0 - 0

Real Madrid - Rayo Vallecano: 0-0
Matchen slutade oavgjort, 0-0.

Det lilla Madridderbyt slutar mållöst efter att de riktiga målchanserna saknats.

Innan matchen sparkades igång hölls en tyst minut för offren som omkommit i följderna av stormen Ciarán. Något mer glädjande var när underbarnet Bellingham visade hemmapubliken sin senaste pokal som månadens spelare, sin andra för säsongen.

Första halvlek: 0-0
Trots att första halvlek slutade utan att nätmaskorna rasslade var det en stundtals underhållande tillställning med vackert spel från de helvita. Inledningsvis var matchbilden jämn men efter ett tiotals minuter växte det vita hemmalaget in i matchen mer och mer och kopplade ett spelmässigt grepp om matchen.

Federico Valverde och Joselu hade varsitt avslut på mål som bortalagets målvakt parerade. Utöver det uteblev målchanserna och första halvlek slutade mållös.

Andra halvlek: 0-0
Den andra halvleken började på ett likartat sätt som den första halvleken slutade. Real Madrid tryckte på från start och hade en boll i nät som blev avvinkad för offside. Allteftersom den andra halvleken fortskrider ökar Real Madrid trycket. Först genom att byta in offensiva krafter som Rodrygo och sedermera genom att byta in Kroos och flytta ned Camavinga som vänsterback.

Även fast Real trycker på frenetiskt håller Rayo undan och försvarar på ett bra sätt. Under den sista kvarten var det irriterad och grinig stämning från båda lagen. Sett till hur matchbilden såg ut över hela matchen var 0-0 ett rättvist resultat.

Analys:
Den passningsorienterade speluppbyggnaden fungerade bra under första halvlek och en bit in i andra. Men som i flera andra matcher tidigare under säsongen blir det kännbart hur tålamodet med spelsättet övergår i frustration när klockan tickar upp mot fulltid och det ännu inte registrerats en riktigt klar målchans.
När det börjar närma sig slutsignal behöver aggressiviteten höjas för att kunna göra ett mål. Spelarnas individuella kvaliteter behöver också synas mer och det gör de inte.