Real Madrid - Valencia: 4-1

Real Madrid är tillbaka på den vinnande banan igen i La Liga, en tung vinst mot Valencia inkasserades och man leder fortsatt ligan.

Första halvlek:
Det var ett Valencia som inledde matchen lite bättre än Real Madrid. Första 20 var inte händelsefattig men inte heller någon sprudlande fotboll från varken Real Madrid eller Valencia. Men Valencia låg rätt i positionerna och försökte hitta bollar bakom Real Madrids backlinje. Real Madrid hade svårt att få upp tempot i spelet men ju längre halvleken pågick desto bättre såg det ut. Längre anfall skapades och bollen tillhörde Real Madrid mer och mer. Ett fint tryck skapades och det saknades bara ett mål. Luka Modric var otroligt nära i den 40:e minuten och träffade ribban, kroaten har  som bekant ett fint skott. Men bara några sekunder senare skapade Casemiro en straff på egen hand. Han vinner tillbaka bollen som bara han kan göra och driver bollen framåt och fälls i straffområdet. Benzema steppade upp och gjorde så klart inga misstag från elva meter. En straff som är värd att se på för er som missade den. Mål nummer 300 för Karim i Real Madrid-tröjan, grattis Karim! Skönt med 1–0 i halvtid och ett Real Madrid som från egentligen minut 20 hade total kontroll på den första halvleken.

Andra halvlek:
Real Madrid tog vid första halvleken och fortsatte att äga bollen och matchen. Valencia sjönk alldeles för djupt och Real Madrid straffade dem. Vi hade Vinicius Jr borta en match men ack vad det kändes. Han var tillbaka mot Valencia och som han var tillbaka. Brassen leker fotboll, världsklass på alla sätt och vis. Han är just nu en av världens bästa fotbollsspelare. I matchminut 52 samspelar han med Benzema och flyter igenom Valencias försvar och gör 2–0 på ett mycket vackert sätt. En fröjd för ögat när Vinicius spelar fotboll. Men Vinicius var inte klar där. Det hela börjar med att Toni Kroos vinner bollen och hittar Benzema. Benzema hittar Asensio och som skjuter rakt på Cillessen men lämnar returen till Vinicius som nickade in 3–0 i öppet mål. Matchen ägde Real Madrid men i 76:e minuten fick Valencia en straff och Guedes gjorde Valencias första mål. Courtois tog straffen men portugisen var vaken på returen. Men 3-1 betydde inte så mycket faktiskt. Real Madrid skulle göra fyran genom Karim Benzema. Först ett fint samspel mellan Ceballos och Mendy. Mendy hittar Karim i straffområdet och fransmannen vänder om skjuter in 4-1 till Real Madrid. En bra match av marängerna!

Courtois - 3.5
Fick släppa in ett onödigt mål. Räddar straffen från Guedes först men portugisen gjorde mål på returen. Annars är belgaren en mur.

Vazquez - 3.5
Spanjoren stod för en bra insats. Kämpar på, springer och löper, en spelare man kan lita på!

Militao - 3.5
Militao passar väldigt bra tillsammans med Alaba. Inga misstag från Militao och han var stabil ikväll. En modig spelare.

Alaba - 3
Bra insats av österrikaren, gjorde det han skulle. Gillar hans lugn med bollen, fin uppspelsfot.

Mendy - 2.5
Stabil i defensiven förutom straffen då, men framåt kan han bättre, måste bli bättre. Visst får en assist till Benzemas mål men han behöver verkligen bli bättre  i offensiv väg.

Casemiro - 3.5
Skapar Real Madrids första mål på egen hand. Casemiro är en viktig spelare för Real Madrid och gör ett stort jobb defensivt.

Kroos - 3.5
Gör att detta Real Madrid funkar, har en fantastisk blick för spelet. Delaktig i spelet på alla sätt och vis.

Modric - 3.5
Jobbar alltid hårt för laget. Hade ett skott i ribban. Bra insats av kroaten.

Vini Jr - 4
Han är världsklass just nu, en fröjd för ögat. Gör två mål och är så viktig för detta Real Madrid.

Benzema - 4
 Gör Real Madrids första mål och Real Madrids sista mål. Såg inte alltid pigg ut men växte in i matchen. En styrka i sig att inte alltid vara spelmässigt på topp men ändå göra två mål.