättre straffar i nutid.

Varane - 3
Han blandade och gav för mycket. Spelade upp sig i andra halvlek men står för några misstag i matchen. Bättre kan fransmannen.

Mendy - 4
Stabilare vänsterback får man leta efter. Jag känner mig så trygg med Mendy i backlinjen.

Kroos - 3.5
Tysken är lugnet själv. Gör mycket för spelet, det inte många alltid kanske ser. Visst är hemåtjobbet ibland inte bra men gör så mycket annat som är så bra.

Casemiro - 2.5
Han blandar och ger för mycket. Älskar Casemiro men han kan bättre.  Ibland vital med sina bollvinster men ibland är han klumpig och kan inte hitta enkla passningar framåt i banan.

Valverde - 4.5
Vem älskar inte den här mannen? Han är ju komplett på alla möjliga sätt och vis. Kylig vid 1-0 målet och är överallt på planen matchen igenom.

Vinicius - 3
Även han blandar och ger. Hans beslutsfattning är katastrof. MEN han försöker, han vill mycket och skapar ändå oreda i Barcas försvar.

Asensio - 2.5
Kämpar och sliter i den här matchen. Täckte upp en hel del för Nacho och Vazquez. Men alltför ofta gör inte Asensio sin spelare, han skapar för lite framåt i mitt tycke.

Benzema - 4
En bra match av fransmannen. Han leder den här offensiven, trygg med boll och vet exakt hur han ska röra sig. I den här matchen tycker jag att han visar att han är en ledare i laget.

Inhoppare:
Vazquez - 3
Står för en stabil insats. Inte tacksamt att hoppa in ett El Clasico som högerback. Men han gjorde det bra och följde med upp på anfallen.

Modric - 4.5
Wow, wow, wow. Titta på hans mål så förstår ni vad jag menar, för er som alltså inte sett målet.