Reale Arena, 2024-04-26 21:00

Sociedad - Real Madrid
0 - 1

Real sociedad 0-1 Real Madrid - en komfortabel vinst inför nästa veckas Europakamp.

Real Madrid besegrade de baskiska kungligheterna i en tam match, med få chanser. Med stor fördel i ligan känns det nog ganska säkert med klubbens 36e ligatitel.

Första halvlek:
Matchen inledde rätt så skakigt från Madrids försvar, ett makeshift försfar om man nu vill kalla det där 3 ”bänkspelare”, inklusive nyfriska Militao, intog arenan. Militao som dessutom startar sin första match på 8 månader.

Sociedad hotade inte direkt, men med mycket bollinnehav kunde man skapa några få halvfarliga chanser. Matchen intensifierades när de snart, nykrönta spanska mästarnas unga turk gjorde 1-0 efter ett fint förarbete av Tchouameni och Carvajal. X

Arda guler, som endast fram tills målet, hade spelat 60 liga minuter hela säsongen, och som redan nu har 2 mål gjorda för klubben. En fin framtid väntar honom, speciellt med tanke på hur smart han är utan boll.

Endast dryga minuter går, när vi får se slarv från AT, kan man tycka när han tappar bollen och Kubo gör mål, dock efter en rätt så snabb VAR koll, ser man en klar frispark på Tchouameni, något Anoeta inte gillade.

De sista 10 minuterna var en stund av kontroll från huvudstadslaget, som lyckades stänga halvleken med en 1-0 ledning

Tankar om första halvlek:
Som tidigare nämnt spelar vi främst med bänkspelare, och det har visat sig, främst i mittfältet och försvaret, där man är skakigast. Bäst i försvaret enligt mig är Eder Militao som har stått för några fina blockar och försvarsaktioner. Carvajal har varit stabil han med.

Arda guler har fått en rätt så fri roll ikväll, och man ser honom röra sig fritt över den sista tredjedelen. Med ett gult kort har han ändå lyckats delta i de fysiska duellerna med 3/7 vunna dueller.

I stort sett en ok halvlek från laget, men som sagt, lite skakigt, något som kommer med ett makeshift mittfält. Man hoppas dock på att den förlustfria sviten kan fortsätta ikväll. Ett byte jag gärna hade velat se i andra är Kroos för stabilitet i mittfältet.

Andra halvlek:
La Real inledde starkt med flera chanser, dock ofta halvchanser. Zakharyan och Sheraldo Beckers inhopp satte lite mer spring i benen på Sociedad spelarna och man kom nära ett drömmål genom Sheraldo Becker.

Kubo var ofta aktiv och ville mycket denna matchen, men med bra försvarspel stängde man ut honom.

Sociedad lyckades faktiskt kvittera igen, dock bortdömt igen, denna gång för offside.

Slutgiltiga tankar:
Detta var en match man behövde rotera mycket i, men samtidigt vinna matchen, och det lyckades Carlo och co med.

Man fick vila nyckelspelare, rotationspelare fick även minuter, och i slutändan blev det en rätt så komfortabel vinst, något man kanske inte hade förväntat sig inför matchen.

La Real som slås för Europaplats hade svårt med att skapa fullblodiga chanser, något försvaret skall tackas för

Överlag var detta en match att få spelad, för att sedan fokusera på nästa veckas drabbning mellan 2 europeiska giganter.
Min prediction inför den första semin är Bayern 1-3 Real Madrid, 2 mål av Vinicius samt ett ifrån Valverde.

Tchouameni - 3.5
Vilken crossboll till Carvajals assist, dessutom solid i försvaret.

Luka Modric - 3 (ut i 84')
Han åldras aldrig denna magiker. Vilken fin prestation igen.

Ceballos - 2 (ut i 68')
Lite konstig match från Dani då han hade en bra andra halvlek, men en sämre första. Får dock inte spela jätteofta.

Arda Güler - 4 (ut i 68')
Näst yngsta målskytten som startspelare för klubben, samt MVP. Nu har han 2 mål på mindre än 90 minuter spelare i ligan. Vilken lirare. Längtar tillmer matcher.

Brahim - 2 (ut i 76')
En osynlig Brahim ikväll, tyvärr vet man inte vad man ska få med honom.

Joselu - 2
En dålig och svår match för Joselu som inte fick många chanser, skapar inte laget något, då är det tyvärr en osynlig Joselu vi får se.