Lagbanner
Tankar efter kaosmatchen i Manchester
Karim Benzema såg till att Real Madrid är kvar i detta dubbelmöte med sina två mål igår.

Tankar efter kaosmatchen i Manchester

Det blev ett rejält målkalas i det första mötet mellan Real Madrid och Manchester City. Här delar Alexander Ellhar med sig av sina tankar efter gårdagens möte.

Man hann knappt bänka sig innan Manchester City hade tagit ledningen med 1-0. Det var bara starten på ett möte som slutade 4-3 till City. Känslan är dock att Real Madrid ska vara väldigt glada över att detta möte lever till nästa vecka på Bernabéu - för det såg inte alls bra ut under långa stunder. Här går jag igenom lite av mina tankar efter kaosmötet.

Eder Militaos pinsamma insats
Vad har egentligen hänt med Eder Militao? Visst var hans start i Real Madridtröjan stökig men under det senaste året har han spelat upp sig rejält, fram till för drygt en månad sedan. Det känns livsfarligt varje gång ett inlägg kommer emot honom, när han har bollen vid fötterna och när han sätts under press. Det finns så många situationer under gårdagen där det nästan känns som att han ville göra bort sig och förlora. Just nu är känslan att han gör allt för att Real Madrid inte bara kommer att nöja sig med att värva Antonio Rudiger till backlinjen i sommar. Skärpning krävs!

Toni Kroos som sittande
Hur många gånger ska vi behöva se Toni Kroos som ensam sittande mittfältare? Det är så tydligt att det inte håller och igår var det riktigt illa i första halvlek. Ancelotti har pratat om att han har och ska lära sig av sina misstag men ändringen kom först i paus när han justerade detta en aning. Nu har det hänt så många gånger att vi måste ha sett honom i den positionen för sista gången. Det är ju inte Kroos fel utan handlar mer om Ancelotti. Kroos ska styra tempot på mitten, inte vara en bollvinnare. Casemiro måste spela returen. 

Individuell briljans
Carlo Ancleotti ska vara väldigt glad över att han har Karim Benzema, Vinicius Jr och Luka Modric att tillgå. För utan den trion skulle han aldrig ha varit i semifinal och vara så nära att vinna ligan. Utan trions individuella briljans har tyvärr inte italienaren mycket att komma med. Frågan är hur långt det räcker. 

Rodrygo är ingen startspelare
Han har varit en av lagets hetaste spelare på sistone och jag kan förstå att han fick chansen igår. Men för mig är det väldigt tydligt att Rodrygo inte är en startspelare i Real Madrid, ännu. Han har varit fantastisk som inhoppare och bidragit med viktiga mål och en fantastisk energi de senaste matcherna. Han får gärna fortsätta att vara just inhoppare. 

Karim Benzema
Det är svårt att säga något som inte redan har sagts om världens bästa fotbollsspelare just nu. I sin 600:e match gör han två mål och väljer alltså att dra in en Panenka vid ställningen 4-2. Detta efter att ha missat två raka straffar i senaste ligamatchen. Det lugnet och den skallen skojar man inte bort. Det är bara att luta sig tillbaka och njuta av den fantastiske fransmannen som nu har gjort 14 mål i årets Champions League och totalt 41 mål på 41matcher denna säsong.

Jag tycker att personens reaktion i klippet här nedan summerar det hela rätt bra. 
 

 
HALA MADRID!

Alexander Ellharalex_e_89@hotmail.com@EllharAlex2022-04-27 08:23:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid