Real Madrid - Valladolid: 6-0

Real Madrid körde över Real Valldolid med 6-0. Exakt vad Ancelottis mannar behövde för att ta med sig självförtroendet in i cupspelen.

Ancelotti valde att starta med en offensiv elva, på planen såg vi både Asensio och Rodrygo från start. Det kanske är ett tecken på att Valverde och Modric kommer att starta mot Barca. Första 20 minuterna var så där, men i matchminut 22 kunde marängerna ta ledningen. Real Madrids första mål börjar med att Camavinga vinner boll. Asensio stod sedan för ett fint förarbete och Rodrygo var kylig när han tryckte in 1–0 till hemmalaget. Just nu behöver Madrid så många målskyttar som möjligt, en eller två spelare kan inte göra allt i offensiv väg. Och de behöver verkligen att sin stjärna i laget gör mål, Karim Benzema. Vinicius som ofta den här säsongen står för förarbetet med en härlig passning som hittar fransmannen i straffområdet, fransmannen kunde enkelt nicka in 2–0 till Real Madrid. 2–0 till marängerna efter 29 minuter kunde man inte klaga på, det gäller att sätta chanserna och vara kyliga framför mål.  Pratar vi om kyla, ja då kan vi ta upp en hel bok om just Karim Benzemas kyla. Han kombinerar först fint med brassarna och leker sig förbi motståndarna för att sedan skjuta snyggt in 3–0. Ett klassmål av fransmannen och mål nummer fyra skrek klassmål och världsklass. Häng med här nu kära läsare. För Rodrygo hittar Benzema på högerkanten, en kant som Valladolid totalt släppte men som Rodrygo utnyttjade väl. I straffområdet hittar brassen Karim Benzema. Benzema kommer bakom bollen och står för ett konststycke och en chanslös målvakt kan bara se på. Jag rekommenderar alla att se målet om ni inte har gjort det. 4–0 på 38 minuter var exakt vad Madrid behövde, de behöver göra mål på onsdag och det här stärker självförtroendet. En makalös första halvlek trots att det började lite segt.

Real Madrid fortsatte att dominera den här matchen. Valladolid kom aldrig in i matchen på riktigt och marängerna var på humör idag. Ancelottis mannar skapade chans efter chans och det var trevligt att se ett kollektiv som spelade där ute. I matchminut 73 fick Asensio göra sitt mål och han förtjänade ett mål, bra insats från spanjoren. Rodrygo så klart med assisten, brassen stod för en härlig match med sina fina framspelningar. Ancelotti gjorde en del byten på slutet och även Hazard fick hoppa in.  Hazard fick till med göra en assist till Lucas Vazquez 6–0 mål, en mening jag inte trodde jag skulle få skriva den här säsongen. Det var en mycket fin insats från Madrid och nu vänder blickarna mot Copa Del Rey för även där behövs mål.

Courtois – 2
Courtois hade inte mycket att göra, när han väl sattes på prov var han med på noterna. Godkänd.

Vazquez – 2.5
Godkänd insats från Vazquez, gör sista målet för matchen.

Militao – 2
Som vanligt stabil och spelar med mycket karaktär och pondus.

Alaba – 2
Står för en bra insats, skönt att han är tillbaka.

Camavinga – 2.5
Får ett litet högre betyg för att det inte är hans vanliga position men han gör det verkligen bra.

Kroos – 3
Kontrollerar tempot och visar att han styr över mittfältet.

Tchouameni – 3
Stabil insats från fransmannen, laget får ett annat lugn med honom på planen.

Asensio – 3.5
En fin insats av Asensio, säg vad man vill om honom men han kan göra poäng.

Rodrygo – 4.5
Gör det viktiga första målet och det femte målet.  Spelar sina lagkamrater i fina situationer framför mål. Fantastisk i spelet. Borde spela från start mot Barca på onsdag.