Lagbanner
2020-02-16 21:00

Real Madrid - Celta Vigo
2 - 2

Real Madrid tappade poäng i Eden Hazards comeback

Veckans sista match handlade inför om Eden Hazards efterlängtade comeback och Real Madrids möjligheter att behålla avståndet på tre poäng till Barcelona. Eden Hazard kom att stå för en godkänd match och ordnade även en straff för Los Blancos. Men huvudstadslaget tappade poäng mot Celta Vigo och inför ett glödhett El Clasico om två veckor skiljer det nu endast en poäng mellan rivalerna Barcelona och Real Madrid.

Startelva: 


Courtois 

Carvajal 

Varane

Ramos

Marcelo

Valverde

Casemiro

Kroos

Bale

Benzema

Hazard


Vilken söndagskväll det skulle bli. Det var iallafall tanken. När jag tittade på startelvan dryga timmen innan matchstart kände jag ett rus genom kroppen. Eden Hazard skulle spela igen. Det var så pass längesedan han spelade en match så att det nästan kändes som en januarivärvning som skulle göra sin debut. De första sju minuterna av matchen drömde jag mig bort. Vad skulle Benzema och Hazard kunna uträtta mot det lag som ligger tredje sist i ligan? Skulle Bale faktiskt kunna funka som ett komplement till de övriga två? Mina tankar fick ett abrupt slut. Lago Aspas hade hittat ytan mellan mittfält och försvarslinje, en snabb vändning, en briljant passning, en sovande Varane och plötsligt hade Smolov gjort sitt första mål för Celta Vigo. Drömmen om Hazard och Benzema hade förvandlats till en verklighet som innebar underläge och en plötslig klump i magen. Den efterföljande halvtimmen av den första halvleken handlade om upprepande inläggs försök från båda kanterna, vissa mer lyckade än andra, men inget som var tillräckligt bra. Det fanns kombinationer mellan Hazard och Benzema som lovade gott, men fortfarande utan en riktigt het möjlighet. Marcelo vet som vanligt inte hur han ska placera sig defensivt, men försökte gång på gång komplettera det med att bidra med offensivt understöd. I den 43 minuten slår Real Madrid sin sjunde hörna för kvällen. En minut senare slår Celta Vigo deras första. En jätteräddning av Courtois på Aidoos nick-försök håller ställningen oförändrad när domaren två minuter senare blåser av första halvlek. Allt som oftast uddlöst. Ibland helt okej. Men inte alls vad jag drömt om. 


Andra halvlek är betydligt bättre. Redan efter några minuter placerar Ramos in bollen efter att ha dröjt sig kvar i offensivt straffområde. Men som vi alla vet ska man vara försiktig med att fira ett mål sedan VAR kom in fotbollen. Repriserna visade att Ramos också stod offside och målet döms bort. Real spelar sin bästa fotboll under matchen. Det går snabbare på kanterna, passningsspelet är bättre och samtliga spelare jobbar för en tidig återerövring. Det är tur att Marcelo aldrig slutar tro på sin förmåga att bidra offensivt, för efter ett överlapp från brassen och ett snabbt bollsläpp från Benzema har Marcelo hittat tillbaka in i banan till Toni Koos som gör sitt sjätte mål mot Celta Vigo. En stark inledning på andra halvlek ger en välförtjänt utdelning. Tempot höjs ännu mer. Casemiro vinner närkamperna, Ramos sätter tidig press och Aidoo kapar Zidane på sidlinjen. Det är ett helt annat matchtempo och efter att Benzema hittat Eden Hazard med en djup boll bestämmer sig den utrusande Celta-målisen Ruben Blanco sig för att försöka stoppa belgaren. Hazard är först på bollen. Det är inte Ruben Blanco. Straff Rea Madrid och Sergio Ramos kan väl inte missa den typen av läge längre? Vi har 2-1 och plötsligt har söndagsångesten övergått till oförskämd glädje. En typisk Zidane-match än så länge. Real spelar inte jättebra, det blir halvlek, Real spelar plötsligt bättre och i slutändan vinner Los Blancos. Eller? Vi ska hylla kapten Ramos för det hjärta han har för klubben, men tidigt ser man att han sätter en onödigt hög press på Denis Suarez som utnyttjar detta och friställer Sanit Mina som kan placera in 2-2 bakom en chanslös Courtois. Kallduschen ett faktum. Poängtappet ett faktum. ¨


Med en match kvar i ligan innan El Clasico på Santiago Bernabeu talar det mesta för att vi har en enda poängs skillnad mellan rivalerna Real Madrid och Barcelona. Att Celta Vigo inför dagens match bara gjort 19 mål är en av många anledningar till att kunna kräva ett annat resultat än dagens. Att tala om att det är ett säsongs-avgörande poängtapp är både för hårt och för tidigt. Trots allt väntar ett El Clasico som kan avgöra ännu mer än dagens missräkning. Men att resultatet känns fel går inte att komma ifrån. Att en vinst är det enda vi ska förvänta oss av en sådan här typ av match är en självklarhet. Att söndagsångesten är påtaglig nu, det är ett faktum. 


Spelarbetyg. Betygskala 1-5.


Courtois - 3. Gör återigen en bra match. Två mål aldrig kul för en målvakt att släppa in, men räddar Real i slutet av första halvlek med en jätteräddning

Carvajal - 2. Släpper tillsammans med Varane Smolov vid Celtas 0-1 mål. Försöker bidra offensivt utan någon vidare framgång. 

Varane - 2. Sover helt vid 0-1 målet. I övrigt sätts inte på prov nämnvärt men gör ett sällsynt misstag vid baklängesmålet. 

Ramos - 2. Hade fått en 3:a om det inte vore för den onödiga pressen på Denis Suarez vid 2-2 målet. Går att argumentera för att Ramos och Casemiro bytt plats men känns fortfarande alldeles för aggressivt. 

Marcelo - 3. Kommer få det svårt att få tillbaka sin startplats efter Mendys starka säsong. Gör dock en bra match offensivt och gör det väldigt bra vid Kroos 1-1 mål. Sådana aktioner behövs mot låga försvar.

Valverde - 2. Har inte varit lika företagsam senaste två matcherna. Genombrotten känns mer sällsynta och kan ha problem mot mer djupt försvarande lag. Kommer dock bli nyttig mot Manchester City. 

Casemiro -3. Gör som vanligt ett nyttigt jobb och ska alltid spela. Sticker inte ut nämnvärt men är hela tiden avgörande i återerövringen. 

Kroos -3. Matchens bästa spelare. Bra passningstempo. Viktig kvittering. Borde inte blivit utbytt? 

Bale - 1. Förstår inte vad han gjort på plan de senaste två matcherna? Känns helt ofarlig i alla lägen. 

Benzema -2. Inblandad i två av målen kanske gör att han förtjänar en 3a. Men Benzema är inte samma Benzema sen årsskiftet. Vill se fler mål av honom. Helt avgörande då han är den enda forwarden som gör mål. 

Hazard -3. Fick 73 minuter idag men visar direkt vad som har saknat i real offensivt. Såg trött ut sista tio men kommer vara helt avgörande under våren för Real. 

Gustav Starck2020-02-17 00:41:42
Author

Fler artiklar om Real Madrid