Lagbanner
2020-11-08 21:00

Valencia - Real Madrid

Real Madrid har vind i seglen - ute efter sin tredje raka vinst mot Valencia

Real Madrid har vind i seglen - ute efter sin tredje raka vinst mot Valencia

Real Madrid möter ikväll Valencia under stor nedmontering av kinesiska ägarna. Kan Madrid återta ledartröjan i La Liga via en vinst på Mestalla stadion, eller ska Valencia vända sin negativa trend med endast en vinst av sina senaste fem matcher.

Real Madrid har efter en trevande start på säsongen lyckats få ett bra momentum efter segrar mot Inter Milan i Champions League och vinst i förra helgens ligamatch mot Huesca med 3-1. I dessa matcher var Eden Hazard och Casemiro framstående i sina prestationer. De två och Eder Militao är tyvärr borta från spela på grund av positiva Coronatest tidigare i veckan. Istället kan vi få se Vini Jr och Luca Modric från start ikväll, skulle jag tro. 

I en presskonferens inför matchen har tränare Zinedine Zidane kommenterat:
“Our strength lies in the team spirit and we want to produce a great performance against Valencia”  

Truppen består av en 20-mannatrupp utan större överraskningar förutom försvararen Sergio Santos som ersätter Eder Militao. I övrigt är Martin Ödegaard tillbaka i matchtruppen efter skada.

Ligan leds av stadsrivalen Atletico Madrid och Real Sociedad med en poäng före Real Madrid i en haltande tabell. Det är därför viktigt att laget vinner ikväll för att inte hamna efter framöver.

I Valencia ser det mer prekärt ut, minst sagt. De ligger på en 15:e plats med endast åtta inspelade poäng. Under veckan som var blev de dessutom av med mittfältaren Geoffrey Kondogbia till Atletico Madrid. 

Det kan dock ha tänts en liten stjärna i den unge engelske 17-årige Yunus Musah som gjorde mål i förra omgången för Valencia. Han var med det målet den förste engelsmannen som har målat i La Liga sedan vår egen David Beckham gjorde mål 2007.

Frågan är hur den forna storklubben mår idag med tanke på fansens protester om ledningens avgång efter att de har gett bort halva truppen gratis under sommaren. Kan Valencia vakna till liv och se sådär bra ut som de alltid lyckas med mot los Blancos.

Förväntad elva:
Courtois
Lucas Vasquez-Raphael Varane-Sergio Ramos-Mendy
Fede Valverde-Toni Kroos-Luca Modric
Marco Asensio-Karim Benzema-Vini Jr

Marcus Liedbergius 2020-11-08 10:47:59
Author

Fler artiklar om Real Madrid