Lagbanner
Santiago Bernabeu, 2022-10-16 16:15

Real Madrid - Barcelona
3 - 1

Spelarbetyg El Clásico

Spelarbetyg El Clásico

Spelarbetygen

Betygsskala: 1–5
1 - Underkänt
2 - Godkänd
3 - Väl godkänd
4 - Mycket väl godkänt
5 - Världsklass

+ / – förstärker eller försvagar betyget. 

Andrij Lunin 2
Reservmålvakten spelade sin största match i karriären när han startade mellan stolparna i Thibaut Courtois frånvaro. Framför allt var det Lunins skicklighet med fötterna jag kan bedöma tillsammans med hur han läste av spelet eftersom hans reflexer aldrig testades av Barcelona. Chanslös vid reduceringsmålet. Godkänd.

Dani Carvajal 3-
Jobbade hårt i defensiven och fyllde på bra i offensiven. Stabil och trygg men kom sällan till inläggslägen som han vanligtvis gör.

Eder Militao 4
Mili hade det stora ansvaret för att markera Lewandowski, som han raderade honom. Intensiv i duellspelet, följsam och en nästintill fläckfri insats i defensiven.  

David Alaba 3-
Han var på det hela taget lugn och trygg i defensiven men jag önskade mer från Alaba vid uppspelsfasen.

Ferland Mendy 3+
Extremt bra fram till Barcas reduceringsmål, då hade han inte bra koll på Ferran Torres bakom sig. Dessförinnan en assist till Reals 2–0 och en av de bästa matcherna Mendy har spelat i Real-tröjan.

Aurélien Tchouaméni 3
Nyförvärvet såg stabil och trygg ut med och utan boll. Jobbade väldigt bra i det tysta, vann många höjddueller och kombinerade fint med Modric och Kroos.

Toni Kroos 5
Han var ren klass, den bästa El Clasico matchen Kroos har gjort individuellt enligt mig. Han vann dueller, dikterade tempot, i vanlig ordning dirigent, dribblade, kom till avslut och låg bakom första målet. En komplett insats, världsklass.

Luka Modric 4
Ord kan sällan beskriva Modric. Kroaten visade sin unika spelförståelse, sin trygghet med boll och slet som alltid utan boll.  

Federico Valverde 5
Fede, Fede, Fede, det var bara att ställa sig upp och applådera. Löpvillig, effektiv och kvick i kombinationsspelet.Komplett insats, likt Kroos visade hela sitt register och dunkade själv in Reals andra mål i matchen. Världsklass.

Vinicius Jr 3-
Inte hans bästa match och kom inte alls upp i den nivån vi är vana vid att se men trots det var han involverad i första och andra målet. Vini har en hög lägsta nivå.

Karim Benzema 3
Precis som Vini Jr var även Karim Benzema inte lika involverad i kombinationsspelet, inte lika rapp, inte lika het i presspelet men alltid klok i beslutsfattningen. Han använde bredsidan när han öppnade målskyttet, han skruvade även in ett vänsterskott som dömdes korrekt bort för offside av VAR.


Fede Valverde fick priset för matchens lirare

Carlo Ancelotti 3-
Svårt att inte ge Carlo ett bra betyg när han tar trepoäng i El Clasico och hans lag gör tre mål. Real Madrid hade kunnat skruva upp tempot fler gånger, satt mer press på Barca men jag vet inte om det var matchplanen, men ju närmare slutminuterna vi kom desto mer passiva kändes Real Madrid. Jag tycker han borde ha gjort sina byten lite tidigare för att bibehålla energinivån. Visserligen fixade Rodrygo en straff och gjorde mål men alltigenom gav bytena ingen effekt.

Eduardo Camavinga 2 (Modric 78´)
Bidrog inte med den energin som förväntas av honom enlig mig och låg ofta steget efter. Men gjorde inte heller bort sig.

Rodrygo 3 (Vini Jr i 85´).
Fixade straffen och själv fastställde slutresultatet.

Antonio Rüdiger (Cavajal 88´)
Spelade för lite för att betygsättas

Marco Asensio (Benzema 88´)
Spelade för lite för att betygsättas
 

Beryar TaherBeryar.taher@hotmail.comTwitter: Beryar_Taher2022-10-17 11:21:02
Author

Fler artiklar om Real Madrid