Lagbanner
Gran Canaria, 2024-08-29 21:30

Las Palmas - Real Madrid
1 - 1

Real Madrid tappade återigen poäng
Det vill sig inte för Mbappé hittills.

Real Madrid tappade återigen poäng

Återigen tappade Real Madrid poäng under ligainledningen när man delade på poängen med Las Palmas.

För andra gången på tre matcher lyckas inte Real Madrid vinna. I premiären kryssade man på bortaplan mot Mallorca och nu tappade man återigen poäng på bortaplan, denna gång mot Las Palmas. En bedrövlig insats från regerande mästarna.

Första halvlek
Det tog inte lång tid innan matchens första mål gjordes. Las Palmas tog ledningen när Madridförsvaret inte kunde få stopp på Moleiro. 20-åringen vrickade sig igenom fint och placerade bollen i bortre, till vänster om Courtois. Då trodde man kanske att Real Madrid skulle vakna till men det hände inte mycket.

Real Madrids farligaste chans kom när Valverde levererade en farlig frispark i 25:e minuten. Uruguayanen nätade i förra omgången och man har känslan av att det kommer bombas in ytterligare några till denna säsong. 

Valverde var för övrigt den enda spelaren som var godkänd i den första halvleken. Otroligt många felpass, dålig press och ett alldeles för ihåligt mittfält som kunde spelas igenom för enkelt. En bedrövlig halvlek av Real Madrid.

Andra halvlek
Ancelotti agerade direkt och satte in både Fran Garcia och Rodrygo istället för Mendy och Brahim. Det var dock Sandro Ramirez som fick det bästa läget i början av andra när han rann igenom, men sköt över. 
Med drygt 20 minuter kvar skulle dock kvitteringen komma. Nyligen inbytte Arda Guler (som nog spelar till sig mer och mer speltid) såg till att få med sig en straff när hans avslut träffade armen på en försvarare. Domaren tvekade inte och Vincius Jr kunde placera in bollen bakom Cillessen i hemmakassen. 

Real Madrid lyckades dock inte hitta något ledningsmål utan tappade återigen poäng. Enligt undertecknad är det tydligt att Ancelottis 4-3-3 inte fungerar. Han ville ha in alla fyra offensiva stjärnor från start denna säsong men det är svårt att förstå varför han envisas med formationen nu när Bellingham dessutom är skadad. Han har vridit på formationen och Tchouaméni ser vilsen ut när han är en av två sittande mittfältare istället för ensam. Modric fungerade inte alls som någon typ av tia. Att inte använda Brahim eller Rodrygo i Belllinghams roll från i fjol och låta Mbappé ta Rodrygos roll är underligt. 

Ancelotti menar på att det är hans fel till poängtappet och att han nu måste hitta en snabb lösning. Det är dags att göra det nu! Till helgen väntar Real Betis på hemmaplan och det hade inte varit fel att återgå till fjolårstaktikten samt att få se mer av Arda Güler och Endrick. 

Betyg
1 = Underkänd
2 = Godkänd
3 = Bra
4= Mycket bra
5 = Världsklass

Courtois 2

Ska inte lastas för målet och får sedan inte jättemycket att göra.

Vazquez 2

Gnuggar på men slarvar med inspel. 

Militao 2

En okej match, sticker inte ut på något sätt.

Rüdiger 2

Se Militao. Har ett farligt skott i första.

Mendy 1 (utbytt i paus)

Tillbaka efter avstängning men hade inte många rätt under första halvlek. Varnad och utbytt i paus.

Valverde 3

Är väl den i laget som ser bäst ut, även om man kan kräva mer. Visar i alla fall hjärta när inte andra gör det.

Tchouaméni 1

Kommer inte alls till sin rätt just nu, allt blev fel i första halvlek. Undertecknad tycker han hamnar helt fel när Ancleotti använder två sittande istället för att fransmannen får sköta den rollen själv. Tchouaméni spelade dock upp sig i andra ska tilläggas.

Modric 1 (Utbytt i 63:e)

Tyvärr helt osynlig under sina 63 minuter på planen.

Brahim 1 (utbytt i paus)

Skulle ta chansen och visa att han skulle vara med och utmana om en plats i elvan. Men Brahim får nog fortsätta att vara en superinhoppare.

Mbappé 2

Kommer till lägen, skjuter och skjuter men får inte in bollen. Ser dock ut som att Mbappé behöver vila för att hitta tillbaka till rätt form. 

Vini Jr 1 (utbytt i 86:e)

Vet inte riktigt vad man ska säga. Efter Europeiska Supercupfinalen har han inte haft ett rätt. Känns som han har helt fel fokus och behöver definitivt ta mer ansvar. Bedrövlig match och borde byts ut tidigare.

Inhoppare

Fran Garcia 2 (inbytt i paus)

Rodrygo 2 (inbytt i paus)

Arda Güler 3 (inbytt i 64:e)

Carvajal 2 (inbytt i 76:e)

Endrick 3 (inbytt 86:e)

HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2024-08-30 07:31:44
Author

Fler artiklar om Real Madrid