Lagbanner
2020-02-01 16:00

Real Madrid - Atlético

Real Madrid tar emot Atlético i lejonens hölje

Real Madrid tar emot Atlético i lejonens hölje

El Derbi Madrileño spelas för fjärde gången den här säsongen under eftermiddagen på Santiago Bernabéu där Real Madrid tar emot rivalen från huvudstaden Atlético Madrid i omgång 22 i spanska La Liga. Efter det första mötet där Atlético förnedrade Real Madrid med 7-3 i New Jersey i juni, det mållösa matchen på Wanda Metropolitano i september och det tredje i Supercopa finalen i Jeddah förra månaden. Är nu det fjärde för fösta gången på länge ett Madrid-derby med en tydlig favorit, 2012 senast?

Real Madrid
Real Madrid imponerar i dagsläget, leder ligan med tre poäng före rivalen Barcelona och är glödheta med sju raka segrar. Laget går som tåget och krossat verkligen allt och alla i sin väg, så favoritskapet på Real Madrid finns det onekligen motiv för. Faktum är att Zinedine Zidanes mannar inte förlorat en match sedan den 19:e oktober, 20 matcher utan förlust. Han har fått ordning på skeppet ordentligt efter sista förlusten då, nyckelspelarna presterar och Zidane arbetar ständigt med truppens alla spelare. Det finns ett tydligt grundspel, inte minst ser man när han roterar stora delar av elvan inför varje match och får resultaten med sig. Defensiven är största styrkan för ovanlighetens skull, Real Madrid är det laget i ligan som släppt in allra minst mål, blott 13 stycken och hela 11 nollor på 21 matcher. 

Offensiven
Man har bevisat att man klarar sig utan Hazard och Bale i offensiven med i princip endast Karim Benzema som ordinarie på topp, marängerna har gjort 39 mål framåt i ligan. Zidane har löst målskyttet genom att fördela målen på fler spelare än bara två, tre offensiva spelare i truppen. Stort eloge för maestro Zidane. 

Skadeläget
För Real Madrids del börjar skadeläget se bättre och bättre ut, Hazard har börjat träna med resten av laget, Bale likaså. Asensio närmar sig också en comeback efter korsbandsbrottet på försäsongen, positivt läge för Real Madrid. 



19 mannatruppen:
Courtois, Areola & Altube.
Carvajal, Militão, Ramos, Varane, Marcelo & Mendy.
Kroos, Modric, Casemiro, Valverde, James & Isco.
Benzema, Lucas Vázquez, Jovic & Vinicius Jr.


Tänkbar startelvor:                                                                                                                                                                                                                                                               

 
Atlético Madrid 
Det går grus i Atlético Madrids maskineri, fyra raka matcher utan positivt resultat för El Cholo's lag. I de två senaste matcherna, borta mot Eibar (0 - 2) och hemma mot jumbon Leganes (0 - 0) misslyckades man inte bara med att lösa segern utan även att inte ens näta en enda gång. En mycket tung tid för Simeone och rojiblancos, som i dagsläget ser ut att vara utanför titelracet. Dessutom har anfallaren Diego Costa skadad och dagen till ära saknas även underbarnet Joao Felix, efter en muskelskada i veckan. Ett tungt tapp i en redan skadad Atlético Madrid-trupp som även saknar Koke, Kieran Trippier, Santiago Arias och Jose Gimenez. 

Trots att Alvaro Morata är lagets bästa målskytt med 10 mål totalt har det inte alls lossnat i offensiven för El Cholo's lag och faktum är att lag som Levante, Granada och Osasuna är bara tre exempel på lag som gjort fler mål än Simeones Atlético Madrid.  


Ronaldo & Özil var målskyttarna när Real senast vann mot Atletico hemma i ligan. 

Mina tankar 
Ett lag sticker ut rent formmässigt när Real Madrid och Atlético Madrid drabbar samman på Santiago Bernabeu. Senaste mötet vann Real Madrid på straffar i cupen, där man visade vilket lag som var bäst i staden. Real Madrid måste vara ännu mer motiverade att slå sin lillebror särskild om man tittar på den dystra derbysviten. Real har alltså inte slagit Atlético i ligan sedan 2012 på hemmaplan med Jose Mourinho på Realbänken. Senaste mötet i ligan på Metropolitano i höstas slutade 0-0 och det kändes som en viktig poäng för Real Madrid då. Idag är situationen annorlunda, allt annat än vinst är ett misslyckande för marängerna. Efter två mållösa matcher i ligan mot Barcelona och Bilbao har vi hittat målformen och vunnit med 3 - 0 mot Getafe borta, 2 - 1 mot Sevilla hemma och senast blev det 1 - 0 mot Valladolid på bortaplan. Jag skrev om lagets största styrka (defensiven) lite högre upp, tittar vi på målskyttarna i de tre senaste vinsterna hittar vi Varane och Casemiro på två baljor var, samt senast Nacho som avgjorde mot Valladolid. Så defensiven håller inte bara nollor utan även bidrar med poäng framåt, det är styrkebesked nu när vi saknar flera offensiva pjäser. 
Hemmastatistiken ser bra ut, vi är obesegrade efter tio matcher, 7 vinster och tre oavgjorda. Även om Atléticos vassa defensiv inte borde kunna stoppa Zidanes mannar och med tanke på att Real vinner som de gör i dagsläget kommer det fortfarande att bli väldigt tufft men vi har en bra chans att ta ytterligare försprång i tabellen. Atlético Madrid har en formdipp, det måste vi utnyttja genom intesitet i allt vi gör, mycket rörlighet i offensiven och ett snabbt passningspel så de inte hinner organisera sig i defensiven. Gör vi det ser jag ingen större chans för gästerna att besegra ett formstarkt Real Madrid i lejonens hölje den här dagen.
 
Zidane:
"Det är en speciell match eftersom det är ett derby och vi älskar att spela hemma"

Plats: Estadio Santiago Bernabéu
Domare: Xavier Estrada Fernandez 
Tid: 16:00

Hala Madrid Y Nada Mas

Beryar TaherBeryar.taher@hotmail.comTwitter: Beryar_Taher2020-02-01 14:12:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid